Šta je novo?

Izbori 2024

Народ јесте био незадовољан перманентном кризом, само је питање било ко ће то искористити..
Искористили су управо онакви какве је партија створила негативном селекцијом.
Не можеш ти после Петра Стамболића, Драже Марковића и "јагњећих бригада" ни очекивати друго од онога што ће оне изнедрити.
 
Poslednja izmena:
Juče na tajnom glasanju ni svih 27 odbornika koalcije Biramo Vračar nije glasalo za svog kandidata.
Naime od 27 odbornika Biramo samo njih 18 je glasalo za. Verovatno postoji neki raskol medju njima ili jednostavno smatraju da je dotični nesposoban pa ko vele bolje da ja ne čačkam.
Ili su dobili pare, a još verovatnjije ucenjeni od strane tvoje stranke.
 
"Srećan sam što sam ovde. Dali smo ne mali novac za put Studenica-Rudno. I srećan sam što smo to uradili, jer je bilo pitanje trenutka kada će neko da strada prelazeći most. Oko šest miliona evra je to koštalo i nema za to nikakvog ekonomskog opravdanja. Ne postoji taj koji će vam reći da je to bilo pametno ulaganje. A ja mislim da je bilo pametno ulaganje zato što je ulaganje u vas koji živite ovde na Goliji, Studenici, Rudnom", rekao je Vučić obraćajući se meštanima.

Vrhunski manipulator...
 
Zato što se kod nas politikom ne bave najbolji nego najgori, koji nisu za života uradili ništa pošteno i u politici su samo da bi se obogatili.
Решење је да локална политика престане да буде професија и да одборници немају плате.
 
Решење је да локална политика престане да буде професија и да одборници немају плате.
Pa lokalni odbornici i nemaju plate, naknada za rad na skupstini Vracara je 1000din. po sednici vrv i u svim drugim opstinama.
Gradski imaju 10 soma koliko se secam.
 
Подигли су себи на 40.000 динара плату градски одборници пре 2 године, пре тога је била 10.000 динара.
 
To je glupost. Verovatno ili nije tačno, ili je dužnost gradonačelnika ceremonijalna i ne zahteva veće angažovanje.

Trebalo je da se manemo ispaljivanja takvih aduta iz rukava još otkako su Slobini pričali da ćemo imati švedska sela.

Edit:
Screenshot_20240710-194350_Samsung Internet.jpg
 
Poslednja izmena:
Ja bih zapravo svima digao nadoknadu na 2-3k evra, ali zato toliko kontrolisao korupciju, da ne bi olovku mogli da naruče bez kontrole, a ko prekrši zakon, vrlo striktne kazne...

Na duže staze bi nas mnogo manje koštalo nego što nas sada košta lova koja ode u džepove ekipe..
 
Ja bih zapravo svima digao nadoknadu na 2-3k evra, ali zato toliko kontrolisao korupciju, da ne bi olovku mogli da naruče bez kontrole, a ko prekrši zakon, vrlo striktne kazne...

Na duže staze bi nas mnogo manje koštalo nego što nas sada košta lova koja ode u džepove ekipe..
Ja sam to pisao pre par nedelja pa se digla kuka i motika ovde :D
 
Ja bih zapravo svima digao nadoknadu na 2-3k evra, ali zato toliko kontrolisao korupciju, da ne bi olovku mogli da naruče bez kontrole, a ko prekrši zakon, vrlo striktne kazne...

Na duže staze bi nas mnogo manje koštalo nego što nas sada košta lova koja ode u džepove ekipe..

Сигурно би успело и јавни сектор би успешно контролисао сам себе. Проблем је што им не дајемо довољно пара, само да им дајемо још пара и постаће поштени, радни и транспарентни. И сад би, него их спречава што им не дајемо довољно пара
 
Сигурно би успело и јавни сектор би успешно контролисао сам себе. Проблем је што им не дајемо довољно пара, само да им дајемо још пара и постаће поштени, радни и транспарентни. И сад би, него их спречава што им не дајемо довољно пара

Gde sam ja rekao išta slično?
 
Juče je SNS-SPS-SRS-Zavetnici koalicija izabrala Mihaila Doskovića iz Gradske Čistoće za predsednika opštine Zvezdara. Tu odluku su podržali i Žujovićevi odbornici kao i mi glas sa Zvezdare. Dobar deo funkcionera uključujući i predsednicu skupštine opštine Nevenu Stanić su došli iz Gradske Čistoće pa je jasno da Zvezdarom upravlja Marko Popadić direktor JKP Gradska Čistoća i predsednik SNS Zvezdara. U SNS-u je odlazak iz JKP na mesto predsednika opštine kazna, kao recimo što je za Grčića koji je sa mesta EPS-a spao na mesto predsednika opštine.

Takođe, juče je izabran je i predsednik skupštine opštine Savski Venac koga su takođe podržali Žujovićevi i lista grka.


 
Poslednja izmena:
Evo

Akademik prof. dr Milan A. Nedeljković​

Prof. dr Milan A. Nedeljković rođen je 15.9.1957. godine u Beogradu.
Osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Ubu. Dobitnik je nagrade – Diploma za najuspešnijeg gimnazijalca Gimnazije „Branislav Petrović“ u Ubu.
Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta Beograd u Beogradu 1982. godine.
Magistrirao na istom fakultetu 1989. godine iz oblasti kardiologije sa temom „QT interval u akutnom infarktu miokarda“. Specijalističke studije završio je 1991. godine u istoj ustanovi.
Doktorirao 1999. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu iz oblasti kardiologije sa temom „Ergonovinski test u predikciji koronarnog arterijskog spazma“.
Stručno se usavršavao na University of Pittsburgh Medical Centar – Presbyterian Hospital ( 2001 – 2002. godine).
Izabran u zvanje vanrednog profesora na Medicinskom fakultetu u Beogradu iz predmeta Interna medicina – kardiologija 2006. godine.
Izabran u zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu u Beogradu iz predmeta Interna medicina – kardiologija u martu 2013. godine.
Glavni istraživač na projektu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije broj ON 175020 (od 2010. godine).
Vanredni je član Akademije medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva od maja 2011. godine.
Sekretar Naučne grupe za internu medicinu Akademije medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva izabran je 2015 godine.
Ponovo je izabran za sekretara Naučne grupe za internu medicinu Akademije medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva 2020 godine.
Redovni član Medicinske akademije Srpsko lekarskog društva postaje 2019. godine.
Član je odbora za kardiovaskularnu patologiju SANU od 2015. godine.
Ponovno izabran za člana odbora za kardiovaskularnu patologiju SANU od 2020 godine.
Predsednik je Udruženja kardiologa Srbije od 2011. do 2013.godine, a i predsednik Radne grupe za interventnu kardiologiju u istom Udruženju u mandatu od 2012. do 2014. godine.
Predsednik Organizacionog odbora XVIII kongresa Udruženja kardiologa Srbije sa internacionalnim učešćem koji je održan u Beogradu od 24.11. do 27.11. 2011. godine.
Predsednik je Organizacionog odbora XIX kongresa Udruženja kardiologa Srbije sa internacionalnim učešćem koji je održan na Zlatiboru od 17.10. do 20.10. 2013. godine.
Organizacioni je direktor I-IX Internacionalnog skupa interventne kardiologije, BASICS PLUS, koji su održani u Beogradu od 2005. do 2015. godine.
Dobitnik je najvišeg priznanja Udruženja kardiologa Srbije, nagrade „Zlatna medalja Udruženja kardiologa Srbije“ za 2013. godinu.
Višestruko nagrađivan od strane Srpskog lekarskog društva nagradom za uspešan rad i doprinos na polju kardiologije i to: Zahvalnica (1992. godine), Diploma (1998. godine), Plaketa (1999. godine), Nagrada za naučno-istražovački rad (2014. godine).
Inicijator je programa u Srbiji za transkateterske zamene aorte valvule (TAVI) i ugradnje okludera aurikule pretkomore (LACC) kao i operater na prvolečenim bolesnicima u zemlji (5. i 7. mart 2014. godine).
Decembra 2010. godine pokrenuo je Program invazivne dijagnostike – Sale za kateterizaciju Zdravstvenog centra u Valjevu. Osnivač je Programa za lečenje akutnog infarkta, metodom PCI. Uradio je prvu kateterizaciju, a takođe i prvu implantaciju stenta u akutnom infarktu miokarda u istom centru.
Učestvovao je u otvaranju sale za kateterizaciju srca juna 2007. godine u Kliničko – bolničkom centru Banja Luka, a takođe je učestvovao u otvaranju angiosala u Opštoj bolnici Užice 2011. godine i u Zdravstveni centar Zaječar marta 2014. godine.
Oktobra 2010. godine dobija Prvu Povelju počasnog građanina opštine Ub.
Odlikovan je septembra 2011. godine „Ordenom Svetog Vladike Nikolaja“, eparhija Valjevska za doprinos u izgradnji Hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Ubu.
Prvi je guverner 34. ogranka (Republika Srbija – Republika Srpska) američkog Udruženja kardiologa od marta 2015. godine.
Član Evropskog udruženja kardiologa (FESC, 2003. godine), Američkog koledža kardiologa (FACC, 2003. godine) i Evropske asocijacije za perkutane kardiovaskularne intervencije (EAPCI, 2007. godine).
Gostujući je profesor Medicinskog fakulteta u Banja Luci, Republika Srpska 2019. godine.
Odlikovanje Svetog Teodora Vršačkog, eparhija Banatska novembar 2019. godine.
Oktobarska nagrada grada Leskovca oktobar 2020.godine.
Izabran za počasnog građanina Grada Zaječara septembra 2023. godine.
Član Saveta Stomatološkog fakulteta od oktobra 2023. godine.
Izabran za predsednika Srpskog lekarskog društva od novembra 2023. godine.
Ukupno objavio je 868 radova od toga 64 in extenso radova u vodećim stručnim i naučnim časopieima sa CC/SCI liste.
U Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Beogradu urađena je citiranost radova za prof. dr Milana A. Nedeljkovića iz baze podataka Science Citation Index od 1989. do 1995. i Web of Science od 1996. do septembra 2023. godine. Pronađeno je 1018 citata i 22.499 citata za radove u okviru međunarodnih istraživačkih projekata („on behalf“).
Ukupan broj citata je 23.517.
Prema bazi podataka Scopus vrednost Hiršovog indeksa (h-index) za prof. dr Milana A. Nedeljkovića iznosi 18.
Trenutno radi na Klinici za kardiologiju u Kliničkom centru Srbije na mestu Načelnika prijema specijalističkih ambulanti i dnevne bolnice.
Predsednik Gradske opštine Vračar postaje 8. jula 2016. godine.
Ponovo je izabran većinom glasova za predsednika Gradske opštine 10. septembra 2020. godine.
Živi u Beogradu, oženjen je i otac petoro dece.
Hvala na podeljenoj biografiji, iz koje sam shvatio:
srce dam (da ga operiše), ali glas nikako! Već to da je sa ovim štetočinama i izdajicama koje jašu 12 godina je dovoljna negativna referenca. Da neki svoj politički entuzijazam ostvari nije uspeo kao ni @stf ili vrlo malo, a isprljao je ime pod starost.

Vezano za protivkandidate, čunj sa nacrtanim očima i ustima i dalje ostaje bolji kandidat od SNS. A od čunja je bolji bilo ko čak i bez političkog i životnog iskustva sa makar jednom referencom! Da se bilo kada ili bilo gde suprotstavio prevarantima, štetočinama i izdajicama na vlasti.
 
Izvini, piše 21+. Više ne može čovek da igra za juniorsku repku:cool:
 
pa ako je kao sto ti zboris, da su svi prozapadni i niko jstinski ne radi protiv rio tinta, jedino nam je i ostalo da pricamo o biografijama
a sto se tice tog, zaista svestran, obrazovan covek. gospodin inzenjer grafickih tehnologija ce lepo sluziti ganguli u izradi rendera. moze biti cak tehnicki direktor menadzmenta rendera
 
Aha, obrazovni nivo - fakultet, Exell, bez razmaka posle tačke i zareza, čovek je osposobljen za timski i individualni rad (pitam se ko ga je osposobio), nakon dve godine od završetka visoke škole, postaje direktor firme u kojoj je radio kao tehničar, ima 21+ godinu iskustva rada, sad da li to znači 30, 25 ili 21.5 godina, nikad nećemo saznati.
Inače istraživanje rađeno pre 7 godina daje potpuno drugačije informacije o biografiji dotične osobe:
 
Vrh