Otvara se više pitanja. Najpre, znamo da se kod nas dešava svašta na političkoj sceni, pa tako lekar po struci (Ljajić) može da bude ministar trgovine, a ovde vidimo i da u jednoj uređenoj Finskoj najpre postave ovu devojku, koja je diplomirala Administrative Science (šta god to značilo) za ministarku saobraćaja, a onda je sa 34 godine postave za premijerku.
Je l' vama to normalno? Da tako mlada osoba, bez većeg životnog iskustva, može da vodi jednu državu? Meni je to zastrašujuće..Drugo, da li mislite da posao premijera može da se radi u radno vreme, a kad dođem kući mogu da se alkoholišem i nikom ništa?
U fazonu, do 17h ću da rešavam stvari oko ulaska zemlje u NATO, a posle toga mozak na ispašu i odvaljujem se od života?
Pa nerealno.
Treće, jasno je da je znala da se snimaju, gledaju u kameru, vidi se.. Pa kako nije pretpostavila da će to izaći u javnost? Sutra treba da ode na razgovor sa kolegama iz drugih država, oni treba da je shvate ozbiljno?
Poslednje, ona je majka malog deteta, čini mi se dvogodišnjeg..Je l' u redu da se ode u provod, piješ, (drogiraš se?) cele noći ne znaš za sebe, a o detetu ni ne razmišljaš?
Zna se valjda šta se radi i kako se provodiš dok nemaš obaveze, porodicu, decu, i da se prioriteti kod normalne i odgovorne osobe menjaju s godinama.. šta, kao, ostavila dete mužu ili svojoj mami, a ona ide da pijanči? Pa drugima bi se zbog takvog ponašanja već nakačile socijalne službe na vrat.. Ali ovo je kao kul?
Meni se ovo ne sviđa na više nivoa.. Mislim, ajde, ima 36 godina, treba da živi, ali ti si najpre majka i premijerka, prvi čovek države koji 24 sata mora da bude posvećen tome.. Ako nisi u stanju to da shvatiš, onda ne treba ni da obavljaš takvu funkciju.. Nauživaj se, neka prođu godine, stekneš malo više životnog iskustva, pa se onda prihvatiš funkcije.
To je mislim, glavni problem.