Šta je novo?

Izbori 2024

a da je 50% belih listića, onih koji ne glasaju i ne izlaze na izbore.
Zato svi ti beli listići i ostatli lelemudi kad dođe vreme za prijavu za 100e budu ovako:
bh187-braveheart.gif

To važi i za klince, i srednjoškolce i sadašnje studente. 99% vemena pojma blagog nema šta mu se dešava u gradu i zemlji, bukvalno zna o Srbiji i srpskom društvu koliko i o Borneu. Ali zato čim čuje 100 evrića, odmah pronalazi sve puteve kroz birokratske procedure da ostavi svoju prijavicu na sajtu Ministarstva i trezora.
 
Klinci su zahvalni Vodji, cuo sam neke koji nista ne znaju o politici i ne zanima ih, kako posle izbora pitaju "Jel pobedio Vucko?"

KAd dodje zima, umiracse se od hladnoce, ali budite sigurni, niko se nece buniti.
Narod ga voli.
 
Тешко да ће се умирати од хладноће. Након 1993. ми смо спремни на све.
 
Ali koliko njih boli uvo.. zimus kolaps u Obrenovcu, sve u raspadu, Zorana sad kaže kako se godinama ništa nije ulagalo u Epsu.. i nikom ništa.

Grčić opet na državnim jaslama kao pomoćnik gradonačelnika Obrenovca beše.. Zorana kao bivša ministarka energetike i dalje u sedlu.

Niko odgovoran, niko kažnjen, osim naroda koji će da trpi restrikcije.
 

Bilde obilazi hranu.jpg

155479931713_20190410.JPG


Sve je tu:
Sunce nacije
Svita uvlakača
Imbecilna ''''''frizura''''' koju niko drugi u zemlji ne nosi
Unapred donosene zalihe da izgleda bogato i obilato
Odabrani politički podobni ''''''novinari'''''' koji će postavljati samo dozvoljena pitanja
 
Poslednja izmena:
Gledam ove tj čitam "ANALitičare", bivše političare iz prethodnih režima, ponekog i i iz sadašnjeg, i još kojekakve individue koje su se pojavile ko zna odakle kad je počeo rat u Ukrajini i svi su složni u oceni i u njihovim analizama da će Vučić da se okrene Zapadu na kraju.

Imajući u vidu njegov (nelečeni) mentalni sklop ja imam utisak da će baš suprotno da uradi po onome što je i do sada radio: eto svi su govorili da ću da uradim to i to a ja sam baš suprotno uradio i to samo da bi "dokazao" kako su svi oni pogrešili u procenama a samo on zna kako će i šta da radi.
 
Тешко, много се слизао са Блером и Шредером.
 
Тешко, много се слизао са Блером и Шредером.
To u periodu 2013-2017.

Otkada je ona narandzasta bu*ala postala predsednik i dalje najmocnije zemlje sveta (SAD) , on se usled odsustva tzv. spoljnih pritisaka totalno uzoholio, poceo da izigrava nekakvog ''nezavisnog vodju'' (citaj bahatog autokratu postsovjetskog tipa) i to je tako trajalo do 2021. kada je predsednik ponovo postao covek iz ''mrske'' Demokratske partije.
 
Gledam ove tj čitam "ANALitičare", bivše političare iz prethodnih režima, ponekog i i iz sadašnjeg, i još kojekakve individue koje su se pojavile ko zna odakle kad je počeo rat u Ukrajini i svi su složni u oceni i u njihovim analizama da će Vučić da se okrene Zapadu na kraju.

Imajući u vidu njegov (nelečeni) mentalni sklop ja imam utisak da će baš suprotno da uradi po onome što je i do sada radio: eto svi su govorili da ću da uradim to i to a ja sam baš suprotno uradio i to samo da bi "dokazao" kako su svi oni pogrešili u procenama a samo on zna kako će i šta da radi.
Da, stvarno je smesan onaj ko misli da jedna okorela radikalcina, odrasla na splacinama Dugina i Seselja moze da okrene ovu zemlju totalno ka Zapadu, cijoj sferi geografski potpuno pripada.
 
Vučić će da uradi ono što će mu omogućiti da najduže moguće ostane na vlasti. Briga njega i za inat, i za zapad, i za Rusiju. Njemu je samo da vlada što duže. Da nahrani narcizam i patologije, čak i ako/kad ima dovoljno akumuliranog reketa i bogatstva da živi kao bog do kraja života u nekoj tropskoj naciji. Ali on to ne želi. Andrej možda želi to, ali ovaj želi da bude mesija pred kamerama i reflektorima do kraja života.

Tako da tačan odgovor nije ni inat, ni zapad, ni istok... nego ona kombinacija koja će mu omogućiti da vlada što duže. Ako to znači menjanje smerova i po 20 puta, onda će da bude menjanja 20 puta. Mada mislim da će definitivno biti sve okrenutiji zapadu, zato što zna on da zapad može da ga obori ako ih naljuti. A i njegovo fokusiranje na bajke o Ekonomskom tiganju svakako ide u prilog okretanju zapadu, kojim smo okruženi i uslovljeni. A ne nekom tamo istoku. Pogotovu ne sad u ovo turobno doba.


Pogledajte uostalom ''politiku'' SNSa. Što sam čuo X puta u emisijama i analizama - SNS nema politiku. Ima samo kolaž. Oni su od svega ponešto a u stvari ništa konkretno. Čas su u nečemu levičari (šatro), čas su desničari. Čas su evropejci, čas su suverenisti. Čas su prozapadnjaci, čas su proistočnjaci. Čas su za plansku ekonomiju (nikad neće tako reći, ali bude između redova ta neka poruka kako treba država i partija da se pita za sve) čas su za liberalno tržište. U svojim redovima imaju pajace koji u svemu vuku čas na jednu, čas na drugu stranu. Julina kao portparola Kineskih uticaja, Bajatog i Popovića kao portparole Ruskog uticaja, Zmihajlovićku kao američkog piona, Đuku koji je sad odjednom sav bog zna kakav prozapadnjak... I tako dalje i tako dalje. Veliko vašarište od partije u kojoj se okuplja od svega ponešto. Pa šta u datom momentu prolazi, tome se daje pažnja, na tome se kupe poeni i politički saveznici izvan zemlje.
 
Poslednja izmena:
Tako da tačan odgovor nije ni inat, ni zapad, ni istok... nego ona kombinacija koja će mu omogućiti da vlada što duže. Ako to znači menjanje smerova i po 20 puta, onda će da bude menjanja 20 puta. Mada mislim da će definitivno biti sve okrenutiji zapadu, zato što zna on da zapad može da ga obori ako ih naljuti. A i njegovo fokusiranje na pravljenje Ekonomskog tiganja svakako ide u prilog okretanju zapadu, kojim smo okruženi i uslovljeni. A ne nekom tamo istoku.
Nista ja ne verujem tom starom radikalu.

Isto tako je delovalo neke 2013. da ce i mentalni bolesnik sa Bosfora (vucicev uzor) do kraja voditi prozapadnu politiku (ionako je na celu jedne NATO clanice).
Kad ono.... i on je poceo da izigrava nekakvog ''samostalnog vodju'', da suruje sa Rusijom itd. pa je to rezultovalo inflacijom i drasticnim padom standarda u Turskoj. Ali je bolesnik sa Bosfora i dalje ipak u fotelji.

Verovatno i to psihopata ima na umu. A ako Srbija za kaznu ostane bez EU fondova i dobije zapadne sankcije, uvek ce moci da prosi pare od ''celicne brace''.
 
Verovatno i to psihopata ima na umu. A ako Srbija za kaznu ostane bez EU fondova i dobije zapadne sankcije, uvek ce moci da prosi pare od ''celicne brace''.
Kao što je Sloba radio kad je prosio od Gadafija, Sadama, Kuvajta i Kineza.
E sad Gadafija i Sadama nema više, ostaju samo Kinezi i Rusi.
 
Ne verujem mu ni ja i ostavljam sve mogućnosti otvorene. Ali vidim za ovih 15ak godina šta je i kakav je. Kapira on suštinu. Kao što je i Šešelja bolelo uvo za većinu stvari koje je lupetao i propagirao, tako boli i ovog. Da, na pozornicama su uvek i jedan i drugi bili puni bajki o Velikoj Srbiji, uniji sa Rusijom, panslavizmu, tradiciji, patriotizmu, trte mrte... ali u realnosti, obojicu zabole za te stvari. Njima je samo da se dokopaju vlasti i zadrže se na njoj što duže. I jedan i drugi su jako pametni, i jedan i drugi znaju da iskreni ideali u politici, pogotovu Balkanistanskoj, vode samo u razočarenje, frustracije i pad sa vlasti. Dok šaltanje tamo vamo, pričanje šta Srbende vole da čuju i balansiranje između više strana osigurava dugovečnu, ako ne i doživotnu vlast.

Učili su i oni od svojih prethodnika. Od Tita koji je šatro bio neutralan, a ipak više zavisio od zapada nego od istoka. Zatim, od Slobe koji jeste u očima glupljeg dela naroda bio herojčina koja se suprotstavila NATOu, ali ne pre nego što je nekoliko godina posle Dejtona pokupio ovacije pa i kajmak od Amerike. E ova dvojica lukavaca vide sve to, i vide i njihove greške. I naravno da nemaju iluzije da bi se peli na vlast da realizuju svoje ideale i vizije. Nego vele daj bre da vidimo šta može da se izmuze sa tog prestola, a da se isti zadrži što je moguće duže.

Da skratim, ja kad gledam stare snimke Vučića kako priča o robijanju Dinkića, o Velikoj Srbiji, kako priča pred punom salom u Slavoniji 90 i neke, i tako dalje i tako dalje... ja ne vidim čoveka koji iskreno veruje u sve to što priča. Nego priča ono što mase oko njega vole da čuju, a on voli da čuje njihovo klicanje i padanje u trans nad njegovim rečima. Njemu je prvenstveno do što duže vlasti i hranjenja svoje patologije. Zašto bi se zamlaćivao sa grandioznim i opasnim konceptima (radikalstvo, Velika Srbija, nebeski narod, inat, ratovi...) ako će i ovako da ima dovoljno gluperdi oko sebe koji će da glasaju za njega a on i njegov tim šarenih klovnova da uživaju od toga. Ono, zašto bi kvario nešto što mu za sada savršeno funkcioniše. On je bolestan u glavu, ali glup nije.
 
Ali samo sa despotijama Rusijom i Belorusijom. :D
Ostali Sloveni kao da ne postoje ili pak nisu Sloveni, jer su se odali ''mrskoj demoNkratiji''.

Od Tita koji je šatro bio neutralan
S tim da ovo vise nisu 60-e i 70-e godine.
Niti SFRJ vise postoji, niti je granica zapadnog i istocnog bloka maltene kod Hamburga i Beca, vec ide mnogo, mnogo istocnije, najverovatnije do Dnjepra kada se bude zavrsilo ludilo u Ukrajini (a nece skoro).

Tako da od te ''neutralnosti'' nema nista, a i ako ima, tumacila bi se kao surovanje s Rusijom usred EU-NATO sfere.
 
Naravno, slažem se. A kažem da su samo učili od Tita, ne i da su se ugledali na njega. Iako bi i jedan i drugi i onaj treći, pod zemljom, voleli da budu kao on. U svemu.
Tako da od te ''neutralnosti'' nema nista, a i ako ima, tumacila bi se kao surovanje s Rusijom usred EU-NATO sfere.
I da, ovo posebno stoji. Neutralnost je mlitava priča, bajka. Mislim čak ni Švajcarska, Austrija i Izrael s kojima Srbi uvek vole da se porede u fantazijama, čak ni oni nisu istinski neutralni nego se zna kom bloku i sferi su uvek bili naklonjeni. A baš će sad jedna mnogo skromnija i nebitna Srbija da bude čista neutrala... Nema šanse.
 
Naravno, slažem se. A kažem da su samo učili od Tita, ne i da su se ugledali na njega. Iako bi i jedan i drugi i onaj treći, pod zemljom, voleli da budu kao on. U svemu.
Mogu oni da uce od Tita koliko god hoce, njegov modus ponasanja (narocito u spoljnoj politici) ne moze vise nigde da se kopira/implementira.
 
Ti drugi su golje, jedva imaju i za sebe, a ovi prvi su (nazalost) sigurna luka za tiranina i njegovu bandu.
Колико ја видим европа је већ 10 година сигурна лука за њега. Код нас се мржња према нечему ставља испед чињеница и реалног стања.
Европа је добра, руси сиромаси а кинези тирани, типичан пример размишљања елите из зарасле руине у крунској. Још фали да се пробуди трнова ружица, и да нам каже како смо до 2012. живели у бајци
 
A šta, Rusi nisu siromasi a Kinezi nisu tiranini...? :unsure:

I ako je tako sjajno družiti se s njima, zašto onda od 1990. naovamo, iz godine u godinu, sve više zemalja beži od njih ili posluje i sarađuje tek koliko mora?
 
Колико ја видим европа је већ 10 година сигурна лука за њега.
Jel?
Solc, Merkel, Makron... teraju srbendu prosecnog da se lozi na (bivseg) radikala i glasa za njega?
Stavljaju pistolj na celo svakome ko nece da glasa za sns?
Код нас се мржња према нечему
Koja mrznja?
Европа је добра, руси сиромаси а кинези тирани
Rusija te pogotovo Kina takodje podrzavaju vucica, imaju svoje (ne)ljude na vlasti i oko vlasti koji opstruiraju sve zivo (tipican primer vulin i cela SePSa), a da ne govorim da su sanse da ce ''istocne sile dobra'' pomoci da se demokratija i smenjivost vlasti vrate u Srbiju 0%.
 
@Bender Rodriguez

Teško ćeš našem i ukrajinskom narodu objasniti zakon velikih i malih naroda, a što je i suština problema. To što se u Srbiji pogrdno naziva "vazalstvo" je u stvari istotijsko pravilo. SAD očekuje da stvaraš anglosaksonske vrednosti, ali što se odlučnije, fanatičnije i krvavije boriš protiv Rusije i/ili komunizma kriterijumi se spuštaju. Možeš tetovirati svastiku, zabranjivati devojčicama da idu u školu, vešati LGBTQ osobe... Rusija dozvoljava više po pitanju unutrašnje politike, ali štiti i održava sebi verne diktatore.

I sa jednima i sa drugima se može trgovati, i to je razlog zašto nisi u pravu po pitanju opasnosti od kupovine beloruskih fabrika od strane Rusa. Rusima su dozvolili prolazak trupa, nuklearnu elektranu u Belorusiji na 30km od prestonice jedne NATO države, ali privredni suverenitet se čuva.

Ako bismo o kontekstu nacionalnog interesa Srbije šta je najzdraviji put?
-1-Okretanje ka zapadu sa odricanjem od Rusije i Kine, ali uz debelo trgovanje za takav ustupak Zapadu.
-2-Mirenje sa Albancima, sa traženjem kompromisa.
Ako bi pitao maltene sve države u svetu, oni bi rekli zdravo misliš, ali i Srbi i Albanci bi te linčovali, pogotovu za ovo drugo. Zato što su ta dva naroda zaražena najgorim grehom, gordost. To je gore i opasnije od bludnih Holanđana i Skandinavaca i srebroljubivih Amerikanaca. A tu se nalazi suština za koju se i jedni i drugi odriču svojih nacionalnih interesa, samo da bi napravili još veći zid jednih prema drugim, i za to dobili međunarodnu podršku.
 
A šta, Rusi nisu siromasi a Kinezi nisu tiranini...? :unsure:

I ako je tako sjajno družiti se s njima, zašto onda od 1990. naovamo, iz godine u godinu, sve više zemalja beži od njih ili posluje i sarađuje tek koliko mora?
Mozda banalno ali na primer ja hocu da izvozim jabuke u rusiju, evropa me preko drzave uopzori da to ne radim.
Ja odustanem i jabuke mi propadnu, ili otkupi ih evropa za bagatelu.
Posle toga moj komsija kaze rusi su suromasi evo moj komsija mile, nece da izvozi jabuke u bratsku rusiju nego je prodao na zapad, djubre jedno pokvareno
Sto se tice dela oko tiranije, nisam kompetentan da dajem ocenu stepena tiranije kod kine, ali sam se kao i ostatak normalnog svet unazad 100 dana uverio koliko su tirani sa one strane atlantika kao i njihove podguzne muve
 
To što se u Srbiji pogrdno naziva "vazalstvo" je u stvari istotijsko pravilo.
Naravno, nego prosecni Gedza navik'o jos u doba Tita i onog ludaka iz Lijeve Reke da nikome ''ne polaze racune'' i da ''samoupravlja''.
To sto se takvo (najblaze receno) neodgovorno ponasanje zavrsava pod sankcijama i kasetnim bombama, Gedzi je to misaona imenica.
 
Da dodam nešto...
Код нас се мржња према нечему ставља испед чињеница и реалног стања.
U pravu si. Kao recimo što jedan deo Srba bi radije da doveka ima ruševine i rugla u centru grada koje nikad ničemu neće koristiti, niti će iko mariti za njih, ali je bitno da se istera inat i pokaže mržnja ponekom zapadnjačkom amabasadoru koji povremeno prođe pored njih, i turistima zapadnjačkih zemalja.

Kao što jedan deo Srba odbija da se suoči sa činjenicom da su Amerika i Vijetnam obnovili odnose 1995, 20 godina nakon završetka rata, 2005 izveli prvu veliku vojnu pomorsku vežbu, a 2015 uveliko postali vojni partneri. Eto, tim Vijetnamcima nije bilo ispod časti da urade tako nešto. A srpski nebeski narod i posle 23 godine svoju spoljnu politiku bazira na ''mrzim NATO'' i ''nisam se dovoljno isterao inata''. I vidim to nam odlično radi. A ambasadori i zapadnjački turisti se mnogo pa potresaju zbog tog našeg inaćenja i butthurta. Zabole ih. Kao što će za par godina da zabole i današnje osnovce. Koji će mahom ili da pobegnu odavde (niti ih podržavam niti ih osuđujem zbog toga, čisto da se zna) ili da odrastu na zapadnjačkim vrednostima kao i 2/3 planete (što opet, ima i svoje dobre i svoje loše strane, samo konstatujem da je ona dominantna).
Mozda banalno ali na primer ja hocu da izvozim jabuke u rusiju, evropa me preko drzave uopzori da to ne radim.
Ja odustanem i jabuke mi propadnu, ili otkupi ih evropa za bagatelu.
Posle toga moj komsija kaze rusi su suromasi evo moj komsija mile, nece da izvozi jabuke u bratsku rusiju nego je prodao na zapad, djubre jedno pokvareno
Prvo, jel si bio ti u Rusiji?
Drugo, da li znaš koliko investicija u Srbiji potiče iz Rusije, a koliko sa zapada? I ko su najveći donatori Srbiji? Gde se tu kotira Rusija?
 
Vrh