Šta je novo?

Izbori 2024

vec je pocelo.

Ja razumem da verujete da pripadate nekoj visoj kulturi. Da prezirete sve ostale koji ne poznaju marke odece kao vi.
Akademskoj, urbanoj, bog zna kakvoj.

Ali sada cete se razocarati.
Kao oni koji su verovali da su pametniji od onih iz MML-a dok nije dosao Vodja.
 
Сигурно, марке одеће, то је оно што занима људе који филоСофирају на интернет-форумима...

Е, сачувај Боже.
Neka iz kruga dvojke, koja pritom prati modne trendove mu nije dala, pa je zato non-stop kivan na isti. :D
 
No. Budimo ozbiljni.
Od svog nastanka, kapitalizam tezi ekspanizji.
Nekad je to trgovina, nekad porobljavanje, nekad rat.
Bilo je lako u Africi i Aziji dok protivnici nisu imali barut. (STo bi rekao Kipling: "Whatever happens, we have maxim gun and they dont")
Nekad se desi naucno tehnoloska revolucija, pa ide glatko.
U prirodi kapital je da razara.
Nije putin razorio americku ekonomiju, to su ucinili pametni/urbani/lepi momci koji sustudiralu na univerzitetima Ivy lige.
Od 1973. SAD funkcionisu na stampanju novca.
Od 1991. kapital je mogao da se siri na zemlje Istocnog bloka.
Svu tu prednost pojeli su do 2008. Pocelo je jos jace stampanje novca.
Bili su im potrebni resursi Sibira.
2014. organizovali su svoje vazale da rade na tome.
Od 2021. Stampaju novac jos brze.
2022. su naleteli na tvrdo. U najgorem trenutku. Pomislili su da ce se protivnik uplasiti i da ce za mesec dana da promene vlast i dodju do onih resursa.
Ali nije bilo tako kako su mislili momci iz Ivy lige.
Doktori sa titulama.
Sljam.

Za nas siromasne to znaci ekonomsku krizu.
Mi tu nemamo sta da biramo. Nasa ekonomja je gubitnicka ekonomija Zapada.

Ko hoce da ekonomiju bazira na hrani treba da ima puno hrane.
Ko hoce da ekonomiju bazira na izvozu struje treba da ima puno struje.
Ko hoce da ekonomiju bazira na izvozu nafte treba da ima puno nafte.

Ko hoce da ekonomiju bazira na izvozu noca treba da stampa puno novca.
 
No. Budimo ozbiljni.
Od svog nastanka, kapitalizam tezi ekspanizji.
I komunizam.
Malo mu je bilo sto je drzao SSSR, pa su mu jos trebali i: Kina, Vijetnam, S. Koreja, Kuba, Venecuela, Kambodza, par zemalja u Africi te fakticki cela centralno-istocna Evropa.
 
Komunizam je davno propao. Nije mogao da se siri tako brzo kako kapitalizam.
 
Ja zadnji put kupio neki veći komad odeće ili obuće tipa 2019. ili 2020. :LOL:
I nemam nikog u svom okruženju ko se ikad ložio na marke odeće. Ni moji vršnjaci, ni starije generacije. Najveća ''opterećenost'' markom koju znam je što jedan ortak voli da, kada je u mogućnosti, kupi Asics patike jer je sportko-planinarski tip.

Inače van toga ne sećam se kad smo ja i ljudi oko mene zadnji put pridavali značaj markama i brendovima u vidu neke opsesije ili elitizma. Čak ni u srednjoj. Pošto je naša generacija prošla i kroz sankcije i bombardovanje, pa se tih 2000ih, osim par ćera i sinova bogataša, niko drugi nije opterećivao markama i konzumerizmom.

A zadnjih par meseci kad god idem u prodavnice šokiram se kad vidim cene. Ono, ne bude mi dobro koliko mi je dobro i koliko imam para za bacanje! :LOL:


Ali kao i svakom zatucanom Srbinu odgojenom i nadojenom bajkama i propovedima o čistom dobru i čistom zlu, čistoj skromnosti i čistoj obesti, ''mi i oni'' mentalitetu i potrebi da se sve što se dešava pripiše nekome (dobre stvari jednoj osobi ili Bogu, loše stvari drugim osobama ili Šejtanu), tako kapiram da i MC u nedostatku pametnijih posla i argumenata nema drugog izbora osim da izmišlja priče o svim Beograđanima koji žive kao bogovi na grbači ostatka napaćenog naroda, lože se na marke i brendove, troše plate na belo i sede u kafićima po ceo dan. :LOL:


I... što je najluđe... :LOL: paz'te ovo... :LOL: pffftthahahaa... :LOL:
Uprkos tolikom preziru i šteti, nikako da napusti taj grozni Beograd!!! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 
Ali kao i svakom zatucanom Srbinu odgojenom i nadojenom bajkama i propovedima o čistom dobru i čistom zlu, čistoj skromnosti i čistoj obesti, ''mi i oni'' mentalitetu i potrebi da se sve što se dešava pripiše nekome (dobre stvari jednoj osobi ili Bogu, loše stvari drugim osobama ili Šejtanu), tako kapiram da i MC u nedostatku pametnijih posla i argumenata nema
Upravo tako.
Vec to danas vidimo u Srbiji: za sve lose je kriv Zapad i Djilas/Solak/''drugosrbijanci''/''gradzaneri''/MORAMO a kada se desi nesto dobro, to se pripisuje Vucicu i Putinu/Ksiju.

Bukvalno vid (pseudo)religije.
 
Pa da. To se vidi i kod njega i kod pojedinih zatucanika iz ruralnih predela, koje često voli da brani i uzdiže i pominje kao neke pokazatelje.

Primer:
Bude dobro vreme, rodi zasad - Hvala Bogu i hvala Vučiću, šta bismo bez njih!
Padne grad i ispegla sve - To je zbog onog Đitlera i zbog Amera što nas zrače 'AARPom, mamicu im njihovu!!!

Ne postoji premisa ''kako radim, tako će mi (uglavnom) i biti''. Ne postoji početno razmišljanje ''šta JA mogu da uradim i šta zavisi od MENE?'' Nego uvek mora neko drugi da bude, ili kriv, ili zaslužan. Time se gaji ne samo navika da se za sve loše odgovornost prebacuje na drugog (Đitler je kriv što on pajser nije zaštitio useve ili uplatio osiguranje), nego se pravi navika da se i odgovornost za dobre stvari nikad ne prepisuju sebi (Vučić je odgovoran što je dobro rodilo, a ne rad ili ulaganje samog seljaka).

Političmari i svi control-freakovi obožavaju narode odnosno pojedince s takvim rezonima. :D Najbolji i najslađi materijal za manipulaciju i eksploataciju. Jer prosto, kad god ga iscediš ili oštetiš - ubediš ga da je kriv on sam ili neko tamo, samo ne ti. Kad god se desi nešto dobro - ubediš ga da je to tvoja zasluga. Ne njegova. I vole te brate više nego svoju porodicu. Ako ih na vreme, i u dovoljnoj meri izdresiraš, ima da te vole i obožavaju šta god im uradio.
 
Da je NATOu cilj uništenje Srbije, ista bi bila uništena već 200 puta i to bez ijednog ispaljenog metka. Sve što je potrebno je da na mesec dana zatvore granice.
I da zemlje EU, SAD a i Dalekog Istoka povuku svoje proizvodne pogone i predstavnistva odavde, pa da to rezultuje sa vise stotina hiljada nezaposlenih.
 
Ostao mi je u sećanju kao jedan od jačih likova sa faxa:
 
Sve kao što sam predvideo. Njima treba priznanje Kosova kako bi Putinu predočili da Kosovo i Donbas nisu isto jer su Albanci dobili priznanje. Nakon toga, Srbija će biti pohvaljena, susedi likovati, separatisti lobirati da se otkine još koji deo Srbije, a narod potpuno potonuti. Onda slede pritisci da se jasno osudi "genocid" u Srebrenici. Nakon ulaska u UN, Kosovo tuži Srbiju za genocid. Odluka suda zavisi od interesa zapada, ali i pokornosti Srbije. Ako Srbija bude talasala, eto novog genocida. Naravno, uz to može doći do prisvajanja kosovskih manastira i crkava od strane Kosova. Oni će da šamaraju dokle budi mogli. U EU Srbija neće ući nikada, čak ni bez Kosova.
 
Sve zavisi da li ste nečiji interes ili ne. Hrvati su počinili genocid nad Srbima pa nisu kažnjeni. Ovde neki broje svoje greške. Naravno da ih je bilo, ali ne budi u zabludi da su oni drugi dobri. Interesi Hrvata, Albanaca i zapada se poklapaju. Kako stoje stvari, zapad bi da može od Srbije otcepio i Vojvodinu. Stvar je u tome što je Vojvodina više srpska nego Beograd. Tu nema govora o secesiji. Međutim, mnogo toga mi govori da bi tzv. Sandžak mogao da dobije autonomiju ili nešto slično. Ko zna, možda i tzv. Preševska dolina dobije status zajednice albanskih opština. Samo sačekajmo šta će oslučiti prijatelji Srbije.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Sve kao što sam predvideo. Njima treba priznanje Kosova kako bi Putinu predočili da Kosovo i Donbas nisu isto jer su Albanci dobili priznanje. Nakon toga, Srbija će biti pohvaljena, susedi likovati, separatisti lobirati da se otkine još koji deo Srbije, a narod potpuno potonuti. Onda slede pritisci da se jasno osudi "genocid" u Srebrenici. Nakon ulaska u UN, Kosovo tuži Srbiju za genocid. Odluka suda zavisi od interesa zapada, ali i pokornosti Srbije. Ako Srbija bude talasala, eto novog genocida. Naravno, uz to može doći do prisvajanja kosovskih manastira i crkava od strane Kosova. Oni će da šamaraju dokle budi mogli. U EU Srbija neće ući nikada, čak ni bez Kosova.

Da, odlicno si to napisao. U paketu ide i osnivanje KPC, odnosno Kosovske pravoslavne crkve.
Za to ce se vec pobrinuti dragi Porfirije.




Nevrovatno kakvu glupost prosipaju evrofanatici.
Zar mislite da ce Zapadu ikad biti dosta?
Zar ne znate kako su prosli narodi Afrike i Azije, ili mislite da vasa bela koza nesto znaci okupatoru?
 
Зна ли се нешто више о унутарстраначким борбама у СНС (Шапић-Весић, Небојша-Ђука и Небојша-Зока)?
 
Чланови Владе усвојили су на данашњој седници Уредбу о критеријумима за доделу подстицаја послодавцима који запошљавају новонастањена лица у Републици Србији. Уредба представља важну меру за прилагођавање послодаваца новим условима пословања на међународном конкуретном тржишту у периоду значајне инфлације, наводи се у саопштењу.

subvencije za investitorsku ekipu koja zpaosljava migrante jer usporava prodaja stanova
 
FVFQnb8XsAEktIh.jpg


Novi gradonačelnik Beograda.
Ko misli da treba, neka čestita.
 
novi gradonacelnik je ono za sta je Beograd glasao
 
Vrh