Šta je novo?

Izbori 2024

U zadnjih 10 godina, naci-onanisticko ludilo je dostiglo skoro pa onaj nivo iz 90-ih. Tome je doprinelo najvise vucicevo rantovanje te naslovi njegovih blatoida.
Pre 10 godina, Srbija je na severu KiM (i delimično u enklavama) imala svoje pravosuđe, svoju policiju, svoje lokalne i republičke izbore, svoje državne institucije, svoju elektroprivredu, svoje registarske tablice, svoju civilnu zaštitu koja je oružjem sprečavala ROSU da pređe Ibar, a kamoli da dođe na administrativnu liniju. Nije bilo graničnih prelaza niti carine na Jarinju i Brnjaku, niti je bilo koji šiptarski terorista iz Prištine mogao ikoga iz Centralne Srbije sprečiti da ode na sever KiM, a kamoli da ga na prelazu uhapsi. Naprotiv, Tači, Haradinaj, Kurti nisu mogli ni da prismrde severno od Ibra.

Danas, posle 10 godina Vučićevog, Dačićevog i Đurićevog "pobeđivanja 5:0", Srbija na severu KiM više nema nijednu svoju instituciju osim prosvete i zdravstva, rasformirali cu civilnu zaštitu i naterali srpske policajce da uđu u šiptarski "mup", na Jarinju i Brnjaku su napravili granične prelaze i doveli šiptarske carinike, danas Vučić mora da moli na kolenima Kurtija kada hoće da ode u posetu svojim izdajničkim i mafijaškim šegrtima iz (anti)srpske ljiste, danas Srbija više ne organizuje ni republičke izbore na severu KiM, nego tera sopstvene građane da izlaze na izbore koje raspisuje tzv. "republika kosova". Najnovije Vučićevo "četnikovanje" je da je Šiptarima definitivno predao i trafostanicu Valač, pre nekoliko dana.

Ako to nije politika LDP-a, ja ne znam šta onda jeste. Pre 2012. godine, jedino je Čeda Jovanović otvoreno pozivao Srbe na KiM da izlaze na šiptarske secesionističke izbore i učestvuju i njihovim parainstitucijama, nije ih pozivala ni tadašnja vlast DS-SPS, ni tadašnji SNS koji je još bio u opoziciji.
 
Poslednja izmena:
Pre 10 godina, Srbija je na severu KiM (i delimično u enklavama) imala svoje pravosuđe, svoju policiju, svoje lokalne i republičke izbore, svoje državne institucije, svoju elektroprivredu, svoje registarske tablice, svoju civilnu zaštitu koja je oružjem sprečavala ROSU da pređe Ibar, a kamoli da dođe na administrativnu liniju. Nije bilo graničnih prelaza niti carine na Jarinju i Brnjaku, niti je bilo koji šiptarski terorista iz Prištine mogao ikoga iz Centralne Srbije sprečiti da ode na sever KiM, a kamoli da ga na prelazu uhapsi. Naprotiv, Tači, Haradinaj, Kurti nisu mogli ni da prismrde severno od Ibra.

Danas, posle 10 godina Vučićevog, Dačićevog i Đurićevog "pobeđivanja 5:0", Srbija na severu KiM više nema nijednu svoju instituciju osim prosvete i zdravstva, na Jarinju i Brnjaku su napravili granične prelaze i doveli šiptarske carinike, danas Vučić mora da moli na kolenima Kurtija ako hoće da ode u posetu svojim izdajničkim i mafijaškim šegrtima iz (anti)srpske ljiste, danas Srbija više ne organizuje ni republičke izbore na severu KiM, nego tera sopstvene građane da izglaze na izbore koje raspisuje tzv. "republika kosova". Najnovije Vučićevo "četnikovanje" je da je Šiptarima definitivno predao i trafostanicu Valač, pre nekoliko dana.

Ako to nije sprovođenje politike LDP-a, ja ne znam šta onda jeste. Pre 2012. godine, jedino je Čeda Jovanović otvoreno pozivao Srbe na KiM da izlaze na šiptarske secesionističke izbore i učestvuju i njihovim parainstitucijama, nije ih pozivala ni tadašnja vlast DS-SPS, ni tadašnji SNS koji je još bio u opoziciji.
Ja pre svega pricam o stvaranju drustvene atmosfere takva kakva jeste:


Cinjenica je da od 2012. do danas javnim diskursom vlada podela na ''dobre patriJote'' (sns, SePSa, vulin, dSS, avetnici...) i na ''zle drugosrbijance'' (svi ostali) te da se popularizuju debilni izrazi tipa ''autosovinista'' za svakog ko nije fan SePSe i kradikala.

Cinjenica je da od 2012. do danas vlast precutno podrzava mamlaze koji crtaju murale raznim kriminalcima i zlocincima i svuda redom saraju ono odvratno slovo koje predstavlja rusku agresiju na Ukrajinu, te ne zabranjuje razne ''horuse'' i ''otadzbine'' koje izradjuju majice sa tim **anjima.

Cinjenica je da od 2012. do danas non-stop na kioscima prodaju ''ruske lekare'' i slicne gluposti koje nisu postojale pre 2012. te da su naslovi novina ko u Iranu ili S. koreji (''Zapad ovo Zapad ono'').

Cinjenica je da od 2012. do danas nista nije ucinjeno po pitanju zatvaranja spijunskog centra u Nisu, sankcija Rusiji i da je anti-EU i anti-NATO raspolozenje vestacki i zlonamerno hranjeno, tako da je danas vece nego 2002. kada nije proslo ni 5 godina od agresije.

Cinjenica je da od 2012. do danas nekaznjeno haraju razni nadrilekari, ravnozemljasi, teoreticari zavera i slicne spodobe kojima je mesto iskljucivo po bolnicama ili zatvorima.
 
Ко протежира овог Чучковића, човек је неспособан и корумпиран до коске? Јесте да је на челу овог града једна циркус организација већ годинама, али се увек изненадим...
Вучић. Он, иначе, само такве и протежира.
 
Ja pre svega pricam o stvaranju drustvene atmosfere takva kakva jeste:
Da li o tome kakvu politiku jedna vlast vodi govori društvena atmosfera, ili konkretni i opipljivi dugoročni rezultati te politike? Rezultati Vučićeve politike su ROSU na Jarinju i Brnjaku i moguće proterivanje Srba čak i sa severa KiM.

Vučić jednostavno mora da glumata patriotizam preko svojih medija, Informer i Hepi moraju da imaju antizapadne naslove, da bi prikrili njegovu veleizdajničku suštinu. Americi takvi naslovi pragmatski ne smetaju, jer je ona ovde omražena pa je omražena, zbog svoje višedecenijske politike, i nikakvi naslovi to ne mogu promeniti. Kada bi Informer u maniru Slobodne Evrope ili Danasa koristio ogoljeno antisrpske fraze "cenjeni kosovski premijer", "srpski ratni zločinci", "genocid u Srebrenici", "granica Srbije i Kosova", "sandžačka politička scena", "vojvođanska prestonica", "manji bosanski genocidni entitet", onda bi i poslednji potkupljivi sendvičar shvatio sa kim ima posla, uzeo bi on ponovo sendvič, ali bi iza paravana zaokružio nešto drugo.

Vučić svoje birače prevodi žedne preko vode, za njega glasaju(većinom) bivši radikali, a on posle izbora realizuje program LDP-a. Dok prema Balkanu vodi politiku kakvu vodi, Amerika će ovde uvek biti najomraženija strana sila, to nijedna vlast ne može da promeni. Crna Gora i S. Makedonija takođe imaju američke satelite na vlasti, pa veći deo naroda u tim državama mrzi Ameriku skoro koliko i mi. Naravno da je ovde antizapadno raspoloženje veće nego 2002. godine, jer je tada deo naroda stvarno verovao da Amerika nema ništa protiv Srba, nego da im je jedini problem Milošević, i da nakon njegovog izručenja Hagu i demokratskih promena neće odvajati ni Crnu Goru, ni Kosovo i Metohiju, niti će dalje kršiti Dejtonski Sporazum na srpsku štetu. Pa se za ovih 20 godina pokazalo da njihova antisrpska politika nema veze sa "balkanskim kasapinom" Miloševićem, i da bi oni istu politiku vodili i da je DOS ili SNS došao na vlast 9. marta 1991. a ne 5. oktobra 2000.
 
Poslednja izmena:
Vučić jednostavno mora da glumata patriotizam preko svojih medija, Informer i Hepi moraju da imaju antizapadne naslove, da bi prikrili njegovu veleizdajničku suštinu.
Ne, nego imaju anticivilizacijske naslove jer njima upravlja bia, odnosno fsb.
Dovoljno je samo osvrnuti se na ''aktuelnosti'', to kao da uredjuje ona vestica margarita simonjan.
Dok prema Balkanu vodi politiku kakvu vodi,
Jel?
A sta bi ti, Veliku Srbiju od Karlobaga i Virovitice do Soluna?
To mozes da sanjas i to ne samo od SAD, vec i od raznih rusokina. ;)
Naravno da je ovde antizapadno raspoloženje veće nego 2002. godine,
Vece je i nego recimo 2010. kada su prosle 4 godine od odvajanja CG i 2 godine od one kosovske deklaracije.
Razlog: manijacka propaganda sns-a i starog radikala vucica.
 
ЛДП је најпрелетачкија странка после Г17+, кад се сетим прелетања читавих општинслих одбора у СнС зарад заштите фотеља. Зато су се и издували као бушна гума а њихове глсаче преузео прво Радуле па сад Морамо. :D
 
Не можеш ти један цео народ који вековима живи номадским начином живота на силу да научиш да живи као ти,
они ће све то да растуре, покраду и продају, извадиће и арматуру из зидова и све,
једини начин, по мени, ако већ неко хоће да им помогне је да организује неке мобилне народне кухиње по дивљим циганским насељима или нешто слично да им бар деца не гладују, све остало је тотални промашај, неко је већ споменуо Камендин.
Међу свим категоријама људи којима је потребно побољшање стамбених услова у условима ниских прихода, са каког дна киселог купуса си извукао мањину у мањини, ромску мањину, и у истој гурбетску мањину. У Холандији око 30% становника живи у социјалним становима (станови са половином цене комерцијалне станарине), па им није срамота да кажу да живе у од државе помогнутом систему становања под називом социјални стан. Белорусија има обшћежитија и државну станоградњу као помоћ повољног решавања стамбеног питања, док Србија осим студентских домова нема малтене ништа. Француска исто има неки свој систем социјалног становања, као и малтене све земље Европе. Навешћу само неке категорије:
- Студенти који су изгубили право на студентски дом.
- Одрасле младе особе које живе код родитеља.
- Самохрани родитељи.
- Лица на разне начине злостављана од стране чланова породице, док "сигурне куће" не нуде трајно решење.
- Породице са ниским примањима, који немају употребљиву некретнину у власништву.
- Лица и породице који живе у неусловним објектима.
- Жртве пожара, поплава и ратних дешавања.
- Разведени избачени из стана од стране супруга/супруге.

Вероватно нисам све навео, али то је много више од социјално најпроблематичијег дела мањине једне мањине.
Е, сад, висина плафона 3 метра...
Много лица на малом простору троши много кисеоника. Стандард за једног човека је 25 кубних метара за 24 сата. Овде се говори о минималистичком становању са заједничким просторијама, ради смањивања трошкова таквог становања, у великој мери и на рачун потпуној приватности.
Досадашњи такви подухвати (Камендин) неславно су пропали, зграде су у распаду, многи станари у дуговима и са искљученом струјом. Као и за све друго, и овде се поставља питање способности наше администрације да ишта спроведе на смислен начин.
Камендин је осмишљен као гето, са супротним циљем. Циљ социјалог становања је пружање шансе лицима са економског дна друштва да имају достојанствене економичне услове, да се јаче укључе у живот заједнице, да обезбеде себи бар нешто више од пуког преживљавања. Свако социјално становање у којем су Роми већина, или потпуно без Рома је промашај, посебно због лечења у Београду врло израженог расизма.
По мом мишљењу, ово је само један вид гетоизације (екстреман пример су Кошице у Словачкој). Сматрам бољим да се за угрожене групе купују/граде станови свуд по граду, у оквиру стамбених зграда у којима живе "регуларни" станари.
Мислим да ово има смисла, и да на неки начин социјално становање мора бити угурано и на Врачар, Дорћол, Нови Београд, Београд на води... Али поента поменутог социјалног становања да услови у истом не буду суперкомфорни и суперпривлачни, већ минималистички стандардизовани. Једна крађа или друго кривично дело-избацивање. Неплаћена та мала кирија и комуналије-избацивање.

Ја сам ту поменуо ту НДМБГД зато што они вуку корење из удружења грађана и невладиних организација, кадровски најквалитетније популације у Србији. То нису отворени издајници и бескичмењаци садашње власти. То нису неиздајници, али каријеристи остале праве опозиције. Ту има квалитетних људи, који би могли повући овакав пројекат.
 
Ne, nego imaju anticivilizacijske naslove jer njima upravlja bia, odnosno fsb.
Dovoljno je samo osvrnuti se na ''aktuelnosti'', to kao da uredjuje ona vestica margarita simonjan.

Jel?
A sta bi ti, Veliku Srbiju od Karlobaga i Virovitice do Soluna?
To mozes da sanjas i to ne samo od SAD, vec i od raznih rusokina. ;)

Vece je i nego recimo 2010. kada su prosle 4 godine od odvajanja CG i 2 godine od one kosovske deklaracije.
Razlog: manijacka propaganda sns-a i starog radikala vucica.
Jeste, i čuveni sastanak u hotelu Ric gde je stvaran SNS je organizovala FSB, a ne CIA? I Neša Slina je Vučića vodio na konsultacije u rusku ambasadu, a ne u američku? I američki ambasador u BG je lagao svoje pretpostavljene, kada im je slao depeše u kojima tvrdi da je Vučić spreman da prizna secesiju KiM, ako bi Amerika na vlast dovela SNS umesto DS-a?

Jedna krajnost je podržavati ujedinjenje svih srpskih zemalja, a druga je gaziti sve moguće i nemoguće principe samo u jednom pravcu slabljenja SFRJ/SRJ/Srbije i njenog komadanja u što više državica, sa jednim jedinim pravilom da nijedna od njih ne sme imati srpsku većinu. I takvu politiku voditi 30 godina bez obzira da li je vlast u Beogradu crvena, crna ili žuta.

Ti stvarno veruješ da su antizapadni naslovi Informera i Vulinovo kvazinacionalističko foliranje glavni razlog zašto je javno mnjenje u Srbiji sada većinski protiv EU, a podrška NATO integracijama je odavno ispod granice statističke greške ? Ono što nam ovde ti centri moći rade već 30 godina na raspoloženje naroda nema baš nikakav uticaj ? Da su to isto radili bilo kojoj zemlji na ovom svetu, stanovništvo te zemlje bi ih mrzelo i preziralo, osim ako nije kolektivno obolelo od Stokholmskog Sindroma.
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Jeste, i čuveni sastanak u hotelu Ric gde je stvaran SNS je organizovala FSB, a ne CIA? I Neša Slina je Vučića vodio na konsultacije u rusku ambasadu, a ne u američku? I američki ambasador u BG je lagao svoje pretpostavljene, kada im je slao depeše u kojima tvrdi da je Vučić spreman da prizna secesiju KiM, ako bi Amerika na vlast dovela SNS umesto DS-a?
Od 2017. do danas, vucic je krenuo da masovno suruje sa Rusijama i Kinama.
Pomogla mu je i cinjenica da je u SAD na vlasti bila ona narandzasta b*dala.

A i pre toga je ''prozapadni'' Toma Grobar pricao da Srbija treba da ostane proruska rupa usred Evrope.

A ako Crappy televizija nije propagandno odeljenje fsb-a onda to nije ni RT.
Ti stvarno veruješ da su antizapadni naslovi Informera i Vulinovo kvazinacionalističko foliranje glavni razlog zašto je javno mnjenje u Srbiji sada većinski protiv EU, a podrška NATO integracijama je odavno ispod granice statističke greške ? Ono što nam ovde ti centri moći rade već 30 godina na raspoloženje naroda nema baš nikakav uticaj ? Da su to isto radili bilo kojoj zemlji na ovom svetu, stanovništvo te zemlje bi ih mrzelo, osim ako nije kolektivno obolelo od Stokholmskog Sindroma.
Radi se o:

- likovima koji su genetski anticivilizacijski nastrojeni i samo nalaze razloge za takvo ponasanje. I da nije bilo spleta nesrecnih okolnosti iz 90-ih, opet bi divljali, sa razlogom ili bez.
- povodljivcima koji se ponasaju kao razmazena deca kada im neko (ovde zapad) ne ispunjava ono sto su zacrtali

Kako ja nisam postao obozavatelj kadirova, kim dzong una, nebrata sija, samog putina itd? Pa zato sto nisam nista od toga gore navedenog.
 
Ја се увек сетим Пекама из Мућки и социјалних станова где живе браћа Тротер :D
 
ЛДП је најпрелетачкија странка после Г17+, кад се сетим прелетања читавих општинслих одбора у СнС зарад заштите фотеља. Зато су се и издували као бушна гума а њихове глсаче преузео прво Радуле па сад Морамо. :D
Najgore od svega je što u SNS nisu masovno preleteli samo kadrovi LDP i G17+ ,nego je preletela kompletna njihova nacionalna i ekonomska politika. Vučiću su u nacionalnoj politici glavni uzori Čeda i Milo, a u makroekonomskoj politici Dinkić i Labus.

Radulović se promenio na bolje otkako ga je napustila ona izblajhana evropatofilka Macura koja se sada ne skida sa režimskih medija, i u zadnja dva izborna ciklusa bih generalno mogao da glasam za DJB, ali beskorisno je rasipati glasove na stranke koje idu same i ne udružuju se sa političkim srodnicima, a ostaju ispod cenzusa i glasovi im se samim tim prelivaju SNS-u preko Dontovog Sistema.
 
Radi se o:
...
- povodljivcima koji se ponasaju kao razmazena deca kada im neko (ovde zapad) ne ispunjava ono sto su zacrtali
Ovo ti je dobro. Taj fenomen večitih dečaka (Petra Panova), u osnovi razmaženih maminih sinova, jeste najveća katastrofa Srbije. Kad čujem zrelog čoveka kako priča o ratu u Ukrajini kao o fudbalskoj utakmici, dođe mi da ga opaučim. Bojim se, jednom će se i desiti.

@Karlo del Ponte
Ovde imamo skorašnja iskustva sa kolektivnim stanovanjem ('opštežiće' koje pominješ) u vidu izbegličkih centara. Ne mislim da bi naišlo na dobar prijem. Osim toga, ko bi tu održavao ikakav red? Verujem, nekakva interna kriminalna struktura.
 
Od 2017. do danas, vucic je krenuo da masovno suruje sa Rusijama i Kinama.
Pomogla mu je i cinjenica da je u SAD na vlasti bila ona narandzasta b*dala.

A i pre toga je ''prozapadni'' Toma Grobar pricao da Srbija treba da ostane proruska rupa usred Evrope.

A ako Crappy televizija nije propagandno odeljenje fsb-a onda to nije ni RT.

Radi se o:

- likovima koji su genetski anticivilizacijski nastrojeni i samo nalaze razloge za takvo ponasanje. I da nije bilo spleta nesrecnih okolnosti iz 90-ih, opet bi divljali, sa razlogom ili bez.
- povodljivcima koji se ponasaju kao razmazena deca kada im neko (ovde zapad) ne ispunjava ono sto su zacrtali

Kako ja nisam postao obozavatelj kadirova, kim dzong una, nebrata sija, samog putina itd? Pa zato sto nisam nista od toga gore navedenog.
Sa Rusijom i Kinom ekonomski sarađuju čak i najcrnji NATO sateliti, ne mogu sarađivati sa zemljama koje nemaju novac da ulože u njih. Čije firme su sagradile Pelješki Most, pa i prvi autoput u Crnoj Gori koji sad 13. jula treba da bude otvoren? Kineska ekonomija je odavno sustigla američku, a 9 od 10 evropskih zemalja je energetski zavisno od Rusije, koliko god je pljuvale da bi se uvukle Americi u dupe. Otkako je počeo rat, EU je odjednom postala gadljiva na ruske medije i ruske kompozitore, ali naravno da nije gadljiva na rusku naftu i gas.

Gde je danas Toma Grobar? Živ se ne čuje, ima neku funkciju i ne talasa. Pričao je svašta dok je bio u radikalima, pa i Vučić je pričao da će streljati 1000 muslimana za jednog Srbina, lepio je plakate Bulevar Ratka Mladića, pa je došao do toga da mu je savetnik Toni Bler i da je čak išao Tadićevim stopama u Potočare da se izvinjava za "genocid". Ti i dalje pričas samo o tome šta on govori ili je nekada govorio, a ne šta radi otkako je doveden na vlast. Vučićeva (zlo)dela govore da vodi tvoju politiku, a ne moju, i ne znam zašto ne glasaš za njega? Ne možeš mu oprostiti što je pre 20 godina navodno bio srpski nacionalista, a veliko pitanje da li je čak i tada bio iskren? 1999. Nije bio na Košarama, nego se useljavao u ministarski stan koji je kasnije ukrao. 1994. Je držao mitinge u Glini i na Palama, ali opet se nije borio na frontu.
 
Poslednja izmena:
U navijačkom, kao da se broje golovi i prečke, a ne mrtvi i izbegli.
Pa to i može da se posmatra kao velika geopolitička utakmica. Zato što i same vođe sveta, degenerici u: Moskvi, Kijevu, Vašingtonu, Briselu, uskoro i Pekingu... to tako posmatraju i tako se ponašaju. Za njih su ljudi potrošna roba, piončići, čikice na tabli. Naravno, ima razlike između nekoga ko prati to kao utakmicu pa se oduešvljava kada Rusi npr sravne grad sa ljudima u njemu i nekoga ko prati to kao utakmicu ali se NE oduševljava. Nego samo prati, da bi bio u toku. Pa ok je čak i analizirati to, jer na kraju krajeva živimo u tako sjajnom svetu i uređenju da događaji iz tog rata imaju odjeka na druge sfere društva širom sveta (to je nama 300 godina izučavanja i usavršavanja ekonomije dalo). Tako da je bolje pratiti taj rat, ali bez navijanja, nego neke trivijalne stvari koje nikakvog uticaja na život i planetu neće imati.
Do yaya smo gluvi i slepi za nesreću najsrodnijeg naroda. Ljigavi smo (i ostali su, dabome, ali nije bitno).
Nisu ni oni ništa bolji, a ni ostatak sveta.

Takvo je vreme danas. Prvo što su ozbiljno umanjeni koncepti nacija i narodne pripadnosti. Drugo što je ozbiljno umanjen ili izvitoperen koncept kolektivizma. Mnogi aktivizmi i kolektivizimi, ako i krenu iz časnih namera ili na dobrim osnovama, vremenom se izvitopere ili se prosto istroše. I treće, ceo svet je u takoreći veštački stvorenim krizama i pljačkama već 15 godina ako geldamo po širim kriterijumima a već 3 godine ako gledamo od Korončine i svega što je usledilo posle nje.

A i lično mislim da niko nema nikakvu obavezu da roni suze i plaća dugove i brljotine kako Rusa tako i Ukrajinaca. Imam već dovoljno svojih briga i muka kao pojedinac, a i kao deo srpskog kolektiva imam ih takođe dovoljno, i tek ću ih imati sad na zimu kad se vratimo u 90te sa sve restrikcijama, inflacijom, obustavom javnog prevoza i talasom otpuštanja.
Ne mogu na sve to još da naričem nad sudbinom debila istočno i zapadno od Harkova što se primaše na slatke bajke i/ili što pustiše da ih vode apsolutne psihopate. Kao što se ni oni ne bi tangirali da se nama desi nešto slično. Kako su sejali, sad žanju. Samo što uvukoše celu planetu u to, e to je problem.
 
Još jedan belosvetski psihopata, i to iz bliskog komšiluka, se dodatno naoružava:

"Imaćemo najmoćniju vojsku na svetu"​

Turska će nastaviti da jača svoju vojsku da postane najmoćnija na svetu, izjavio je predsednik te zemlje Redžep Tajip Erdogan.

Realno to je sve za kačenje po Terazijama. Ili u najboljem slučaju za Kovin. Svi ti Kremljovi, Kijevi, Briseli, Bele kuće, Ankare, Pekinzi, Kimovi, Asadi... Sve to treba odjaviti, da može planeta da nastavi da živi. Ili ih prosto baciš na pusto ostrvo pa nek se kolju tamo međusobno u nekom Battle royal-u.

Ljudi se ovde svađaju i mrze na krv i nož oko takvih degenerika a ono sve isti šljam, samo sa različitih strana. Gade mi se svi do jednog. Svakim danom sve više i više.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
@Bender Rodriguez
Ma briga me za svet, a jesu degenerici na vlasti svuda, i to kakvi. Velika je kriza, moralna i intelektualna, civilizacija je u čabru, što gledamo u direktnom prenosu od Vuhana. Mi kao da smo i tu avangarda. Eto, juče slušam čiču na klupi, ubeđuje drugu dvojicu da raketi sa nuklearnom bojevom glavom treba 7 sekundi da dođe na cilj, bilo gde. Pa ako ovi naśi prvi ispale, pobeđuju, nema bato. 7 sekundi! - viče on, lokalni Fon Braun u treger majici. Pola naroda je takvo.
 
Ma ne, čiča u komšiluku. A TV ne smem da gledam... To je sramota.

I na tog Erdogana se, inače, naš narod sad loži. Jak je, vođa, tera suvo 'njima'... Kad se on i Kadirov udruže, vratićemo Kosovo. I Metohiju.

Pa, kako god da je, uvek nekako npr. Grci ispadnu pametniji od nas.
 
Vole naši ljudi kad ih neko drži za gušu. Takav nam mentalitet, lakše je kad ima neka personifikacija na koju može da se položi sva odgovornost. I za loše i za dobro. Da se ima neki alfa, neki vođa čopora, neki poglavica koji će da na sebe primi sve opasnosti, ali i sve premije, pozicije i zasluge. Doduše nismo mi jedini, ima ljudi s tim afinitetom prema vođi širom sveta. Samo je ovde nešto više, pa se lakše to uočava. Kao i u zemljama poput Rusije ili Kine. Gde isto tako voli raja da ima nekog da ga drži, pa makar ga i gušio. Ali da ima neko, da ne mora sama raja, sam čovek, da odlučuje, misli i odgovara za sve, da sam sebi kroji život. Lakše je kad se sve to prebaci na nekog, pa makar te taj neko tovario doživotno.

Grci su posebna priča. Neki ljudi oko mene su baš prošlog meseca imali neka administrativna posla tamo. Žešći blejači od naroda, gori su nego mi. Srpski državno-partijski aparat je još i dobar u odnosu na njihov državni aparat. Ne znam šta njih čeka u budućnosti jer su neopisivo lenji i korumpiraniji nego mi, a cucla EU neće doveka trajati. Plus, Turska i onaj njen islamski fanatik i dalje ne odustaju od svog Neoosmanizma i aspiracija da budu svetska sila. Ne bih Grcima bio u koži. Dobro su i ovoliko istrajali zapravo...
 
Tačno ke to za Grke, zato i napisah 'kako god da je'.

A i za nas se ja bojim, u svetlu Neoosmanizma - ako se sve raspadne, za šta naš umni inače narod navija, između Osmanlija i nas su samo Bugari... Bude Beograd očas posla opet Dar ul-Džihad, ako uzmu Ugri Zemun i Bežaniju, možda kontumac bude iza SIV-a.
 
Ко протежира овог Чучковића, човек је неспособан и корумпиран до коске?
A koji naprdnjački funkcioner je drugačiji ? Ovaj je još bivši dinkićevac. Preletači iz URS-a(G17) i DS-a svuda imaju povlašćen status u SNS-u kada se vrši kadriranje.
 
Kako ja nisam postao obozavatelj kadirova, kim dzong una, nebrata sija, samog putina itd? Pa zato sto nisam nista od toga gore navedenog.
Ako imas vremena procitaj malo o Bajdenu i njegovom sinu, Hanteru. Fina porodica....

 
Vrh