Šta je novo?

Izbori 2024

Ma bice i teze i napetije.
Moje komsije se preznojavaju dok pobozno sludaju Njegova obracanja....
Dronovi, ambasadori, tenkovi, Siptari, Hrvati, Putin......
 
Da, da je Đinđić ostao u životu, verovatno bi se situacija sa Kosovom i Crnom Gorom drugačije rešavala.. Pred kraj je počeo da diže galamu oko KiM, sa Zapada su mu poručivali da ne talasa, da još nije vreme da se to rešava... Čim je ubijen, sledeće godine smo imali martovski pogrom, pa ubrzo odlazak CG, pa pregovore u Beču, pa Ahtisarija i cvrc- desilo se ono što je Đinđić hteo da spreči, nezavisno Kosovo.

Mislim da je to glavni motiv za njegovo ubistvo, a time se naslućuje i sa koje strane sveta su došli inspiratori i nalogodavci.
 
Ima i zvanicna verzija, gde je 50 hiljada policajaca trazilo ubicu a on se godinu dana krio - u svojoj kuci.
 
Nego, da vidimo ko će biti naslednik, tj. zamenik Faraona:
 
Ђинђарино решење би било као Хонг Конг, једна држава два система, само за разлику од Кине ми не бисмо успели да реинтегришемо тај "други" систем у нашу државу.
Мсм све би то Албанци требало да прихвате, што сумњам да би урадили, јер би то значило да цели паралелни систем који су "градили" претходних 10ак година мора сарађивати са званичним Београдом.
 
Stvar je u svojoj sustini prosta i ocigledna - poslednja prilika da Kosovo bude srpsko propustena je 98' i to je to. Sve nakon toga je cisto samozavaravanje. To je gotova prica.
 
Stvar je u svojoj sustini prosta i ocigledna - poslednja prilika da Kosovo bude srpsko propustena je 98' i to je to. Sve nakon toga je cisto samozavaravanje. To je gotova prica.
На шта мислиш под тиме, на то како је ОВК била пред сломом, али је држава попустила под притиском запада или на нешто друго ?
 
Ђинђарино решење би било као Хонг Конг, једна држава два система, само за разлику од Кине ми не бисмо успели да реинтегришемо тај "други" систем у нашу државу.
Tako bi možda funkcionisao deo KiM južno od Ibra, ali bi 4 opštine severa KiM ostale pod punim suverenitetom Republike Srbije kao što su i bile sve do Briselske Veleizdaje 2013. Faktičko prepuštanje tog dela teritorije secesionističkim vlastima je za svaku garnituru bilo toliko prljavo da je apsolutno nezamislivo, osim za sotonu iz Čipuljića.
Stvar je u svojoj sustini prosta i ocigledna - poslednja prilika da Kosovo bude srpsko propustena je 98' i to je to. Sve nakon toga je cisto samozavaravanje. To je gotova prica.
Da li slučajno poznaješ nekoga iz vojske i policije ko je učestvovao u ratu na KiM 1998-99. ? Ako poznaješ, pitaj ga da li je 1998. UČK dejstvovao u Leposaviću, Lešku, Zubinom Potoku, Zvečanu, severnom delu Kosovske Mitrovice? Oni su često napadali srpske enklave južno od Ibra koje su sa svih strana bile u šiptarskom okruženju, ali severno od Ibra nikada nisu ni kročili, kao ni današnji ROSU sve dok ih Vučić tamo nije pustio, posle svoje pobede 5:0 u Briselu 19.04.2013.
 
Mislim na to da su Ameri Slobi 98' rekli da, obrni okreni, oni dolaze na Kosovo i sade svoju bazu, na njemu je samo da odluci hoce li ono tada biti skroz srpsko ili skroz siptarsko. Sloba, sa svojom ludom opicenom zenom, je i njih pokusao da zezne kao sto je zeznuo sve tokom prethodnih pregovora za vreme ratova, i niti je pocistio Kosovo od siptara, niti ga se odrekao. Rok za ultimatum prosao, Ameri videli da ovaj nije nista odlucio, rekose ok ovaj ide niz vodu. I preko noci Sloba iz faktora stabilnosti postade diktator, a OVK iz klasifikacije da su teroristicka organizacija postadose borci za slobodu. Istumbase nas bombama, ovaj se povukao sa Kosova, poslao Lozanskog da prica kako se samo "na kratko povlacimo", i to je to, Kosovo postade druga drzava.
 
Da li slučajno poznaješ nekoga iz vojske i policije ko je učestvovao u ratu na KiM 1998-99. ? Ako poznaješ, pitaj ga da li je 1998. UČK dejstvovao u Leposaviću, Lešku, Zubinom Potoku, Zvečanu, severnom delu Kosovske Mitrovice? Oni su napadali srpske enklave južno od Ibra gde su sa svih strana bile u šiptarskom okruženju, ali severno od Ibra nikada nisu ni kročili, kao ni bilo koja šiptarska paravojska sve do Vučićeve pobede 5:0 u Briselu 19.04.2013.
Poznavao bivseg PJPovca, koji je izmedju ostalog ucestvovao u oslobadjanju Junika. On mi je i rekao za ultimatum Slobi koji je ovaj izvrdao i onda slao trupe u stani-kreni akcije (vec vidjene u Hrvatskoj i Bosni). Takodje mi je rekao da kako su siptari svasta cinili nasima, tako su i nasi svasta cinili siptarima. Samo sto je zbog Slobe sve to bilo dzaba, jer nisu cak ni bili istrajni u tom ciscenju, nego uvek to stani-kreni. Sloba je bio debil od coveka koji je mislio da je pametniji od svih, i u tom svom nastojanju da se dokaze sebi i svojoj control freak zeni, uvukao je sebe i svoju zemlju na svako trnje na koje je naisao.
 
Poznavao bivseg PJPovca, koji je izmedju ostalog ucestvovao u oslobadjanju Junika. On mi je i rekao za ultimatum Slobi koji je ovaj izvrdao i onda slao trupe u stani-kreni akcije (vec vidjene u Hrvatskoj i Bosni). Takodje mi jw rekao da kako su siptari svasta cinili nasima, tako su i nasi svasta cinili siptarima. Samo sto je zbog Slobe sve go bilo dzaba, jer nisu cak ni bili istrajni u tom ciscenju, nego uvek to stani-kreni.
Junik je varošica u Opštini Dečani na granici sa Albanijom, odakle su maltene svi Srbi proterani još za vreme Broza, ali ja sam te pitao da li je 1998. i 1999. UČK izvela bilo koji napad na policiju ili civile u Leposaviću, Zubinom Potoku, Zvečanu? Da li je UČK uopšte postojala na severu KiM ? I 1999. i 2004. šiptarski teroristi pobili i proterali na hiljade Srba, ali su opet morali da se zaustave pred mostom na Ibru. Ko ih je preko njega pustio, pa u zadnjih nekoliko godina ulaze kad hoće i rade šta hoće, a u njih niko ne puca niti postavlja barikade kao 2011/12 ?
 
Ti bas znas ko je sve bio u Juniku.

Nemam pojma ko ih je pustio, niti me zanima. Ti si od tog jbnog Kosova napravio sebi fiksaciju, nesto u cemu ces se pronaci i osetiti nadmocno i pravicno nad ostatkom sveta a posebno nad mrskim ti zapadom. Za nas ostale koji se secamo te dve godine, kao i godina pre toga, Kosovo je gotova prica i nema tog samozavaravanja i arlaukanja na stadionima koji ce ga vratiti u ruke Srbije.

Da bar imas blog ili Youtube kanal pa da od besedovanja o Kosovu zaradis nesto ili da makar imas portfolio sto bi rekli. Nego ti se postovi svode na "Ja mrzim zapad a Kosovo je Srbija!" U redu je, shvatili smo.


Ili jos bolje - zavrsi Pravo i postani pravnik pa idi u sedista NATO, UN, Medjunarodni i sud u Hagu Pa njih tamo drndaj u mozak umesto sto drndas nas ovde.
 
Za nas ostale koji se secamo te dve godine, kao i godina pre toga, Kosovo je gotova prica i nema tog samozavaravanja i arlaukanja na stadionima koji ce ga vratiti u ruke Srbije.
Da li si tu mantru ponavljao i pre 11 godina? Ja je slušam 20 godina neprekidno, i kad Šiptari nisu mogli preko Ibra, i kad nisu bili ni u FIFA, ni u UEFA, ni u OIK, i kad nisu imali međunarodni pozivni broj, i kad nije bilo nikakvih prelaza na Jarinju i Brnjaku, i kada nije bilo šiptarskih kvaziinstitucija i izbora ni u jednoj opštini gde je srpska većina, a svega toga danas ima zahvaljujući Vučiću. Što ne znači da se taj proces ne može vratiti unazad, ako bi se državna politika promenila za 180 stepeni. Naravno da Srbija sada ne bi mogla da izbaci tzv. "Kosovo" iz međunarodnih organizacija gde ih je Vučić već ugurao, niti da im retroaktivno oduzme pozivni broj, ali bi mogla da ukloni ta dva integrisana prelaza na severu, mogla bi da vrati barikade na sever i da na njemu ponovo uspostavi naoružanu civilnu zaštitu i svoje državne institucije. Mogla bi kada bi htela, a ne može hteti dokle god njom vlada najpoganiji veleizdajnički šljam u njenoj istoriji.
Da bar imas blog ili Youtube kanal pa da od besedovanja o Kosovu zaradis nesto ili da makar imas portfolio sto bi rekli. Nego ti se postovi svode na "Ja mrzim zapad a Kosovo je Srbija!" U redu je, shvatili smo.
Učlani se u SNS i zaradi nešto, ionako se politički slažete, jedino se razlikujete sociološki, pošto si ti po svojim shvatanjima malo urbaniji, a oni su malo ruralniji. Ali nemoj posle kukati kada na sledećem popisu tvoja gradska opština bude imala 40% migranata kojima je AV dao državljanstvo, ili ako slučajno živiš na Novom Beogradu, Zemunu ili Dunavskom Vencu, a Vučić ti tamo negde 2030. napravi integrisane granične prelaze na Gazeli, Brankovom i Pančevačkom Mostu, a tebe ostavi u granicama evropske NDHrvatske ili Republike Vojvodine (da bi Srbija zatvorila još jedno poglavlje na svom evropskom putu), i još te bude naterao da učestvuješ u njihovim institucijama i glasaš na njihovim izborima za neku novu Antisrpsku Ljistu.
 
Poslednja izmena:
Da li si tu mantru ponavljao i pre 11 godina?
To je znaci bila 2011. godina? Jesam, apsolutno. Jedini momenat kad sam se na kratko nalozio na Kosovo je bilo 2008. i to dok je bio miting na Trgu republike zbog kosovskog proglasenja nezavisnosti. Pa sam bio ljut na siptare a i raja okolo prstala od energije a mi srednjoskolci pa cak i ako nismo bili politicki zadrti, prirodno smo zeleli da budemo deo necega i da nesto menjamo na bolje. Koliko je to uzaludna prica video sam svega par sati kasnije, kada se rodoljublje iskazivalo slusanjem politicarskih otpada, paljenjem svog grada i kradjom od svojih sugradjana. I to je otprilike jedini period kad sam mario za Kosovo, tih par sati pre nego sto su se pokrale patike i zapalio i unistio Beograd u inat amerima i siptarima.
Učlani se u SNS i zaradi nešto, ionako se politički slažete, jedino se razlikujete sociološki, pošto si ti po svojim shvatanjima malo urbaniji, a oni su malo ruralniji.
😄

A da me placaju Vatikan i NATO da sirim autosovinizam i defetizam, to nista?
 
Poslednja izmena:
Jeste, Tadić i Jeremić nisu dozvolili granicu između Srbije i severa Kosova, da se Rosu tuda šeta, pa je u sukobima na barikadama u leto 2011. poginuo nemački vojnik.. Angela Merkel dolazi u Bg, zavrće ruke Tadiću i pušta ga niz vodu... Sledeće godine dolazi Vučić na vlast, dozvoljava ono što Tadić nije hteo, a Merkelova mu postaje glavna zaštitnica i pokrovitelj.

Mic po mic predao je Kosovo, mi smo kao naknadu dobili neke investicije, puteve, popločavanje Beograda, malo šminke, privid boljeg standarda tamo 2018-2019. itd... Od korone i to pade u vodu, sa ratom u Ukrajini još više, narodu je bitnije da se bolje živi, a za Kosovo više niko ne mari.

Vučić će uz glumatanje žrtve ispuniti to što je obećao Zapadu, ljudi sluđeni borbom za egzistenciju će to progutati i to je kraj ove priče.
 
To je znaci bila 2011. godina? Jesam, apsolutno.
Ali te 2011. Kurti, Tači ili ko god da je tada bio vođa prištinskog terorističkog režima, nije mogao smeniti komandira policije u severnoj Kosovskoj Mitrovici, jer je on tada radio u sistemu MUP-a Republike Srbije, primao je platu iz Beograda, i njime je komandovao direktor policije i ministar unutrašnjih poslova iz Beograda. Sve dok ga Beograd nije izručio Šiptarima 2013. godine, i naterao ga da nosi uniformu sa secesionističkom žuto-plavom zastavom, i što je još gore, da mu nadređeni bude šiptarski terorista iz Prištine, koji ga je sada i smenio. A sutra može i da ga uhapsi i odvede u Prištinu, jer više nema barikada i civilne zaštite sa dugim cevima koja bi ga branila od ROSU.
A da me placaju Vatikan i NATO da sirim autosovinizam i defetizam, to nista?
Zaista ne mislim da te iko plaća, mislim da su stalnom i brutalnom N1/Nova/Danas/Slobodna Evropa propagandom u tebe usadili logorsku svest; prihvatio si da smo nepovratno poraženi, da smo osuđeni na nestanak, i da nema svrhe boriti se za bilo šta. Ti si žrtva, a ne krivac. A sa granicom na Gazeli ili Pančevačkom Mostu se uopšte nisam šalio niti sam karikirao, jer će to biti logičan rezultat politike koja se ovde vodi od 2012. godine. Da je i 2008. ili 2011. godine iko rekao bilo kom stanovniku 99% etnički srpske opštine Leposavić, da će mu bilo koji beogradski režim sagraditi granični prelaz između njega i njegove države, odnosno opštine Raška sa 100% Srba, verovatno bi i on pomislio da razgovara sa ludakom ili paranoikom.
 
Poslednja izmena:
Jedno pitanje - da li si do sada u razgovoru sa bilo kime oko Kosova na ovaj način (sa ovim argumentima i pogledima) naveo tog nekog da promeni mišljenje o Kosovu odnosno o tome šta raditi povodom njega, šta misliti i šta govoriti?

Da ti nećeš jedno zrno svojih stavova promeniti, to mi je odavno jasno. Čak u neku ruku mogu to i da poštujem, jer uviđam povode za poštovanje kod ljudi koji drže do svojih principa, jer to često nije lako. Tako da mogu to da poštujem do neke mere.
Ali ono što me zanima je da li si do sada ovim Šešeljevskim nastupima nekome nekada promenio stav o celoj toj tematici i problematici?
 
Nikome nisam promenio stav, jer ja ciljano ne indoktriniram ljude, samo argumentovano raspravljam. A da razmišljam na šešeljevski način, ja bih kao on pozivao da se glasa na "kosovskim" izborima za Antisrpsku Ljistu, glasao bih za Vučića na ovim zadnjim predsedničkim izborima kao on, bio bih lažna opozicija jednom rečju. Šešelj je tom svojom kur*****kom politikom prema Vučiću od izbora 2016. do danas rasterao skoro sve svoje dotadašnje birače, uključujući i mene. A rasterao je i skoro sve nekadašnje prvake SRS-a, od starog rukovodstva su do danas ostali samo njegovi sinovi i Vjerica Radeta, svi ostali su ga ili napustili, ili su preleteli u SNS.
 
Niko, gospodo kod nas ne menja misljenje.
Tj, ako ga i promeni, kaze da je oduvek mislio tako.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: ika
Raspravljaš o čemu? Za tebe je Kosovo smisao života, za nekog drugog je završena priča. Potpuno suprotni stavovi, potpuno suprotne perspektive. I o čemu tu ima da se ''raspravlja''? Nema ništa, već se radi o nametanju ideje da svako ko ne misli kao ti je ili slep ili izdajnik. Ne znam šta očekuješ da će da se desi suočavanjem takvih sukobljenih mišljenja. Eno još jedan član na temi pored ove suptilno pokušava da nametne istu logiku i podelu na sve ljude na svetu. Na one koji će da misle kao on i na one koji su škart čovečanstva i zlo.

Elem, rasprava podrazumeva da jedna, ili obe strane, povremeno koriguju nešto od stavova i dođu, ako ne do slaganja, onda do kompromisa. Ako ne do kompromisa, onda da barem obe strane izađu nešto mudrije i promišljenije nego pre. Ja to kod tebe nisam video nijednom na forumu. Menjanje stava oko bilo čega - jok. Izvinjenje - jok. Kompromis - jok. Usvajanje novih saznanja - jok. Ti nastupaš kao Šešelj čak i kada pričaš o prokletim tramvajima. Dok ti nas nekoliko maltene nije nacrtalo zašto tvoje zamisli o tramvaju u XY gradova Srbije nisu moguće, ti nisi hteo da odstupiš ili koriguješ ama ni jedan atom svojih stavova i tvrdnji. A ni moje obrazloženje da nasilnim isterivanjem dizel vozila iz JGPa nećeš promeniti količinu aerozagađenja za više od 1% uopšte nikad nisi usvojio i afirmisao. Samo si ga iskulirao i nastavio da recituješ ono što je za tebe postalo Sveto pismo. Jer si u ova opičena naopaka vremena negde pročitao nešto slatko, napisano sa ciljem da bude slatko i zarazno, i u svom umu zacrtao, zabetonirao, plombirao... da je za GSP i JGP u ovom momentu najbolje i od kritične važnosti da pređu na električne autobuse. Da je u vreme dok ceo faking svet kuburi sa strujom, idealno rešenje za sve - da svi uštekamo stotine i stotine hiljada vozila u utičnice. I nema šta, mogu drugi da ti pišu šta god hoće, da ti dokazuju, pokazuju, crtaju... ma jok. Ne ... on živu silu. Nastavlja po svome, veli ako dovoljno jako želim nešto i dovoljno ljudi ubedim u to, onda će na kraju stvarno biti tako.

No dobro, stavimo sve to na stranu, pravimo se da si makar jednom na forumu nešto korigovao, ispravio se, izvinio se... i vratimo se na ovu temu. Dakle, za tebe je Kosovo smisao života. Za druge je ono gotova priča. Ne razumem, šta misliš da može da se desi suočavanjem takvih stavova? Da pogodim, opcije su:
1) priznanje druge strane da si ti u pravu
2) priznanje druge strane da si ti u pravu
3) priznanje druge strane da si ti u pravu, itd...

A čak i da svi priznaju da si ti u pravu i čak i da se sudski i naučno utvrdi i dokaže da si u pravu, opet ne vidim kako će to promeniti bilo šta.
 
Da sumiramo 10 godina Vučićeve vlasti.

- Demografija: Srbija ima 800 hiljada ljudi manje nego pre deset godina. Ove podatke treba uzeti sa rezervom, ali je suština jasna. Stanovništvo je staro i većinski priglupo. Oko 40% stanovnika Srbije živi na potezu BG-NS.
- Kultura: Totalni šund je prevladao. Srbija je postala sinonim za kič, rijaliti programe i nekulturu. Narod muzeji i pozorišta ne zanimaju, bitnije su im gaće neke pevačice.
- Obrazovanje: Zanemarivanje, mala ulaganja, poslednja rupa na svirali ove vlasti.
- Ekonomija: Srbija je dužna preko 30 milijardi evra, narod je i dalje siromašan, inflacija ogromna, cene više nego u EU.
- Kosovo; Srbija je Kosovu omogućila da postane član MOK-a, Fife, Uefe, priznaje lične karte i diplome, odrekla se institucija na severu Kosova, omogućila Kosovu da ima pozivni broj i jasno utvrđene granice. Aktivno učestvuje na samitima sa predstavnicima Kosova.
- Beograd; Bg je postao praonica para, nema metro, nema adekvatnu autobusku stanicu, železnička stanica izmeštena i nedovršena, GSP se raspada, samo se zida i gradi bez ikakvog reda.

U svakoj normalnoj državi ova vlast bi pala, ali ne i u Srbiji.
 
Ne bih se baš složio da je narod glup kao ni to da je siromašan u celini. Tačnije siromaštvo je manje i veća je uposlenost i to je održalo vučića na vlasti uz naravno medijski monopol.
 
Dok Vođa drami oko dronova i srpskog policajca koji je dobio otkaz od Kurtija, sluđuje narod glupostima, provuče se ova vest da je "Srbija" odgovorila na predlog Zapada o Kosovu. Koji hit, Srbija odgovorila.... odgovorio Vučić, Srbija nema pojma šta definitivno piše u tom predlogu, nije predstavljen Narodnoj skupštini, niti se o stavu Srbije prema tom predlogu vodila rasprava, niti glasalo.

Diktator će, posle 72 sata nespavanja, danas da se sastane sa Porfirijem i Sinodom, važnije je njih da izvesti o policajcu iz Mitrovice, nego Skupštinu o predlogu Zapada i našem odgovoru na to.

Gde li su sad vajni opozicionari, borci za Kosovo, Boško, Zavetnica, Miloš Jovanović?
 
Vrh