Šta je novo?

Izbori 2024

Pa dva miliona složnih i ujedinjenih Srba je jako puno. To je čak i više nego što sam ja procenio i napisao dve strane ranije.

Ima tu još, bio si ti glasan protiv Proglasa kao da su neki Ljotićevci. Ne bih ja to upamtio da baš nije bolo oči. Sećam se da si stalno kukao na taj Proglas, na pijanduru Bjelogrlića, na dosadnog Kesića, dosasnog Ivanovića i na Obućinu.

Kao što sam i ove svirače 2023. upamtio i pominjao ovde više puta baš zato što mi je bilo neshvatljivo da neko ko živi u Mordoru ne može da podnese što nema svaki Srbin svog idealnog govornika-animatora na prvim većim protestima posle 10 godina.

Inače Srbi su se juče tek složili da ne žele više Mordor. Kad dođe vreme da se odlučuje a šta žele i kako da do toga dođu, biće to najzamršeniji čvor u istoriji čovečanstva.
Kenjanjem i otporom protiv nasilnog i protivplenumskog upliva nezeljenih elemenata na binu se sacuvao studentski pokret koji je doneo sve ovo sto je do sada doneo i najjaci je pokret u istoriji Srbije.

Posle smo jasno ovde utvrdili da plenum nije zajednicki doneo odluku da se oni penju na binu, sto nam je i nas dragi student forumas potvrdio, iako sam i znao pre.

Odluku je samostalno doneondeo NS studenata, a tamo ima agresivna manjina (zvucim ko Informer 🤣) koja pravi razna sranja, sto je takodje ovde potvrdjeno. A i ponavljalo se.

Pa dva miliona složnih i ujedinjenih Srba je jako puno. To je čak i više nego što sam ja procenio i napisao dve strane ranije.
Ako ih ima preko pola miliona na ulici, pod pretnjama da ce biti svasta, nasilje i ko zna sta sve ne, gde im je dolazak bio maksimalno otezan, nema razloga da ne ih ne bude 2 miliona na glasackom mestu.

Pa i 2023. je bilo 100.000 i sve delovalo lepo i kul pa čim se dovoljnom broju idiiota nisu svideli govornici i organizatori, krenula je stagnacija.

Ne kažem da će ovde biti isti slučaj, ali kažem da će mnogobrojni mentoli u Srbiji radije odabrati da ostanu da žive u govnjivom Mordoru nego da ga maknu pa da ONDA dogovaraju ostalo. Jer ovde prosto ima mnoooogo tvrdoglavih mentola. I da, tu računam i neke studente. I to ne samo one Antićeve magarce.

Непостојећа аргументација. Знаш и сам да је тако.

Нећу свој став да намећем никоме али за мене је од јуче неприхватљив било какав мирни политички пад режима. Они са власти морају у затвор или у бежанију.
Zasto miran politicki pad iskljucuje bezaniju i zatvor? Ne znam nista, oko izbora i pod kojim uslovima izaci sam pisao na prethodnim stranicama, ne mogu da se ponavljam.

Не искључује али ти избори су ми из ове перспективе назамисливи.

На таквим изборима сукоб на сваком другом изборном месту са локалним снс кабадахијама би био неминован. А онда тамо где не би било сукоба покрали би гласове и то би било уважено а тамо где је било сукоба не би украли али изборна места би била поништена.

Ok, verujem za to. Ali, ona je bila jedan od najboljih aduta Proglasa. A ti si, ako se dobro sećam (ispravi me ako grešim i upamtiću), kad su bili protesti u Novom Sadu i kad se pominjao Proglas kao potencijalni predvodnik studenata, rekao da ne bi želeo ni njih u toj ulozi?

Inače, ajde recimo da se desi scenario u kome se ovde dogovorimo i usaglasimo ti, ja, Pera, Mika... recimo da se usaglasi nas 20. Mene brine da će se desiti da čim dođe 21. već će biti nekog neslaganja i zamrzavanja pregovora i planova. E isto to predviđam i na nivou ostatka Srbije.

Srbi da se dogovore oko nečega je jako teško. Jer uvek ima nekih XY procenata koji neće da koriguju i prilagode ama baš ništa u svojim stavovima. Onda imaš one kojima nije to slučaj, nego teraju inat ovome ili onome. Onda imaš one koji ne znaju ni sami šta bi. Na kraju ti ostane fazon 1/3 od inicijalnog skupljenog sveta, što često ne bude dovoljno da se išta izglasa ili uradi.

Pisao sam o 2023. (23, ne 25) kad sam u jednom momentu, dok smo protestovali zbog pokolja u Ribnikaru i Duboni, slušao random ljude oko mene kako kažu da neće da slušaju govor Kesića jer im on nije smešan i zanimljiv. A onda 10 minuta kasnije čujem od drugih da neće da slušaju Ivanovića jer je on prostak. Zamisli agonije, na prvom većem skupu posle 10 godina mraka i tiranije, ljudi negoduju i dele se jer ne mogu da podnesu nekoga ko im se ne sviđa da priča 10 minuta.

I još od tada se pitam kako ujediniti i usaglasiti takve Srbe, koji negoduju i mrače čak i kada im se na 10 minuta ne svidi neki govornik... I sličnu situaciju smo imali godinu i po dana kasnije, u Novom Sadu. I onda gledam to, premotam film, pogledam malo šire i zapitam se kako s tako probirljivim i razmaženim ljudima doći do koncenzusa i usaglašavanja na nivou jednog, ili jednog i po miliona...

Koji je tvoj izlaz iz situacije, tj. šta dalje? Možda si pisao da mi je promaklo...

Pa i 2023. je bilo 100.000 i sve delovalo lepo i kul pa čim se dovoljnom broju idiiota nisu svideli govornici i organizatori, krenula je stagnacija.

Ne kažem da će ovde biti isti slučaj, ali kažem da će mnogobrojni mentoli u Srbiji radije odabrati da ostanu da žive u govnjivom Mordoru nego da ga maknu pa da ONDA dogovaraju ostalo. Jer ovde prosto ima mnoooogo tvrdoglavih mentola.
E, ajde da probamo. Opozicija dobije daleko vise glasova nego sto zasluzuje. Tako da je glupo kenjati po narodu. Narod glasa tako sto zapusi nos.

Sve smo uradili, sve probali, osim da se neko normalan pojavi na izborima.

Mislis da studenti sa profesorima ne bi osurili na izborima?

Ja kenjam jer me boli i znam sta ce biti. Ali ajde da kenjacima ne damo razlog da kenjaju.

Ej, izasli su na BG izbore bez programa sa Djilasovim potrckom i bivsim savetnikom Popovica kao kandidata? Posle fazon dva meseca se raspali.

Opozicija ne zna gde je Vidikovac, a kamoli Svrljig.

Evo, 4 Srbina razlicitih uverenja sede, normalno pricaju i svi imaju zajednicki stav po onom najbitnijem pitanju.

Не искључује али ти избори су ми из ове перспективе назамисливи.

На таквим изборима сукоб на сваком другом изборном месту са локалним снс кабадахијама би био неминован. А онда тамо где не би било сукоба покрали би гласове и то би било уважено а тамо где је било сукоба не би украли али изборна места би била поништена.
Ne mislis li da je takav sukob kamilica u odnosu na ono sto pretpostavljam da ti predlazes?

^^ Pitajte ga jel bi ikad glasao za bilo koju ne-rusofilsku i ne-sinofilsku opciju. I gledajte.
Da ljudi ne jedu g***a. A za to opet treba nekakva opozicija koja ce dopreti do svakog doma i objasniti im da ne jedu govna, za sta ova trenutno u ovom sastavu i koja nije ujedinjena, nije sposobna.

Sto opet dovodi do onoga sto i ja pisem - normalna opozicija = pobeda na izborima.

Koji je tvoj izlaz iz situacije, tj. šta dalje? Možda si pisao da mi je promaklo...
Sad upravo ležem. 😄

Ali evo ukratko, kao jedan od prvih koraka napravio bih - tajno - popis svih ljudi u Srbiji
1) koji su neko ime u svojoj struci,
2) koji su spremni da prihvate da uđu u politiku ili rukovođenje i
3) koji su iskreno protiv SNSa i iskreno ne žele više da žive u dupetu kontinenta

Pa bih onda video koliko ih je, koga sve tu ima, šta sa njima može da se uradi. Pa onda sledeći koraci.

Savršeno bi me boleo Vučić da li su tu rame uz rame neki ex radikal i evropejac, neki prozapadnjak i prorus, neki liberal i neki konzervativac, neki kapitalista i neki socijalista... U prvom koraku to ne gledam. Prvo gledam ko nešto ume i može, ko želi i ko je iskren i dobronameran. Pa onda bih planirao i kalkulisao kombinacije, ko bi s kim mogao i šta se s kim može postići.

A ne da svako čeka svog Ruskog Isusa, Američkog Isusa, Nemačkog Isusa, Levog Isusa, Desnog Isusa, Tita, Kralja, Karađorđa, Dražu, Arkana, Gišku, ovog onog... a svi oni uveliko pod zemljom i u večnom snu i j... im se bre savršeno i za nas i za ovaj svet i za događaje od pre mnogo godina.

I treba izbiti iz lobanja više tu kretensku naviku i adikciju da se večito živi u prošlosti, pa i religijskim kalupima, da se teraju inati polovini sveta i da se čeka da kosmos podeli svima karmu i kaznu i istera pravdu do poslednje mrve. Jer je to samo finija verzija onog plemenskog "oko za oko, zub za zub". A sa plemenskim rezonom i mentalitetom nema napretka i evoluiranja.

Poslednja izmena:
Pričate o prilagođavnju. Nek svako krene od sebe. Ja sam sa svoje strane uradio dovoljno prilagođavanje... Bez trunke daljeg razmišljanja bih glasao za Miloša Jovanovića ako treba. Ako to ne može da bude zajednički imenilac svima, ja ne znam...

Miloš je spoj tradicionaliste al ima tu levičarsku ku*čevitost, nije onako rezervisan i dosadan kao većina tih tradicionalista.

Nama treba nešto između desničara i levičara, kao Milanović koji je odlično prošao na poslednjim izborima u Hrvatskoj.

Te pare koje su namenski za te račune ne treba da potrošiš već da staviš sa strane i da platiš kad se ispune zahtevi.

Generalno pišeš ispravno i imaš neke ideje koje bi mogle imati smisla da je sloge... al na ovo moram da se nasmejem 😄 toliko vere u nas Srbe imaš... nije te napustila vera, to je dobro.

^^ Pitajte ga jel bi ikad glasao za bilo koju ne-rusofilsku i ne-sinofilsku opciju. I gledajte.
Ali SPS i SNS su prosli put imali malo iznad 2 miliona.

Sad su u padu, sto istrazivanja pokazuju.

Dodatno ce biti smanjen broj glasova daljim pritiskom na RTS i REM. Dodatno ce biti smanjen kada bude ponudjena kvalitetna alternativa. Dodatno ce biti smanjen kada kvalitetnije i efikasnije specimo izbornu kradju.

Pa nek i uzmu milion i sedamsto, a ne bi trebalo toliko, ali ajde, opozicija uzme dva miliona i cao zdravo. To je 3,7 miliona glasova ukupno. I dalje 3 miliona moze da jede govna i ne izadje na izbore. Vise nego sto je onih sto su izasli i glasali za opoziciju.

Dakle, mogu 5 Srba koji nisu crveno-crni da sede za stolom na dan izbora, trojica da jedu govna i ne izadju, dvojica da odu na glasanje i opet cemo da pobedimo.

@Bender Rodriguez

Nisam mislio da sanjariš pre spavanja na forumu kao da ja treba tebi da predam vlast na tacni a ti imaš odrešene ruke, pa me zanima šta bi ti u toj situaciji radio... 😄

Nego šta dalje u kontekstu situacije u kojoj smo. Gde je izlaz, po tvom viđenju to me je zanimalo.

Pa i nisam sanjario. Na pitanje šta bih sad uradio kao sledeći korak odgovor je da bih išao na prelaznu ili tehničku vladu sastavljenu od svih ili nekih od ovih ljudi koje sam nabrojao da bih popisao i okupio.

Generalno pišeš ispravno i imaš neke ideje koje bi mogle imati smisla da je sloge... al na ovo moram da se nasmejem 😄 toliko vere u nas Srbe imaš... nije te napustila vera, to je dobro.
Dok je čovek živ, treba da se nada, a kada prestane da se nada, onda je mrtav. Barem ja tako razmišljam.

Juče je bio sjajan pokazatelj da naš narod može da se ujedini, a moje pisanje na poslednjih par stranica se najviše odnosilo na način kako nokautirati organizovanou kriminalnu grupu.

Heavy times calls for heavy measures.

@Bender Rodriguez

"I onda gledam to, premotam film, pogledam malo šire i zapitam se kako s tako probirljivim i razmaženim ljudima doći do koncenzusa i usaglašavanja na nivou jednog, ili jednog i po miliona..."

Ovo me je zanimalo... Kako?

Jer ti u 98% kritikiješ i sa pravom primetiš nedoslednosti, nedorečenosti itd. Kako dalje, čuli smo Voksa i Bekija, zanimalo me je tvoje viđenje u tom smislu...

Pričate o prilagođavnju. Nek svako krene od sebe. Ja sam sa svoje strane uradio dovoljno prilagođavanje... Bez trunke daljeg razmišljanja bih glasao za Miloša Jovanovića ako treba. Ako to ne može da bude zajednički imenilac svima, ja ne znam...

Miloš je spoj tradicionaliste al ima tu levičarsku ku*čevitost, nije onako rezervisan i dosadan kao većina tih tradicionalista.

Nama treba nešto između desničara i levičara, kao Milanović koji je odlično prošao na poslednjim izborima u Hrvatskoj.

Ma, glasa se za onoga ko ce da pobedi ili bar ima neke sanse. Tj. za onoga koji hoce da pobedi.

Sta ima da glasam za Vucicevog laznog opozicionara koji je tu postavljen samo da bi glumio opoziciju i nema nikakvu sansu za pobedom?

Ko hoce da pobedi, dobija glas, ko namerno sebi puca u noge, ne dobija.

Jednostavnije biti ne moze.

Greska naroda je jedino sto nas na vece izbora nema na ulici u broju kao juce sto nas je bilo i sto ne protestujemo protiv takvih laznih izbora. Ne protiv izborne kradje odnosno rezultata nego protiv cele farse u kojoj su vise puta ucestvovali svi zajedno.

Mi danas svi znamo ko su Ceda Jovanovic, Milica Zavetnica, Canak... i cemu su sluzili. Pozivanje na to da se samo izadje i ne jedu govna ne donosi nista. Sta bi se dobilo time da su desno orijentisani glasaci zapusili nos i glasali za Micu Zavetnicu? Samo bi presla cenzus i usla u koaliciju sa Vucicem.

Ako ih ima preko pola miliona na ulici, pod pretnjama da ce biti svasta, nasilje i ko zna sta sve ne, gde im je dolazak bio maksimalno otezan, nema razloga da ne ih ne bude 2 miliona na glasackom mestu.

Ne znam da li mu čitaš postove ali i Defke je bio među nas 500000 hiljada. I što reče Vox naći će razlog i za još puno njih...

Pa i nisam sanjario. Na pitanje šta bih sad uradio kao sledeći korak odgovor je da bih išao na prelaznu ili tehničku vladu sastavljenu od svih ili nekih od ovih ljudi koje sam nabrojao da bih popisao i okupio.

Razumeo sam to sad, a da li to znači da si za to da studenti treba da predlože da recimo univerzitet bira profesore, stručnjake iz prakse vladu, koja bi doveli do novih izbora?

Kao jedina institucija oko koje nema spora. Neokaljana je.

Koji konkretni korak predložiti a da ima smisla i šanse za uspeh. Izvini ako si eventualno već pisao o tome, a ja propustio...

Mi danas svi znamo ko su Ceda Jovanovic, Milica Zavetnica, Canak... i cemu su sluzili. Pozivanje na to da se samo izadje i ne jedu govna ne donosi nista. Sta bi se dobilo time da su desno orijentisani glasaci zapusili nosu i glasali za Micu Zavetnicu? Samo bi presla cenzus i usla u koaliciju sa Vucicem.

To svakako.

Zato ja predlažem Jovanovića jer imam vere da on neće ispaliti. Prosto moraš imati vere, greška je svakako ako ne izađeš, to najviše ide u prilog vlasti, a ako izađeš postoji šansa da zaokružiš nekog i ko neće ispaliti. Dakle uvek je racionalnije izaći.

Poslednja izmena:
Krenimo od RTS i REM-a, zavrsimo sa RIK-om i tuzilastvom.

Pa nek pobedi bolji. Ako je to i SNS, je*******i ga.

Dok izlazak nije obavezan Ustavom i zakonima, svako moze da ne izadje, jednako kao sto moze i da izadje i glasa za koga hoce.

Vox predlaze da ce Vucic sam dati vlast bez izbora i dozvoliti svojim poslanicima i koalicionim partnerima da glasaju protiv njega. To se nece desiti nikada. To je i Vucic rekao i za to verujem da je jedna od retkih stvari za koju ne laze. Prosto nema nikakvog smisla da sam preda vlast i to na legalan nacin.

Dakle, cilj mora biti - slobodni izbori.

Bez prelazne Vlade koja bi donela set mera (zakona, izmena zakona i podzakonskih akata) kako bi spremila održavanje iole normalnih izbora nema smisla izlaziti na izbore.

Dakle, nema poente pojedinačno zahtevati promene u REM-u, RTS-u, RIK-u ili bilo kojoj drugoj organizaciji osim Vlade RS.

Što se tiče glasanja za opoziciju - morate biti svesni da u ovom trenutku i vremenu je bolje glasati i za Satanu lično umesto razmišljati ko mi se sviđa a ko mi se ne sviđa iz opozicije.

Svakako i glas za Satanu lično je bolji nego za Vučića ili njegove dokazane satelite.

Poslednja izmena:
Do sada smo pumpali, sada dinstamo!!!

IMG_20250317_070326_636.jpg

Da odgovorim svima vama koji govorite o izborima...Kojim bre izborima? Za sta?
Covek doveo krimose, policija ne radi svoj posao, verov SPC zna kakav je ono zvuk i sila ( sveti duh), nema vozova, autobusa.....
Ja cu da vam kazem, nek zakljucaju vrata na svim institucijama, ne trebaju nam, ovo POD HITNO MORA U ZATVOR, Dacic prvi
Nego mwne brine, (ne)reagovanje tuzilasta i sudstva... na X se pojavila info da policija u NS popisuje građane koji su trauili pomoc, a ima objava da sinoc j Urgentnom nisu hteli da prime ( pravdaju histerijom na drustvenim mrezama, ali ne znam kako uskracuju pomoc)
Dakle, nema realnosti, nema situacije, nema sistema gde ce ovoliki broj ljudi da ceka na mirnu predju vlasti , kome?
Rts ne radi, informacije nemamo, samo ne znam kako se to tuzilastvo i sud uredjuju.... ja pratim zvanicni stav fakulteta i to je to, a ovo sa neplacanjem racuna je odlicno!

Vrh