Šta je novo?

Izbori 2024

Bilo bi lepo da se srpski narod dogovori i ima svest da njegova Vlada nema pravo da krsi nijednu tacku Ustava ove zemlje i da se jednako buni kod krsenja bilo koje tacke tako sto ce nekoliko stotina hiljada ljudi izaci na ulice.

Priznanje Kosova kao nezavisne drzave mozemo samo zvati xy tacka Ustava i zanemariti sve price druge oko Kosova, ko je kriv itd.

Nemojmo mnogo pametovati jer ni mi, a narocito AV i naprdnjaci, nemamo ni znanja, a ni pameti da resavamo takve stvari.

Vlada ne sme da krsi Ustav i ako to ucini mora da padne.

Sa tim da ona krsi na vise nacina, ali ovo je tacka koja bi pogodila najveci broj ljudi.

Pa da dodjemo do toga da neko mnogo pametniji, casniji i strucniji to resava. U okviru zakona i Ustava.

Vucic se ne bavi ovim narodom, on i njegovi marketinski magovi su koncentrisani na zombiranje i ucenu cetvrtine ukupnog stanovnistva koja mu je potrebna da dobije izbore.

Cela njegova naizgled vrhunska manipulacija moze da padne u vodu bas kod ovakvih stvari. Nas je i dalje 75 posto.

Tako da, nemojmo se deliti i ne pametujmo mnogo 😁

Postujte Ustav zemlje u kojoj zivite i ne dozvoljavajte da nam izdajnici prodaju delove teritorije. Da bar vidimo te pare, nego to sve ide u njihove dzepove.

Fuckalo vam se za Kosovo i Metohiju ili ne, ajmo zajedno protiv izdaje i nesposobnosti.

Nemojmo da se zaje*******avamo i da nam neki Vucic, Dacic, Petar Petkovic, Marko Djuric i ekipa odlucuju oko ovakvih stvari. Cuj odlucuju, potkupljeni rade sta im je receno.

Sta smo, ko smo, gde idemo? Nista ne znamo. Sta dobijamo priznanjem? Nista.

Da smo bar odlucili da sto posto idemo ka EU i ajmo onda, daj da budemo EU zemlja, daj zakone kao i tamo, daj postovanje kao i tamo, daj novi Ustav slican njima, daj da je i narod za to i da vidi benefite toga pa da moze i da prodje izbacivanje Kosova iz Ustava za nesto, kao sto bi na primer bio datum ulaska u EU...

Po meni je npr. posteno da se dobije RS za Kosovo 😁 Ali ok, da ne preterujemo, da ne mogu bar datum ulaska u EU za 15 posto teritorije. Pricam o tome ako se kao narod odlucimo da je EU ono sto hocemo. Ako ne, onda nesto drugo, ono sto hocemo.

Dajte nam bar strucne i sposobne izdajnike ili nesposobne moralne ljude. Nemoj ovi nestrucni izdajnici da bilo sta potpisuju i o bilo cemu odlucuju.

Manite se filozofiranja i da nas bude 500 000 ako krenu bilo sta da potpisu 😁
 
Ništa, onda da ih sve pobijemo ili proteramo.
Зашто да их побијемо и протерамо, шта то значи, да ли су они неки преносиоци заразних болести, радиоактивни, да ли треба да их се плашимо кад их видимо на улици и да пређемо на другу страну или можда они једини на планети не могу да живе са другим народима, па морају да добију својих 50 етнички чистих држава где год да се налазе,

био сам на Косову пре рата и све је углавном нормално функционисало, нити их је неко побио, нити протерао, тек 1998. пролеће/лето су почели проблеми са ОВК коју су обучавале и помагале западне службе.
 
Ni sa ovom ne znamo šta ćemo i za 20 godina skrkaćemo se u 4 grada..
Са оваквим ставовима које шире машине за прављење дефитизма Вучић, СНС, ДС пре њих и остали 20 година је оптимистичка прогноза.
 

Njena procena je da, iako Srbija sve češće čuje pretnje i zaključke iz mnoštva neobavezujućih rezolucija Evropskog parlamenta, prekid svih stranih investicija i političke saradnje je „malo verovatan“.

„Evropa je svesna da bi prekid investiranja u Srbiji podrazumevao dalje okretanje Srbije od Evrope, [u korist] Rusije i Kine, što bi geostateški bilo problematično, jer se Srbija nalazi u Evropi. Uticaj srpske politike se može preliti na druge zemlje Zapadnog Balkana, pa je u političkom interesu EU da Srbija ostane na evropskom putu“, rekla je ona.
 
био сам на Косову пре рата и све је углавном нормално функционисало, нити их је неко побио, нити протерао, тек 1998. пролеће/лето су почели проблеми са ОВК коју су обучавале и помагале западне службе.
Sve je normalno funkcionisalo? Na Kosmetu devedesetih? Pa nisu išli u osnovne škole...
 

Париз: Демонстранти спалили картонску лутку Макрона – „Одсекли смо главу Лују XVI, можемо то поновити и са Макроном“


makr1.jpg
 
Apsolutno, to bi bila neka verzija Ohridskog sporazuma u MK (koji im je napisao tadašnji US ambasador u MK Kristofer Hil, čime je završena tamošnja UČK pobuna) samo što bi to u slučaju Srbije bilo 100 puta gore: Albanci sa Kosova bi imali garantovane kvote u Skupštini Srbije, Vladi itd., nijedan zakon ili važna odluka bez njih ne bi mogla da se donese, neki Haradinaj/Čeku bi se šepurio u Beogradu kao ministar odbrane Srbije itd. a mi bi sve to morali da gledamo i da kažemo kako je to super samo da Matija Bećković & ekipa sa Terazija može da kaže kako smo eto “sačuvali KiM”. A to što bi takva Srbija bukvalno bila, što kažu, failed state to nikom ništa…

ne mora da bude tako.
Kosovo ne bi imalo zajendicku skupstinu sa ostatkom Srbije.
Samo bi formalno de jur ebilo u sastavu Srbije, kao sto je i danas.
Jedino bi Sever treba da iam veze sa Srbijom.
To je odnos koji Svedska ili Finska imaju sa nekim ostrvima.

Zapravo, to nije ni vazno.
Vazno je da nam Zapad natura bezakonje i Hulju kao garanta bezakonja.
 
Emanojlo Makrodiktator, proglasio zakon mimo skupštine.

Demokratski taj De Golov Ustav 5. Republike...

Aktuelne agende, gde francuska vlast postavljena od plutokratije prednjači, ne mogu se ni sprovesti u demokratiji.

(Sad mi dobro da razmislimo koliko će iko da nas pita za bilo šta, i da gledamo da ne prođemo ko '41.)
 
podrazumevao dalje okretanje Srbije od Evrope, [u korist] Rusije i Kine
Ovo je bio providan trik još odavno čime je AV pretio Zapadu: “ako me suviše pritiskate okrenuću se Rusiji/Kini”, sada je svima jasno da od toga apsolutno nema ništa: Rusija na čelu sa Haškim optuženikom će biti izolovana i pod sankcijama Zapada dok on ne padne sa vlasti/umre što može da bude narednih 10-20 godina. A što se Kine tiče time što su (Amerikanci) zabranili da, osim prve, preostale kupljene PVO FK3 baterije ne mogu da dodju u Srbiju iako Kina nije pod sankcijama su nam poslali više nego jasnu poruku.

Srbija, bez izlaza na more i okružena NATO paktom sa svih strana…sve je jasno.
 
Evo, ispada da je stvarno ovo bio razlog dugih razgovora..

Ukratko, sada je sve jasno. Borelj je izjavio da je dogovor postignut krajem februara u Briselu, a sada je dogovoreno kako da se to implementira.. Izgleda da (na Vučićev zahtev) neće biti nikakvog potpisivanja, ali će ovaj "sporazum" ući u pregovarački okvir za pristupanje Srbije i Kosova EU... Formiraće se komisije za nadgledanje sprovođenja dogovora i kako se šta ispuni, tako se napreduje ka Uniji... Borelj je potvrdio da će ovaj dogovor biti ubačen u 37. poglavlje o pristupanju Srbije EU, tako da je to to... Vođa se migolji, ali pristao je na sve..
 
Meni nije jasno zasto je tom zapadu toliko bitno da taj deo planete bude posebna drzava, a ne Srbija kao sto je i bilo.
 
Sta smo, ko smo, gde idemo? Nista ne znamo. Sta dobijamo priznanjem? Nista.

Kasno je. Zamajava narod, pa i ti vidim čekas neki potpis. Oko ustava postoji samo odgovornost na unutrašnjem planu, međunarodnopravne obaveze koje je već preuzeo u ime države naš ustav ne dira, sem da smo izvrsili državni udar u prvim satima kad se vratio iz Brisela i time pokazali jasnu volju kao krajnji i početni nosioci suvereniteta šta kao građani mislimo o tome...

Ali to se nije dogodilo. Volje za to jednostavno nema. Ostala je još samo njegova politička i ustavna odgovornost prema nama unutra. Borelja za to zabole guzica.

Dakle ovo od juče je samo dalja implementacija već dogovorenog i prihvaćenog. To što nije potpisao ne menja da je to sada deo naših novih obaveza...

Ne smemo više na međunarodnom planu diplomatski agitovati otpriznanja, ne smemo sprečavati Kosovo da se učlanjuje u druge međunarodne organizacije gde bi naš glas mogao imati uticaja... Dozvoljeno nam je da ih fromalno-pravno jednostranim aktom ne priznamo, što je i nepotrebno, a Kosovu je zaprećeno da će osetiti posledice i izolaciju ako ne sprovede ZSO u duhu najboljih evropskih praksi kad je u pitanju decentralizacija jedne države. Svakako ne smemo vojno intervenisati, tu bi nas automatsko tretirali kao Rusiju sa svim posledicama...

Za Putina bih dodao, iako imam izuzetno loše misljenje o njemu i postoje ozbiljni dokazi UN ekipe koja je bila na licu mesta, da su zločini vršeni. On može biti "haški optuženik" isto koliko može biti i Dzordž Buš Mlađi za invazije na Avganistan i Irak...

Rusija kao i Amerika nisu potpisale rimski statut o osnivanju tog suda i niti bilo kojom radnjom prihvatile nadležnost medjunarodnog krivičnog suda.

Možeš ti Putina da voliš ili ne, ali tu se stavlja tačka. Radost zapadnih lidera takvom "optužnicom" je licemerna i ja stvarno ne vidim ništa drugo sem da ih povodom takvog hapšenja u inostranstvu koje se neće dogoditi ali da se dogodi Putin bukvalno nuklerano razbuca po cenu stradanja celog sveta... sem ako neko drugi tad u Moskvi ko ima neposrednu nadležnost da pritisne crveno dugme bude imao trunku razuma pa kaže dosta je bilo...

Znači toliko se za*ebavaju na zapadu sa svim što im je na raspolaganju što ne menja da je Putin zločinac, ali kako ne vide da će pritisci u nedogled dovesti do pucanja... Posle će biti kasno za ceo svet jer neće svoju poziciju da prilagode odnosu moći koji se u krajnjem meri količinom nuklearnog oružja... Amerika ima nešto malo više koliko znam ali i mnogo toga više da izgubi...

Rusija nije potpisala rimski statut i sad hoćeš da namećeš univerzalnu nadležnost samo kad tebi odgovara, što nisi nametnuo Americi? Na šta to liči... Naš izbor ne može biti istok nikako jer time tek gubimo razum, živote i praktično sve, al neću da ćutim ni na zlurade zamke zapadnih lidera i tapšem Šolca i Stoltenberga po ramenu... Stradaće neke male zemlje između poput Ukrajine, a nije isključeno da to bude i Srbija... Zato je jasan otklon od Rusije važan, ali neću da žmurim ni na ove što guraju svet u nuklearni rat koji neće biti na njihovom tlu...
 
Mislim možda mu i sude... ali onda smo videli tek 1% onoga za šta će da mu sude... Bukvalno se samo toga plašim...
 
Fuckalo vam se za Kosovo i Metohiju ili ne, ajmo zajedno protiv izdaje i nesposobnosti.
Isto kao što se vama koji ste protiv sporazuma fućka za korupciju, kriminal i sve ostalo u državi što je mnogo važnije za život običnog čoveka nego za Kosovo na kome 80% nikada nije ni bilo niti će otići.

Gde su protesti svih ovih godina protiv toga? Samo se nadigla dreka i protesti zbog Kosova i svetinja.

Ja kao ateista ne živim od svetinja niti mi svetinje i Kosovo znače išta ali mi fondovi EU i te kako znače kao i slobodno putovanje bez viza i ostalo.

Ja se nadam da će Kosovo što pre u NATO jer tu svaka vojna aspiracija Zrbije prema Kosovu prestaje i to je završena priča.
 
Mislim možda mu i sude... ali onda smo videli tek 1% onoga za šta će da mu sude... Bukvalno se samo toga plašim...
Glavni cilj Zapada optužnicom protiv Putina nije da mu bukvalno sude u Hagu već je to jasna poruka ruskoj eliti da sa njim nema povratka na staro-sankcije će da traju ako treba decenijama i nikakvog ukidanja neće biti dok je on na vlasti. Znači ako ruska oligarhija hoće nazad svoje jahte, vile, pare, fudbalske klubove u Premijer ligi itd. moraju da ga šutnu kako znaju i umeju. A oni sve to hoće nazad, hoće na Azurnu obalu, u Majami, na jezero Komo, svoju decu u engleske škole itd., neće ruska oligarhija u Kinu, Iran i Severnu Koreju.Ruska elita sa Putinom nema nikakvu budućnost i, kao svojevremeno ovde sa Miloševićem, ima da ga se otarase.Jedino je pitanje da li će u Hag ili pravo u grob.
 
@BGG Ali to je valjda već svima njima bilo jasno i bez optužnice...
 
Kasno je. Zamajava narod, pa i ti vidim čekas neki potpis. Oko ustava postoji samo odgovornost na unutrašnjem planu, međunarodnopravne obaveze koje je već preuzeo u ime države naš ustav ne dira, sem da smo izvrsili državni udar u prvim satima kad se vratio iz Brisela i time pokazali jasnu volju kao krajnji i početni nosioci suvereniteta šta kao građani mislimo o tome...

Ali to se nije dogodilo. Volje za to jednostavno nema. Ostala je još samo njegova politička i ustavna odgovornost prema nama unutra. Borelja za to zabole guzica.

Dakle ovo od juče je samo dalja implementacija već dogovorenog i prihvaćenog. To što nije potpisao ne menja da je to sada deo naših novih obaveza...

Ne smemo više na međunarodnom planu diplomatski agitovati otpriznanja, ne smemo sprečavati Kosovo da se učlanjuje u druge međunarodne organizacije gde bi naš glas mogao imati uticaja... Dozvoljeno nam je da ih fromalno-pravno jednostranim aktom ne priznamo, što je i nepotrebno, a Kosovu je zaprećeno da će osetiti posledice i izolaciju ako ne sprovede ZSO u duhu najboljih evropskih praksi kad je u pitanju decentralizacija jedne države. Svakako ne smemo vojno intervenisati, tu bi nas automatsko tretirali kao Rusiju sa svim posledicama...

Za Putina bih dodao, iako imam izuzetno loše misljenje o njemu i postoje ozbiljni dokazi UN ekipe koja je bila na licu mesta, da su zločini vršeni. On može biti "haški optuženik" isto koliko može biti i Dzordž Buš Mlađi za invazije na Avganistan i Irak...

Rusija kao i Amerika nisu potpisale rimski statut o osnivanju tog suda i niti bilo kojom radnjom prihvatile nadležnost medjunarodnog krivičnog suda.

Možeš ti Putina da voliš ili ne, ali tu se stavlja tačka. Radost zapadnih lidera takvom "optužnicom" je licemerna i ja stvarno ne vidim ništa drugo sem da ih povodom takvog hapšenja u inostranstvu koje se neće dogoditi ali da se dogodi Putin bukvalno nuklerano razbuca po cenu stradanja celog sveta... sem ako neko drugi tad u Moskvi ko ima neposrednu nadležnost da pritisne crveno dugme bude imao trunku razuma pa kaže dosta je bilo...

Znači toliko se za*ebavaju na zapadu sa svim što im je na raspolaganju što ne menja da je Putin zločinac, ali kako ne vide da će pritisci u nedogled dovesti do pucanja... Posle će biti kasno za ceo svet jer neće svoju poziciju da prilagode odnosu moći koji se u krajnjem meri količinom nuklearnog oružja... Amerika ima nešto malo više koliko znam ali i mnogo toga više da izgubi...

Rusija nije potpisala rimski statut i sad hoćeš da namećeš univerzalnu nadležnost samo kad tebi odgovara, što nisi nametnuo Americi? Na šta to liči... Naš izbor ne može biti istok nikako jer time tek gubimo razum, živote i praktično sve, al neću da ćutim ni na zlurade zamke zapadnih lidera i tapšem Šolca i Stoltenberga po ramenu... Stradaće neke male zemlje između poput Ukrajine, a nije isključeno da to bude i Srbija... Zato je jasan otklon od Rusije važan, ali neću da žmurim ni na ove što guraju svet u nuklearni rat koji neće biti na njihovom tlu...

Samo da ispravim ovo, posto se kod nas automatski optuzba za zlocin prevodi kao zlocin izvrsen na licu mesta (u ovom slucaju Bucha i sl) - zasta se odmah moze iskopati kontraargument tipa "ma ti istrazitelji lazu kao i kod nas sto su lagali". Ili u formi whataboutisma "a americki zlocini u Iraku"...
Ovde je rec o otimanju dece koje je tacka br 3 u definiciji genocida. Ludaca Dveri kalibra koja se bavi "brigom o deci" se hvali Putinu pred kamerama bukv opisujuci prevaspitavanje ukrajinske dece i "usvajanje" jednog 15-godisnjaka. Otuda i optuznica.
Rusi to ni ne negiraju, vec se hvale time. Ne demantuju nista, vec samo podsecaju da ne priznaju taj sud.
 
Dobro je postupio Vučić. U državi sa narodom koji spada među najgluplje ljude u Evropi, ovo će da prođe neprimećeno. Eto, nije ništa potpisao, ali je obavezao Srbiju i nekog narednog političara da to uradi. Sjajan spin.

Putin treba da bude u Hagu kada tamo vidim američke predsednike koji su "uvodili demokratiju" širom sveta. To nije međunarodni sud, to je Nato sud.
 
Rusi to ni ne negiraju, vec se hvale time. Ne demantuju nista, vec samo podsecaju da ne priznaju taj sud.

Ne znam što si me tačno citirao ima indicija i za Buču i to što si naveo i ko zna gde još i ja svakako nisam govorio da je bilo šta izmišljeno, namešteno, podmetnuto, verujem da su navodi vrlo ozbiljni.

Samo taj sud za njih nije nadležan. Isto kao i za Ameriku.
 
Vrh