Šta je novo?

Izbori 2024

Pogledajte sta je suverenizam, jako je jednostavno.
Sve je rekao u jednoj recenici.
Iskoristice i EU i Rusiju i Ukrajinu i Srbiju. Zaklece se u Brisel, pa ce im uzeti pare i onda ce ih pljunuti. Blokirace Ukrajini granicu kad im je najpotrebnije.
Jer je to njihov nacionalni interes.

A oni koji ne znaju sta im je interes, ona infantilna slama, oni su slobodni da slede "Evrospki put".

BUDIMPEŠTA – Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da nacionalni interesi čine osnovu mađarske spoljne politike.
„Mi, Mađari, nismo velika sila, ali polažemo pravo na nezavisnu spoljnu politiku”
, poručio je Orban prilikom obraćanja u Mađarskom institutu za spoljne poslove, prenosi MTI.
Istakao je država ne sme da se uplaši u teškoj situaciji, već da mora da se prilagodi sukobu, javlja Tanjug.
„Mađarska je uspešna na međunarodnoj sceni upravo zato što je odlučno vodila nezavisnu spoljnu politiku”, rekao je Orban.

Iskoristice i EU i Rusiju i Ukrajinu i Srbiju. Zaklece se u Brisel, pa ce im uzeti pare i onda ce ih pljunuti. Blokirace Ukrajini granicu kad im je najpotrebnije.

A oni koji ne znaju sta im je interes, ona infantilna slama, oni su slobodni da slede "Evrospki put".

BUDIMPEŠTA – Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da nacionalni interesi čine osnovu mađarske spoljne politike.
„Mi, Mađari, nismo velika sila, ali polažemo pravo na nezavisnu spoljnu politiku”
, poručio je Orban prilikom obraćanja u Mađarskom institutu za spoljne poslove, prenosi MTI.
Istakao je država ne sme da se uplaši u teškoj situaciji, već da mora da se prilagodi sukobu, javlja Tanjug.
„Mađarska je uspešna na međunarodnoj sceni upravo zato što je odlučno vodila nezavisnu spoljnu politiku”, rekao je Orban.
I mi treba da budemo suvereni kao Madjarska, u EU (i NATO).

Inace, 'suverena' Madjarska uvela sankcije Rusiji, porobljena Srbija nije.

Да, ту су ствари помало неочекивано изокренуте: земље-чланице ЕУ имају велики утицај - уз чак право вета у многим случајевима - на одлуке ЕУ; за разлику од земаља које су, попут Србије, већ и географски "осуђене" на сарадњу са ЕУ, а на одлуке ЕУ не могу да утичу никако :)

Из тога јасно следи да су земље-чланице ЕУ више суверене од Србије по дефиницији. Ниједна власт то не може да промени :)

(Сад, друго је што ми мислимо да смо велика сила и да смо ту као нешто равноправни... а ни излаз на море немамо, после чега, у принципу, свака дискусија на ове теме треба да замре.)

‘Sve smo zrtvovali zbog EU’ i onda navede dva hipiteticka scenarija koji se zapravo nisu dogodili, a jedan je zaustavljen bas protestima naroda.
Nije zaustavljen već privremeno obustavljen. Ne kupuje Rio Tinto zemlju i kuće u okolini Loznice da bi sadili papriku.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Pre par meseci je potpisano nešto u NYC za litijum tako da mislim da se narod ne pita tu mnogo. Verovatno gledaju samo da pokrenu rudnik na jednom mestu, posle toga širenje ide dosta lakše jer će ljudi sami otići ako im je do života.

I mi treba da budemo suvereni kao Madjarska, u EU (i NATO).

Pre par meseci je potpisano nešto u NYC za litijum tako da mislim da se narod ne pita tu mnogo. Verovatno gledaju samo da pokrenu rudnik na jednom mestu, posle toga širenje ide dosta lakše jer će ljudi sami otići ako im je do života.
Tako je. Potpisao je da cemo biti zrtvovani za prosperitet EU. Bicemo snabdevac po svaku cenu. Ja sam vac postavljao link za to, ali ne dopire do mozgova vecine ovde.

Normalno inteligentan covek da vidi ovakav link i tekst, pogledao bi barem u recnik da vidii sta znaci rec sacrifice.
Ali svi su ostali zaneseni od dana kad su po prvi put ugledali Mars cokoladicu i bili u trznom centru...

Zrtvovanje. To je kad vam u hramu drevnih Maja nozem izvade srce bez anestezije. Nasi evropski prijatelji pocinju od mozga.

1701798666940.png

I taj prezir evropske gospode.... prema nama. To vsm ne smeta?

Oni znaju kakvo je raspolozenje kod nas. Ipak potpisuju sa Huljom te sporazume. Njihovi ljudi iz SPN i njihovi mediji kao N1 cute o tome.

Te korporativne zveri preziru i nas i demokratiju i ljudska l
prava i sve u sta se zaklinju

Kako ne mozete da shvatite da se radi o kolonijalizmu, da je za nas planirano raseljavanje, trovanje i genocid.

Podsecate me na pricu jednog starog Poljaka. Kad je bio mlad, 1939. godine, ziveo je u oblasti koju su okupirali Nemci. I otac mu je rekao: "Nista ne brini, mi smo bas dobro prosli, u nemackoj smo zoni, oni su kulturan narod, bice nam dobro pod njima"

Nemci, Rusi, ovi ili oni. Razmisljanje o tome koji je gazda bolji vodi nas na put ropstva, put bez povratka.

Normalno inteligentan covek da vidi ovakav link i tekst, pogledao bi barem u recnik da vidii sta znaci rec sacrifice.
Ali svi su ostali zaneseni od dana kad su po prvi put ugledali Mars cokoladicu i bili u trznom centru...

Zrtvovanje. To je kad vam u hramu drevnih Maja nozem izvade srce bez anestezije. Nasi evropski prijatelji pocinju od mozga.
Normalno inteligentan covek bi procitao tekst koji linkuje.

Србија треба да постане депонија и пустара да би Мерцедес ишао на батерије које нису made
Normalno inteligentan covek bi procitao tekst koji linkuje.
Pa procitaj ga. U njemu pise bas ovo sto je Dosljak i napisao.

Mi cemo da se trujemo da oni ne bi uvozili baterije iz Kine.
Uostalom, vas Vodja je potpisao i EU predstavnici.

Postoji dakle lako dokaziv primer kako je odnos EU i SNS prema nama isti.

Ali vi ne smete da zucnete protiv EU.

Pa procitaj ga. U njemu pise bas ovo sto je Dosljak i napisao.

Mi cemo da se trujemo da oni ne bi uvozili baterije iz Kine.
Uostalom, vas Vodja je potpisao i EU predstavnici.

Postoji dakle lako dokaziv primer kako je odnos EU i SNS prema nama isti.

Ali vi ne smete da zucnete protiv EU.
Pa procitao sam ga i pises gluposti kao i uvek.

to isto govori i vucic. takodje u jednoj recenici. ok, najvise dve.
i?

orban prdi iz EU koju tako kao ne voli, slucajno mu se omakne sal sa zastavom velike madjarske, a onda licimuri prde na zastavu velike albanije, ili volimo svesrpski svet ili kojekakve budalastine?

da li ti zelis da se ostvari velika madjarska koju potajno sanja orban?

Наши европски пријатељи лешинари. Надам се још већем паду цене литијума.

Prosecan gradjanin ekoloski osvescen je sada u bunilu, kome dati glas. AV je svakako za litijum, opozicija barem ova što je monetizovala tragediju u Ribnikaru na celu sa Djilasem ne verujem da je gadljiva na EU i zahteve iz EU.

Veselo, veselo. Da nije Tadic mozda dobra opcija, enigma.

ja nemam nista protiv da udjemo u nato, ali sta se dobija za uzvrat?

mogucnost da se nasa teritorija zatruje litijumom za racun interesa nekih drugih zemalja

Ево како стоје ствари са Литијумом:
-СНС је за литијум
-СПС је за литијум
-Шешељ је за литијум
-Чеда је за литијум

-Ђилас је ту као нешто да се ради по ЕУ стандардима

-Тадић је против литијума
-Радуловић је против литијума
-Јеремић је против литијума
-Двери су против литијума
-Ћута је против литијума
-Не давимо Београд је против литијума