Šta je novo?

Izbori 2024

Књига се чита више пута да би се разумело неразјашњено и освежило памћење.

Хтео је Рајс да каже да у овој земљи опада моралност, да нема великог рада и посвећености, да странци кидишу за територијом и да се омладина претвара у сијасет распуштених и безнадежно отупелих људи.
 
Nije problem postojanje specijalizacija, problem je kad se oteraju u ekstreme i zloupotrebe ili izvitopere. Kad se od ljudi zahteva da budu roboti bez širine, bez improvizacije i bez sposobnosti razmišljanja. U svakom smislu. Život nije ravna linija u kojoj sve ide po već napisanom uputstvu sa 5 scenarija i 10 koraka. Iako se to danas tako predstavlja, pogotovu na radnim mestima i u svim kolektivima (firma, društvo, pravo, politika...)

Књига се чита више пута да би се разумело неразјашњено и освежило памћење.

Хтео је Рајс да каже да у овој земљи опада моралност, да нема великог рада и посвећености, да странци кидишу за територијом и да се омладина претвара у сијасет распуштених и безнадежно отупелих људи.
I kako se to što si preneo iz njegovih reči kosi sa onim što sam ja pisao na prošloj strani teme? Šta sam rekao neispravno ili maliciozno?
 
Poslednja izmena:
Књига јесте јасно написана али има и најјаснијих ствари које човек не примети, на које једноставно не обрати пажњу одмах. Онај ко те је научио да треба површно и овлашно прећи преко редака и ту завршити дебело греши.
 
Ja ja ja, nego reci ti meni šta sam ja to loše ili pogrešno napisao na prošloj strani?
 
Ниси ништа лоше написао, него видим да се стално правиш паметан и глумиш свезналицу па сам одлучио да те упутим у мање познате делове књиге коју си ионако површно прочитао.
 
Aaaa, znači ti si neki forumski profesor ispitivač?

Pa pitaj brale slobodno do mile volje. Što znam, ja ću ti rado reći. :) Isto zako, za ono što ne znam, za to ću ti reći ''e to moraš da pitaš nekog drugog''.
Mnogo se ti praviš pametan za nekoga ko je od cele Rajsove poente i poruke upamtio samo da je prozvao žene.

A da odgovoriš na prosto pitanje (''koji ti je ku... više''?) trebalo ti je čak 5 postova. I opet se na kraju sve svelo na ''jao vidi ga što misli da sve zna''. Pa demantuje me brale. Objasni mi kako ne znam. Evo sav sam se u uvce pretvorio. Ali ne, ono sve neki odgovori okruglo pa na ćoše. ''Smetaš mi ali neću ti kažem, nego čitaj između redova''. Zaobiđi me s tim igricama, ili reci lepo koji ti je problem, ili traži drugog drugara za igru.
 
Знаш ти добро зашто сам ти све ово писао па зато боље сјаши. Знао сам од самог почетка да са таквима попут тебе и није могућ нормалан разговор. Зато ти пусти оно у шта се разумеш као Марица и немој више да играш ту твоју прљаву игру.
 
Ma naravno da znam, čitam ti misli... Ala je tebi dobro... Elem, pretpostavljam da si se ubacio zato što si srbendaška tikva koja se aktivirala kad sam izneo to kako Rusi ne brinu o svojim saveznicima, a njihovi neprijatelji, koje ni ja nimalo ne volim ali im ne mogu ništa, to koriste pa uskaču gde god Rusi izgube svoj uticaj zbog svog bahatog ponašanja.

Ako si znao da sa mnom nije moguć razgovor, šta mi se onda obraćaš? Na ovom fоrumu uvek ima jedna te ista gomilica (s)nežnih pahuljica koja sama ulazi u kavge i pametovanja i nastupa sa ''sa ću ja da ti / vam objasnim'' a kad im kažem ajde brate objasni mi, saspi mi sve u lice, samo krenu da kmeče ''ma s tobom se ne može'' i kidnu iz diskusije. Hoćeš da budeš još jedan u nizu takvih? Budi slobodno. Pet jbnih postova nisi u stanju da odogovoriš na prosto pitanje, meni drobiš da se pravim pametan a tu mi izigravaš nekog modernog Sokrata i Šekspira. Kad te pitam ajde više, gukni, vikni, reci šta imaš, opet mi tu vrdaš i izmišljaš. Evo, baš sam se potresao što neću više imati kontakta s takvom osobom.
 
Ја Русе сматрам императорима (не таквим као Амери и Кинези) и чак сам хтео да те похвалим за то што си критички изнео о њима. А ово остало што пишеш не разумем и делује ми као вербални блуд.
 
Ni ja ne razumem ovo:
Postovi.jpg
Bukvalno gledam i taj i ostale postove malo iznad i ne shvatam šta je uopšte prouzrokovalo taj tvoj odgovor.
A ti nećeš da mi kažeš, očekuješ da ti čitam misli i to na temi gde se povelo nekoliko srodnih ali odvojenih diskusija.
Ja ne znam, ako ti misliš da te foliram, misli, ali ja stvarno pojma nemam šta se ovde (u situaciji iznad) desilo.
Ako ima veze sa nekim postom pre toga, onda nepisana pravila odgovaranja na forumu nalažu ili da citiraš post koji ti je zasmetao ili da ga pomeneš u svom odgovoru. A ne da gledam u pasulj u čemu se ti to nisi složio i šta sam ja to pogrešno rekao pa da mi uputiš ovakav post (sa slike).

Evo sad pregledah celu proslu stranu. Jel ovo problem?
 
Poslednja izmena:
Kažem, kad god krenu rasprave ili samo dileme ''da li je ____________ (pa dopisati po želji šta ko misli) ovoga bilo u Srbiji u to i to vreme...?'' ja se uvek setim knjige Čujte Srbi i podsetim, i sebe i druge, da 90% stvari o kojima pričamo danas, pričali su i naši preci pre 100 godina.
——————————————————————

На овај део поруке се односила моја критика на рачун господина Рајса али и констатовање чињенице да ти говориш о човеку о којем апсолутно појма немаш.
 
Јучерашње одлуке Владе Србије о укидању Просторног плана подручја посебне намене за реализацију пројекта екплоатације и прераде минерала јадарита „ЈАДАР“ и Радне групе у вези имплементације пројекта „Јадар“ деловаће само на рејтинг СНС-а пред изборе, али не и на стварни положај Рио Тинта. Изменама Закона о рударству из 2006. године геолошким истраживачима стратешких сировина омогућено је аутоматско право и на експлоатацију пронађених минералних сировина. Та бесплатна права геолошким истраживачима драстично су, изненада и по скраћеној процедури, повећана 20.4.2021. године допунама чланова 4. и 52. Закона о рударству.

Фонд за развој Демократије
 
Predomisliće se posle izbora, isto kao što su se odmah posle vanrednih izbora 2014. dosetili da mogu fino da uštede na penzionerima tako što će im protivustavno ukrasti već mizerne penzije. Osetili su da gube rejting zbog Rio Tinta, i zato su Projekat Jadar odložili za postizborni period, računajući da se za 4 godine niko toga neće ni sećati.
 
Poslednja izmena:
Или као што су најављивали поништавање Бриселских споразума, а после их само продубили и имплементирали.
 
Ili moj omiljen primer, ali ne zato što mislim da je doneo najviše štete narodu (jer realno, nije) nego zato što je tako, ali taaaaaaaaaakoooo očigledan, upečatljiv i proverljiv, a opet je ispario iz glava čak 700.00 i više zlatnih ribica i goveda u ovoj zemlji.

2013:

Vučić: Obećao sam, ukinućemo TV pretplatu / VUČIĆ: RTS pretplata samo preko mene mrtvog!​


2020:

Čeka nas povećanje TV pretplate od 1. januara​


Koliko mentalno i intelektualno oboleo treba biti da se ovako nešto zaboravi ili previdi? Ali eto... očigledno toga u Srbiji ima baš puno, preko 700.000...
 
Žalosno je što ovaj narod reaguje samo na Rio Tinto, a ne reaguje na predaju Kosova i Metohije, izdaju Republike Srpske i migrantsku kolonizaciju Srbije. Pošto SNS sprovodi politiku LDP-a, prirodno i normalno bi bilo da na izborima dobije 0,2% koliko je zadnji put dobio LDP, a ne skoro 50%. Neka su i polovina od toga ukradeni glasovi, ali i 25% je previše. Čeda Jovanović sa tom istom politikom jedva da je ikada prešao cenzus od 5%, a i onda kada ga je zvanično prešao, uvek su ti rezultati bili sporni. Da li je realno da i četvrtina biračkog tela u ovoj zemlji na izborima glasa za uništenje ove zemlje?
 
Народ се хвата више за амбалажу него за сам садржај исте. Ово је победничка комбинација, причај народу оно што му се свиђа, а ради оно што ти је по вољи и оно што одговара ЕУ и НАТО менторима. Чеда је себе у старту закопао чачкајући у табу. Ови издају лепо маскирају парадама, заставама, митинзима, пемсама и фолклором. Вешта манипулација народним масама.
 

Da li će se meštani Gornjih Nedeljica vratiti?​

Meštani sela Gornje Nedeljice kod Loznice, koji su prodali kuće i zemlju kompaniji Rio Tinto zbog otvaranja rudnika litijuma su, posle raskida saradnje Vlade Srbije sa tom kompanijom, rekli da će se teško vratiti na bivša imanja, ako ih ta kompanija bude prodavala.
 
Па неће им продавати сигурно за исте паре, већ за веће. А и онако су им срушили куће. Ово сад креће спиновање у контра смеру.
 
Da se razumemo, teško da će meštani koji su prodali zemlju ikada da se vrate. Ako je priča oko Rio Tinta zaista gotova (a mislim da nije, ni blizu) onda u najboljem slučaju će Gornje Nedeljice da budu polu-brisan prostor ili će meštani koji su ostali da polako ukrupnjavaju posed. Ili će RT da proda zemljište nekoj drugoj (možda kineskoj) firmi koja će ko "ekološki spasilac" da pronadje "ekološki prihvatljiv" način da kopa litijum...
 
Ja sam tek sad otkrio njega XD A još smešnije mi je bilo malopre kad sam otišao na KP i zaista našao taj pravi oglas :ROFLMAO:
 
Јутро на Пинку:
 

Prilozi

  • E3733A09-D736-477B-BEAE-F89792DE9D01.jpeg
    E3733A09-D736-477B-BEAE-F89792DE9D01.jpeg
    112,5 KB · Pregleda: 61
  • 0A599EE6-22F4-483A-87CD-64739F474347.jpeg
    0A599EE6-22F4-483A-87CD-64739F474347.jpeg
    142,7 KB · Pregleda: 57
  • 21E57C70-5968-4E28-81E8-9AE6DFA0B320.jpeg
    21E57C70-5968-4E28-81E8-9AE6DFA0B320.jpeg
    143,4 KB · Pregleda: 66
  • 1EC9E6B3-0633-4B11-BD8D-59D483522CCF.jpeg
    1EC9E6B3-0633-4B11-BD8D-59D483522CCF.jpeg
    165,2 KB · Pregleda: 71
  • 57D01D95-F232-4954-A68F-A970B93AB2F6.jpeg
    57D01D95-F232-4954-A68F-A970B93AB2F6.jpeg
    131,9 KB · Pregleda: 65
Vrh