Šta je novo?

Izbori 2024

Kurti ce da vrda sve dok Neleceni ne bude spreman da zavrsi igru.
Vrdanje je deo igre.
Onda ce ZSO u Srbiji biti predstavljena kao veliki trijumf Vodje.
I tu je kraj.
 
Права реч за то је употреба патриотизма, и заправо нема много везе са правим патриотизмом. Од све више људи чујем да се наш народ тамо више плажи наших "патриота" од албанских, мада ни за ове друге немам много лепих речи. Вероватно се и ондашњи Албанци више плаше њихових "патриота" од наших.
Прошао сам пре неки дан источним делом Северне Македоније. Могу вам рећи да сам стекао утисак да је то препуно залуђеника, и да су тамошњи Албанци много више застранили. У областима око Кичева, Гостивара и Тетова можете видети стотине и стотине албанских застава по кућама, а ни једне једнине (Северно-)Македонске. За неких пар сати, колико сам ишао од Охрида до Скопља, прошао сам поред ни мање ни више него четири свадбене колоне. Сви аутомобили су били окићени заставама са леве и десне стране. Две колоне су са обе стране имале албанску заставу, а друге две су са једне имале Албанску а са друге, погодићете, Косовску (тзв) заставу.
Оно што тренутно држи Северну Македонију мирном је искључиво добра сарадња са НАТО пактом, свиђало се то нама или не. Када би ту дошло до неког већег разилажења, не би прошло неколико месеци до почетка сукоба и пакла. Не дај Боже.
 
IMG-10ed30a51679b326843a9f9e5433c05a-V.jpg
 
Апсолутно, западни део Северне Македоније, све ми се измешало кад се трудим да користим ова званична имена.
Zato ja uvek furam samo Makedonija, 29. marta, Narodnog fronta... 😄 Pa kad mi se primi novi naziv, primi se.

A verujem za ovo što pišeš, iako nisam očekivao da se proširi dalje od Tetova. Pošto im je Tetovo odavno epicentar tih nacional-fanatika. Za Kičevo se ne sećam ali u Ohridu npr ne znam da je ikad bilo ni tenzija ni incidenata. Valjda zato što je turističko mesto pa ko veli što da si pravimo probleme. Nisam dugo bio do Ohrida, a nekad sam redovno išao tamo. Bio sam u Skoplju i Mavrovu malo pre Korone.
Оно што тренутно држи Северну Македонију мирном је искључиво добра сарадња са НАТО пактом, свиђало се то нама или не. Када би ту дошло до неког већег разилажења, не би прошло неколико месеци до почетка сукоба и пакла. Не дај Боже.
Ma rešiće to Vučić i Rama svojim novim projektom Velike Albanije, pardon Otvorenog Balkana. 😄
Šalu na stranu, da, znači im članstvo u NATOu jer onda ne sme niko da pravi direktne konflikte. Ali da ih jedu šiptari, vala jedu ih. Mislim da čak i ako ne bude nikakvih sukoba, ovi će nastaviti da se množe tamo i da podrivaju i opsedaju institucije iznutra.

Inače jako sam se zgrozio kad sam malo pre Korone bio u Skoplju nakon pauze od nekoliko godina i video brda hodajućih šatora koji glume veće muslimane od Muhameda.

Šteta za tu zemlju, uvek mi je bilo lepo kad idem kod njih i uvek su Makedonci bili gotivci.
 
Patrijarhat je isto izmislio da kada brod tone, u čamce za spasavanje prvo idu žene i deca. Da u rudnik idu muškarci. Da u rat idu muškarci. Da požare gase muškarci. Da leti na 40 stepeni ulice asfaltiraju muškarci. Da u penziju do skora su muškarci išli kasnije nego žene. Da iz zatvora budu puštani kasnije i teže (ređe) nego žene. Da se na njima češće primenjuje fizička prinuda (još od osnovne škole) nego nad ženama.

I tako dalje i tako dalje...

Čisto da se zna za slučaj da se krene sa 32673. iteracijom i debatom o feminizmu i socijalnoj pravdi i ravnopravnosti polova.
 
...
A verujem za ovo što pišeš, iako nisam očekivao da se proširi dalje od Tetova. Pošto im je Tetovo odavno epicentar tih nacional-fanatika. Za Kičevo se ne sećam ali u Ohridu npr ne znam da je ikad bilo ni tenzija ni incidenata. Valjda zato što je turističko mesto pa ko veli što da si pravimo probleme. Nisam dugo bio do Ohrida, a nekad sam redovno išao tamo. Bio sam u Skoplju i Mavrovu malo pre Korone.
...
Што се тиче Охрида, он је и даље миран и без тензија. Такође и даље је прелеп, само су гужве пред Илиндан огромне, тешко се пролази улицама.
 
Opet gamad iz državnog aparata sa svojim dinarskim parama, koje su ukinute još pre 16 godina...

Važenje te Uredbe ističe 10. avgusta. Predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica kaže da je računica tog udruženja pokazala da bi cena ove osnovne vrsta hleba trebalo da bude 59 dinara, ali da je, na kraju, postignut dogovor za 53,50 dinara.

 
Proliv vise dobijam od tog Kosova i laznog patriotizma oko njega

Emisija od pre 10 godina u kojoj je sve lepo objasnjeno
Ja dobijam proliv od tih "istraživačkih novinara" koji istražuju par miliona koliko je navodno opljačkala srpska strana time što je izbegavala plaćanje nelegalne i antiustavne "kosovske" carine, dok za to vreme desetine i stotine milijardi evra prirodnih resursa ove zemlje na tom istom Kosovu i Metohiji 20 godina pljačka međunarodni kriminalni klan Veslija Klarka i Medlin Olbrajt, krčkala se u paklu dabogda.

Vrana vrani oči ne vadi, kako Autsajder može voditi istragu protiv svojih vlasnika i finansijera Amerikanaca ? Ali barem ne moraju biti toliki licemeri da se predstavljaju kao "nezavisni i objektivni" medij, jer to objektivno gledano nisu.
 
Nisam ni sumnjao da ti smeta, bas sam se pitao zasto jos uvek nema neke tvoje replike ili protesta.
 
Dačić je ovde lepo objasnio Zukorlićevom sinu da se moj kraj zove onako kako se zove preko 1000 godina, a ne nikakav "sandžak" ili "nahija" u 21. veku. Ali, kako verovati ruci koja je potpisala Briselski Sporazum i bez rata predala sever KiM šiptarskim teroristima, da će ta ruka u budućnosti braniti Rašku koja je par kilometara od Jarinja i Brnjaka, ili bilo koju drugu teritoriju ove države ?

Da je Dačić od juče u politici i da ne znamo kakav mu je minuli rad, ovaj govor bi zaslužio aplauz. Ovako, ne veruj Danajcima ni kad darove nose.
 
Зукорлићи су само један од бројних тегова инсалиран ту да власт има некоме да као контрира и испадне или патриотска, или умерена или либерална, све по потреби.
 
Socijalisti u skladu sa svojom tradicijom daju sve od sebe da se Srbija rasparca na jos koji deo.
Zukorlic prica o ekonomskom razvoju, a Dacic podgreva medjuetnicke sukobe. Olos stetocinski.
 
Da ne pominjemo i njegovog drugara ministra policije koji se svojski trudi da narodi koji zive na nasim "1000-disnjim" teritorijama (a i onim 100-godisnjim) osecaju iskljucivo strah i nervozu od njegovih najava novih etnickih orgijanja.
To je vazda bio recnik koji je bogougodan postovaocima srbin.info i ostalih glasila sluzbe.
 
Socijalisti u skladu sa svojom tradicijom daju sve od sebe da se Srbija rasparca na jos koji deo.
Zukorlic prica o ekonomskom razvoju, a Dacic podgreva medjuetnicke sukobe. Olos stetocinski.
Ne branim Dačića, jer mislim da se folira i samo na rečima glumi patriotizam, isto kao i Vučić. Kao što rekoh, ne mogu verovati ruci koja je jednim potezom pustila teroriste ROSU da uđu na sever KiM, a pre njegovog potpisa nisu mogli da koraknu preko mosta na Ibru.

Ekonomski razvoj i retrogradne neoosmanističke ideje u 21. veku ne mogu ići zajedno. Preduga turska okupacija je glavni krivac zašto su i danas južna Raška, Kosovo i Metohija, Preševo i Bujanovac najsiromašnije regije u Srbiji, a Zukorlić, Ugljanin i ostali podgrevaju međuetničke tenzije, time što deo Raške nazivaju tzv. "sandžakom" i još traže da ima autonomiju pod tim veštačkim okupacionim nazivom kojeg se gnušaju svi Srbi koji tamo žive.

Da sam na mestu Boška Obradovića ili Milice Đurđević, javio bih se da reklamiram povredu poslovnika kada je Zukorlić izgovorio "ne dirajte nam sandžak", uvreda dostojanstva narodne skupštine, ne znam tačno koji je to član. U obrazloženju bih rekao da je uvreda za ovaj visoki dom nazivanje Raške regije gde je srpska država nastala tzv. "sandžakom", da Stari Ras, Maglič, Petrova Crkva, Sopoćani, Mileševa, Đurđevi Stupovi, Studenica, Žiča, Gradac nisu nikakav "sandžak", jer ih nije doneo osmanski okupator na svojoj kamili iz Anadolije, i da ta regija ima ogromnu srpsku većinu, jer ne obuhvata samo 6 mešovitih južnih opština koje oni u svom diskursu veštački izdvajaju od celine, već i sever Raške koji je izrazito etnički homogen sa skoro 100% Srba, i da je sandžakanje te zemlje za svakog Srbina podjednaka uvreda kao kada bismo mi njima dirali u Meku i Medinu.
 
Poslednja izmena:
Ти мораш да разумеш да је доминантни наратив којим се Дракче води "великосрпска хегемонија" која је "узрок" ратова на овим просторима и стога свака одбрана српских интереса, историје и културе представља "провокацију"

Слично као кад хомофоби правдају насиље над геј особама јер су их "провоцирали" показавши на неки начин да су геј, ако ти имаш проблем са нечијим постојањем онда је све што та особа уради осим попуштања и нестанка "провокација". Једини пут ка миру је пумпање измишљених сепаратистичких национализама по Србији (а раније Југославији) јер ће их то умирити да се не баве тероризмом.
 
Sa teme Energetika:

Brana Selova značajan infrastrukturni projekat - Za nastavak radova čeka se država i 45 do 50 mil EUR


Minvajl, država i vlast bacaju tih 50 miliona evra na aerodrome u bestragijama:

Uveliko traju pripreme za izgradnju aerodroma kod Trebinja koji Srbija finansira sa 55 miliona evra

 
Фабрике по Северној Македонији и Албанији само чекају наше раднике.
 
Vrh