Šta je novo?

Izbori 2022

MC_

Expert
Učlanjen(a)
14.11.2017.
Poruke
6.517
Pohvaljen
6.361
Sve sto vidite je samo predstava koju izvodi Hulja. Nije valjda da opet nasedate. KAda ce vam biti dosta?
Imali ste straight vs ped..ri, pa RAtko vs Aida, Pa Djilas vs SNS, pa S. Manojlovic vs Rio Tinto.

Vas potencijal da od vas prave budale je beskonacan.

nek ne brine NATO.
Mi smo pokorni, beskrajno poslusni.
Uz to se plasimo, beskrajno plasimo.

Вучић је данас признао међудржавни реципроцитет између Србије и такозваног „Косова“, или управо оно што је Курти тражио.
ристао је да грађани из централне Србије узимају на административним прелазима уместо својих личних докумената некакве привремене потврде такозваног „Косова“.
Једино што Вуцић моли Куртија јесте да омогући режим пограничних области за Србе са Севера КиМ, који више пута дневно прелазе границу, како не би морали сваког дана по неколико пута да ваде потврде такозваног „Косова“, већ да их добијају на неколико месеци као Срби из централне Србије.
Да би се ова издаја и скандал прикрили, Вучић је причао данас о некаквим „Чеченима који су дошли да убијају по северу КиМ“. Да ли су то они исти Чечени који су наводно требали по налогу из Подгорице да изврше један од безбројних „атентата“ на њега у јануару ове године?
Очигледно да у његовој фабрици лажи понестаје оригиналних идеја када треба да се прикрије издаја. Његово данашње вређање српског народа као "кафанског" у смислу наводног недостатка храбрости, показује не само његову ЛДП идеологију већ и прикривени презир према Србима. Данас је показао и ко су му послодавци, када је изнео апсурдну тезу да „САД и ЕУ не контролишу Куртија“.
Што се тиче наводног изласка његове Српске листе из Куртијеве владе, који он стидљиво најављује, она је то обећала да ће урадити у новембру 2021 ако се до тада не формира ЗСО. Дакле још једна неистина особе која је сплетом несрећних околности постала председник Србије.
(НСПМ)
 
Poslednja izmena:

Whiplash

Higher intermediate
Učlanjen(a)
14.03.2016.
Poruke
921
Pohvaljen
1.413
Вучић је данас признао међудржавни реципроцитет између Србије и такозваног „Косова“, или управо оно што је Курти тражио.
ристао је да грађани из централне Србије узимају на административним прелазима уместо својих личних докумената некакве привремене потврде такозваног „Косова“.
Ne, nije to danas, nego iz 2011 i Sporazum o slobodi kretanja

Ovo je sa sajta Kancelarije za Kosovo, zvanično potpisan i obavezujući sporazum u kome se kaže:

Слобода кретања​

1. Становници сваке стране треба да буду у могућности да слободно путују унутар или преко територије друге стране.

2. Свака страна ће применити систем личних карата за путовања становника друге стране преко границе/административне линије, чим то буде било оперативно изводљиво.

3. Свака страна може применити систем којим ће личне карте бити праћене писаним „улазним-излазним“ документима1 за становнике друге стране који желе да транзитно путују у трећу земљу.

4. Као прeлазно решење, свака страна ће омогућити становницима друге стране куповину граничног/административног осигурања. Под покровитељством Европске уније, стране ће наставити да раде на постизању комерцијалног аранжмана о узајамном покрићу осигурања возила, тако да сва возила са обе стране границе/административне линије буду покривена што је пре могуће.

5. Свака страна ће предузети све неопходне мере да омогући становницима друге стране да слободно путују унутар или преко територије друге користећи возачке дозволе које су издали њихови органи власти.

6. Као привремена мера, власти на Косову ће продужити важење КС регистарских таблица за почетни период од пет година, након чега ће две стране поново размотрити ово питање (уз посредовање ЕУ уколико буде потребно).

7. Сви власници аутомобила са пребивалиштем на Косову ће користити РКС или КС регистарске таблице за возила (у складу са тачком 6 горе). Издаваће их надлежни органи на Косову, а биће дистрибуиране уз посредовање ЕУЛЕКС-а уколико буде потребно. Свака страна ће уложити максималне напоре да обезбеди спровођење горе наведеног.

8. Као привремена мера, власти у Београду ће омогућити возилима са Косова која имају КС регистарске таблице да слободно путују на или преко њихове територије.


9. Као привремена мера, за свако возило чији власник то буде желео, биће доступне привремене регистарске таблице на релевантним граничним/административним прелазима.

10. Што се тиче реадмисије, а узимајући у обзир обавезе Приштине у овој области, горепоменути аранжмани неће створити нове обавезе за Београд у погледу прихватања захтева за реадмисију лица са косовским документима у контексту постојећих споразума о реадмисији између Београда и ЕУ.

11. Група за имплементацију, којој ће председавати ЕУ, ће бити успостављена до средине јула и започеће припрему имплементације, како би се сви горе наведени аранжмани као и неопходне накнадне радње применили чим то буде оперативно.


1 Сва улазна/излазна документа ће користити статусно неутрални језик.
изводљиво, док ће се аранжман под тачком 7. бити примењиван од 1. новембра 2011. године.

Toliko o tome da Kurti hoće nešto na silu da sprovede i "protera Srbe"

Ajmo dalje:

Договори у вези са финализацијом спровођења Споразума о слободи кретања из 2011. године - Брисел 14. септембар 2016. године​

1. Стране се слажу да релевантне делове регистарских таблица покрију са две беле налепнице.

2. Режим налепница ће ступити на снагу 15. новембра 2016. године.

3. Административна инфраструктура за издавање свих докумената који су потребни за регистрацију возила са регистарским таблицама које издају власти Косова ће бити постављена у новембру 2016. године.

4. Регистрација свих возила са регистарским таблицама које издају власти Косова („КС“/ „РКС“) ће отпочети 15. јануара 2017. године, и трајаће 12 месеци, након чега ће две стране поново размотрити ово питање уз посредовање ЕУ.

5. Косово ће продужити важење „КС“ регистарских таблица на пет година, након чега ће две стране поново разматрати ово питање (уз посредовање ЕУ уколико буде било потребно).

6. Косово ће одобравати изузеће од свих дажбина и такси за регистрацију возила на исти начин као и у претходним таквим приликама. Блиска и брза сарадња ће бити успостављена између две стране како би се потврдила законита својина над возилима.

7. Обе стране и ЕУ ће спроводити информативну кампању како би се становницима на које се односи ова мера објаснили модалитети пререгистрације возила. Даљи разговори о делокругу и модалитетима такве информативне кампање ће бити вођени на групи за имплементацију.

8. Режим налепница се неће односити на регистарске таблице на које се односи процес регистрације.

9. Због осетљивости којa прати горе наведено, стране се слажу да спровођење ових закључака разматрају у редовним интервалима.
 

Užice

Higher intermediate
Učlanjen(a)
14.01.2021.
Poruke
1.935
Pohvaljen
2.308
Ne, nije to danas, nego iz 2011 i Sporazum o slobodi kretanja

Ovo je sa sajta Kancelarije za Kosovo, zvanično potpisan i obavezujući sporazum u kome se kaže:Toliko o tome da Kurti hoće nešto na silu da sprovede i "protera Srbe"

Ajmo dalje:
Sporazum koji je protivustavan po Bečkoj Konvenciji ne može biti obavezujući, čak i ako je međunarodni, a nije.
 

MC_

Expert
Učlanjen(a)
14.11.2017.
Poruke
6.517
Pohvaljen
6.361
Hulja je optuzivao hulju Borka za izdaju, da bi po dolasku na vlast sa entuzijazmom potpisivao novu izdaju.
Sad je doslo vreme naplate.
Kosovske Srbe ne treba zaliti, zdusno su podrzavali Hulju.

Jedino resenje za Srbiju je zabrana svih politickih partija i tehnicka vlada.
 

Užice

Higher intermediate
Učlanjen(a)
14.01.2021.
Poruke
1.935
Pohvaljen
2.308
Kosovske Srbe ne treba zaliti, zdusno su podrzavali Hulju.
Podržavali su ga samo njegovi kriminalci na čelu Antisrpske Ljiste, a narod su na sve izbore od 2013. izvodili pod batinama i pretnjama, gore nego bilo gde u ostatku Srbije.

Pitanje i koliko je Srba na KiM stvarno glasalo za SNS, jer je sve republičke i predsedničke izbore na KiM od 2014. do 2022. organizovao OEBS, kome je RIK protivustavno i protivzakonito poverio održavanje izbora, što znači da nije bilo brojanja glasova na biračkim mestima od strane višestranačkih biračkih odbora i formiranja zapisnika, nego su džakovi sa listićima odvoženi u Rašku i Vranje, pa su tek tamo brojani. Onda se žvalavi hvali da je navodno dobio 80% glasova Srba sa KiM, a glasanje bilo bez ikakve kontrole. Da su tamo organizovani regularni republički izbori kao do 2014. godine, dobio bi oko 0% glasova, koliko i Čeda Jovanović čiju politiku sprovodi. Ovako su njegovi mogli izbrojati i 120% glasova na izlaznost od 105%.
 

MC_

Expert
Učlanjen(a)
14.11.2017.
Poruke
6.517
Pohvaljen
6.361
Podržavali su ga samo njegovi kriminalci na čelu Antisrpske Ljiste, a narod su na sve izbore od 2013. izvodili pod batinama i pretnjama, gore nego bilo gde u ostatku Srbije.

Pitanje i koliko je Srba na KiM uopšte glasalo za SNS, jer je sve izbore od 2014. do 2022. organizovao OEBS, kome je RIK protivustavno i protivzakonito poverio održavanje izbora, što znači da nije bilo brojanja glasova na biračkim mestima od strane višestranačkih biračkih odbora i formiranja zapisnika, nego su džakovi sa listićima odvoženi u Rašku i Vranje, pa su tek tamo brojani. Onda se žvalavi hvali da je navodno dobio 80% glasova Srba sa KiM, a glasanje bilo bez ikakve kontrole. Da su tamo organizovani regularni republički izbori kao do 2014. godine, dobio bi oko 0% glasova, koliko i Čeda Jovanović čiju politiku sprovodi. Ovako su njegovi mogli izbrojati i 120% glasova na izlaznost od 105%.
Sto se nisu pobunili? Ko im je kriv.
Nisu se bunili, cutali su ili vikali "Aco Srbine!". Sada neka budu gradjani Kosova.
Mozda ce ih Albanski politicari manje lagati.

Nije se nijedan profesor Pravnog fakulteta ili Akademik pobunio zbog takvog nacina glasanja.
Nije bilo ni masovnih protesta zbog toga.
Logicno je zakljuciti da su samo pojedinci i minorne grupe protiv, dok vecinska, radikalno-seljacka Srbija zeli da se resi Kosova i uplovi u raj EU.
U EU, toj zemlji Dembelji, necemo morati da radimo, nego ce "Svabe da rade za nas", kako rece jedan nakupac.
 

Дошљак

Professional
Učlanjen(a)
31.10.2014.
Poruke
21.643
Pohvaljen
30.135
Све ово је кување жабе на делу. Анестезирање народа за свршени чин.
Таблице, документа и тзв. "паралелни" органи Србије на Космету, све то је од самог почетка сметало НАТО пакту у плану креирања њиховог Косова, какво функционише у албанским срединама и српским енклавама које су заузете. КФОР није доле да брани српски народ, то се видело у првим данима његовог мандата. КФОР је доле да спречи наш повратак. Према ЕУ и НАТО, криминалци на Косову нису терористи УЧК већ срби који неће РКС таблице и возе са таблицама Републике Србије.
 

Zuma

Expert
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Poruke
8.845
Pohvaljen
21.313
Rat, razaranja, ekonomski krah, klimatske katastrofe... To nas čeka?
Zapadni mislioci i filozofi su ozbiljno zabrinuti za budućnost zbog ukrajinskog rata, pretnje sukoba Amerike s Kinom i svetske ekonomske, energetske krize.


Stalno nailazim na ovakve rasprave. I to traje decenijama. U stvari, ne sećam da je ikada i bilo drugačije, ili da nekada nisu bili zabrinuti kuda svet ide. Sa pravom, naravno, ali su ovakve priče dokazano jalove i najčešće gubljenje vremena ako cilj nije samo buđenje svesti da postoji problem, nego i pokušaj ispravne i POTPUNE analize (a ne samo delimične), kao i nuđenje nekog rešenja.

Jer praktično sve ovakve priče u medijima pate od istog problema: izostavljanja analize aktuelnog političkog sistema koji je glavni krivac za sve ovo. Kapitalizam i konzumerizam, tj teorijsko vrednovanje i praktično merenje uspeha samo kroz profit, novac i tobože slobodno tržište. Umesto toga, krivica se prebacije na tehnologije ili nauku, ili na ratove, ili na konkretne "loše" osobe, ili na države "satane", ili na mistične tajne organizacije moćnih, ili na tobožnju ljudsku "pohlepu", na "palu prirodu" čoveka, itd. Sve to nema bitne veze. Odavno je dokazano da je tehnologija politički i vrednosno neutralna. Isto kao i tobože loša "ljudska priroda", što je apsurdni hrišćansko-religiozni koncept koji veze nema sa stvarnošću jer su ljudi uobličeni okolinom, onakvi kakvi zbog društvenog okruženja, evolucionih i prirodnih zakona moraju da budu. Predijatori će uvek napasti i pojesti najslabijeg, a oni sami će izumreti ako u tome preteruju pa njihova hrana ne može da živi na normalan način i bude uspešna kao i oni. Uvek postoji ravnoteža i nužnost. Tako da sve to nema veze. Društveni odnosi, tj politički sistem, su ti koji određuju kako će se šta koristiti i koji će biti civilizacijski ciljevi. Međutim to ni na zapadnim ni na istočnim medijima nije dozvoljeno reći, jer znači da im ne valja ni sistem, ni ideologija, ni vlasti, ni ono što su ceo život verovali, pa se svi politički korektni "analitičari" vrte u krug oko sasvim nebitnih stvari koje ne objašnjavaju ništa, a menjaju još manje.

Obični ljudi koji imaju ambicija da razmišljaju o ovako kompleksnim pitanjima bi jednostavno MORALI prvo da pročitaju niz knjiga iz političke teorije (Adama Smita, Marksa, itd) i par filozofa koji su pisali o osnovim pojmovima percepcije stvarnosti i o tome kako vrednovati sve oko nas, zatim da shvate da se kvalitet opšteg obrazovanja, informisanja i medija namerno drži na niskom nivou, i da prvo TO treba menjati. A ove druge priče su na duže staze sasvim irelevantne.
 

ŽeljkoNV

Intermediate
Učlanjen(a)
05.12.2019.
Poruke
119
Pohvaljen
306
Izvini @MC_ , ali koji Srbi po tebi valjaju, pošto su uglavnom radikalsko seljački, ili orijentalno despotski, a ima i urbano liberalnih? Ovo samo navodim po sećanju, ima tu još kategorija. Zanimljivo je da si, kako pišeš, živeo na zapadu (Holandija beše). Jesi li možda sada osuđen da živiš u Srbiji?
 

MC_

Expert
Učlanjen(a)
14.11.2017.
Poruke
6.517
Pohvaljen
6.361
Izvini @MC_ , ali koji Srbi po tebi valjaju, pošto su uglavnom radikalsko seljački, ili orijentalno despotski, a ima i urbano liberalnih? Ovo samo navodim po sećanju, ima tu još kategorija. Zanimljivo je da si, kako pišeš, živeo na zapadu (Holandija beše). Jesi li možda sada osuđen da živiš u Srbiji?
Ima do 5% Srba koiji nisu ni za SNS ni za gradjaniste. Mislim na suvereniste.
 

Noki

Higher intermediate
Učlanjen(a)
15.05.2018.
Poruke
1.207
Pohvaljen
1.541
Rat, razaranja, ekonomski krah, klimatske katastrofe... To nas čeka?
Zapadni mislioci i filozofi su ozbiljno zabrinuti za budućnost zbog ukrajinskog rata, pretnje sukoba Amerike s Kinom i svetske ekonomske, energetske krize.


Stalno nailazim na ovakve rasprave. I to traje decenijama. U stvari, ne sećam da je ikada i bilo drugačije, ili da nekada nisu bili zabrinuti kuda svet ide. Sa pravom, naravno, ali su ovakve priče dokazano jalove i najčešće gubljenje vremena ako cilj nije samo buđenje svesti da postoji problem, nego i pokušaj ispravne i POTPUNE analize (a ne samo delimične), kao i nuđenje nekog rešenja.

Jer praktično sve ovakve priče u medijima pate od istog problema: izostavljanja analize aktuelnog političkog sistema koji je glavni krivac za sve ovo. Kapitalizam i konzumerizam, tj teorijsko vrednovanje i praktično merenje uspeha samo kroz profit, novac i tobože slobodno tržište. Umesto toga, krivica se prebacije na tehnologije ili nauku, ili na ratove, ili na konkretne "loše" osobe, ili na države "satane", ili na mistične tajne organizacije moćnih, ili na tobožnju ljudsku "pohlepu", na "palu prirodu" čoveka, itd. Sve to nema bitne veze. Odavno je dokazano da je tehnologija politički i vrednosno neutralna. Isto kao i tobože loša "ljudska priroda", što je apsurdni hrišćansko-religiozni koncept koji veze nema sa stvarnošću jer su ljudi uobličeni okolinom, onakvi kakvi zbog društvenog okruženja, evolucionih i prirodnih zakona moraju da budu. Predijatori će uvek napasti i pojesti najslabijeg, a oni sami će izumreti ako u tome preteruju pa njihova hrana ne može da živi na normalan način i bude uspešna kao i oni. Uvek postoji ravnoteža i nužnost. Tako da sve to nema veze. Društveni odnosi, tj politički sistem, su ti koji određuju kako će se šta koristiti i koji će biti civilizacijski ciljevi. Međutim to ni na zapadnim ni na istočnim medijima nije dozvoljeno reći, jer znači da im ne valja ni sistem, ni ideologija, ni vlasti, ni ono što su ceo život verovali, pa se svi politički korektni "analitičari" vrte u krug oko sasvim nebitnih stvari koje ne objašnjavaju ništa, a menjaju još manje.

Obični ljudi koji imaju ambicija da razmišljaju o ovako kompleksnim pitanjima bi jednostavno MORALI prvo da pročitaju niz knjiga iz političke teorije (Adama Smita, Marksa, itd) i par filozofa koji su pisali o osnovim pojmovima percepcije stvarnosti i o tome kako vrednovati sve oko nas, zatim da shvate da se kvalitet opšteg obrazovanja, informisanja i medija namerno drži na niskom nivou, i da prvo TO treba menjati. A ove druge priče su na duže staze sasvim irelevantne.

Slažem se sa svim sem sa boldiranim delom, mislim da je rizik od novog rata na Balkanu veliki... a onda imaš već 2 žarišta u Evropi...

Definitivno je jasno da situacija nije ni približna unipolarnom svetu, tako da ne može da bude da je zabrinutust od ranije jednaka ovoj sada...

Zanimljivo mi je koliko su dolar i rublja jaki... Sećam se Bajdena koji je nešto lupetarao da će rublju da svede na rubble, kao rimuje se, the ruble will be reduced to rubble ;) Ali dolar je jedan evro 😀 ja nisam imao pojma tek video pre neki dan... Neverovatno... Evropa je ovde najveći gubitnik trenutno, ona nema moć da izgura neka rešenja i da se postavi kao autoritet... Pa ni oko Kosova ali Amerika je i dalje jaka pa se ja ne bih zaluđivao baš...
 

Zion Williamson

Higher intermediate
Učlanjen(a)
14.05.2019.
Poruke
668
Pohvaljen
1.380
Slažem se sa svim sem sa boldiranim delom, mislim da je rizik od novog rata na Balkanu veliki... a onda imaš već 2 žarišta u Evropi...

Definitivno je jasno da situacija nije ni približna unipolarnom svetu, tako da ne može da bude da je zabrinutust od ranije jednaka ovoj sada...

Zanimljivo mi je koliko su dolar i rublja jaki... Sećam se Bajdena koji je nešto lupetarao da će rublju da svede na rubble, kao rimuje se, the ruble will be reduced to rubble ;) Ali dolar je jedan evro 😀 ja nisam imao pojma tek video pre neki dan... Neverovatno... Evropa je ovde najveći gubitnik trenutno, ona nema moć da izgura neka rešenja i da se postavi kao autoritet... Pa ni oko Kosova ali Amerika je i dalje jaka pa se ja ne bih zaluđivao baš...
Ko ce da ratuje na Balkanu? Mi protiv Nato, da udjemo na sever Kosova? Ili mi da napadnemo Bosnu? To su jedino 2 moguce varijante (u obe bi nas smrvili) i nijedna se nece desiti
 

Noki

Higher intermediate
Učlanjen(a)
15.05.2018.
Poruke
1.207
Pohvaljen
1.541
@Zion Williamson Ratovali smo mi i protiv Trećeg Rajha i protiv NATO, i umalo da zaratimo protiv Sovjeta... Ako misliš da je završeno sa ratovima na Balkanu doveka, varaš se ;)
 

Bender Rodriguez

Professional
Učlanjen(a)
12.03.2017.
Poruke
16.899
Pohvaljen
34.008
Bogme, Zuma me prijatno iznenadio ovom kritikom današnjeg konzumersko - banksterskog kapitalizma. Forum je pun raznih koji se deklairšu kao ponosni levičari a koje uglavnom zabole za sve goruće probleme i krize već se bave glupostima u vidu socijalnih pravdi i političke korektnosti, i to uglavnom vezanim za izgubljene slučajeve.

Zuma je prvi među njima skupio hrabrosti da progovori o tome kako moderni način života pod kalupom konzumerizma i podivljalog kapitalizma vode svet u propast. Video sam pisanja i na temama o ekologiji i zagađenju, što je pohvalno, i svakako urgentnija i bitnija stvar nego klepetanje o polovima i rodovima.

Ne znam samo koliko bih se složio da je nužno čitati Smita i Marksa da bi se pričalo o politici, jer sva takva dela i likovi obično sa sobom nose i dozu propagande i pristrasnosti. Isto naravno važi i za knjige desničara, kapitalista, ovih onih... svih ideologija i pravaca. Ali da je ovakvo stanje neodrživo, to je više nego jasno. Što rekoh na drugim temama, izem ti ja kvazi-nauku i uređenje koji rade pod premisom da će svet socio-ekonomski da puca svakih 10 godina i da je to normalno. Pa nije normalno, u svakoj pravoj nauci bi to bilo odbačeno i zabranjeno da se praktikuje, a odgovorni bi bili stavljeni na svetski zid srama. Još dva-tri svetska socio-ekonomska kraha i svet odlazi u majčinu. Ovo st(r)anje nije održivo i mora pod hitno da se menja.
 

MC_

Expert
Učlanjen(a)
14.11.2017.
Poruke
6.517
Pohvaljen
6.361

Зорана Михајловић: Нећемо рат, Вучић годинам покушава да дође до компромиса по питању КиМ. Имам поверење у председника


Ja ne kukuam. Pisem vam kako jeste. Sve je ovo predstava. Citava Srbija, sve sto se radi, najveci cilj je SAMO ocuvanje vlasti jednog coveka.

Nasim okupatorima i njihovim pomagacima potrebno je samo da nas iskoriste, da na nama zarade nesto.
Ova vlast dobro radi taj posao, narod glasa z anjih i nikakva nestabilnost nije potrebna.
Stvar je jednostavna, nema tu nikakve metafizike, mistike ili nacionalizma.
 

Дошљак

Professional
Učlanjen(a)
31.10.2014.
Poruke
21.643
Pohvaljen
30.135
У капиталистичком свету главни идеал је зарада. Све остало се експлоатизе зарад исте - религије, идеологије, људска права, култура, егзистенција, природна добра, ратови, кризе...
 

Užice

Higher intermediate
Učlanjen(a)
14.01.2021.
Poruke
1.935
Pohvaljen
2.308
Koja je jedina razlika između uređivačke politike prorežimskog Pinka i "opozicione" N1 ?

Pink će u emisiju o KiM uvek pozvati Drecuna, Petkovića ili nekog klošara iz Antisrpske Ljiste, a N1 će pozvati Radu Trajković, Dušana Janjića ili Gorana Svilanovića.

Slavišu Ristića, Marka Jakšića, Dejana Mirovića, ili bilo koga ko je protiv Briselskog Sporazuma i institucija "Republjik Kosova" neće pozvati ni Pink ni N1.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_

MC_

Expert
Učlanjen(a)
14.11.2017.
Poruke
6.517
Pohvaljen
6.361
Ovo je prvi put da vidim da su ga pozvali. Rada Trajković tamo gostuje svake nedelje.

Da se odmah ogradim, ona živi u Gračanici koja je enklava okružena Šiptarima, možda je i prinuđena da sarađuje sa secesionističkim institucijama zarad golog preživljavanja. Ali to ne opravdava njeno javno zalaganje da se i sever integriše u šiptarski kvazidržavni poredak, gde se ona zapravo slaže i sa Vučićem i sa njegovom ljistom, jedino se možda ne podnose na ličnom nivou.

Ipak, nije lako kosovskim Srbima, Izmedju dve mafije.
 
Vrh