U građevinarstvo, radove oko kuće i u kući se donekle razumem, dovoljno da posle mog rada od istog niko neće da ima probleme. Ovo je gledano da se uradi za što manje para, na primer nastrešnica u NS. I oni su to znali i ne mogu živ da se načudim, da niko nije predložio da se stavi par na oko ukrasnih, a u stvari nosećih stubova i to bi prošlo, a ne bi mnogo dodatno koštalo. Izgledalo bi ružno, kao što mnogo šta izgleda, ali ne bi palo i ne bi ljude pobilo.
Kad se nešto poredi, ne može da se poredi du.e i oko, mora bar približno relevantne stvari.
Dajem primer...Možete da mi kažete: ,,Majstore, ja neću 5 utičnica u ovoj prostoriji, jer mi je skupo, stavi tri". To je ok, uštedećete na broju utičnica i dužini kabla, ako vam i tri utičnice radi posao. Te tri utičnice će biti bezbedne. Ali da mi kažete: ,,Majstore, stavi mi tri utičnice, umesto 5 i umesto kabla 3x2,5, stavi 3x1,5 i umesto utičnica u jednoj sobi na jedan osigurač, stavi utičnice u sve 3 sobe na 1 osigurač, jer ja hoću da manje platim". Ja vas potpuno razumem, ali cu da vas posavetujem da je to nebezbedno, a ako posle toga i dalje insistirate da uradim, naša saradnja se tu završava. Kabl 3x1,5 je za televizor i računar ok, ali ja ne znam da li ćete vi sutra na tu utičnicu da priključite televizor, mešalicu za beton ili rešo...O tome neću da razmišljam, nego ili vam radim kako treba, pa sutra uključite šta hoćete i problem imati nećete ili ne radim nikako. Omiljeno mi je kad kažu: ,,Meni je komšija ,,Beki" rekao da to tako može, on je sebi uradio tako i to radi". Svaka čast ,,Bekiju", zovi njega, pa neka ti uradi...Mislim se.
Ili drugi primer: Može jeftinije nešto što je potrošni materijal, neki filter ili tako nešto, a nema uticaja na bezbednost, pa ćete češće da menjate. Jbg, razumem, vama znači trenutna ušteda, sve je to ok.