Slusam penzionere... Kazu da je Informer najbolja novina jer je jeftina.
Ови пензионери што их ја знам не мисле тако и не би то ђубре узели никад у руке.
Колико се сећам ти имаш неку СНС пијацу са које нам преносиш истраживање присутног мнења, па претпостављам да су и пензионери са те пијаце.
Ja sam imao kontakta i sa jednom i sa drugom vrstom.
U mojoj porodici ima ovih drugih, koji bi okrivili Vučića sve i da padne grad. A za sve što ima najmanje veze sa njim, automatski isključuju bilo šta dobro i fokusiraju se samo na loše.
Ja, s druge strane, gledam da se držim objektivnosti, pa tako kad Vučić i SNS urade nešto debilno, penalim ih samo tako. Ali kad ih nekad u*ere pa urade i nešto dobro, pohvalim.
Samo što lista stvari koje rade loše uvek višestruko nadjačava i nadbrojava stvari koje rade dobro, i samim tim su i moje kritike njima brojnije nego pohvale.
Ali razumem i ove koji ih u svemu dočekuju na nož, čak i pristrasno. Zato što oni vide jedan ogroman deo naroda (ne ceo, ali ogroman deo) koji je otišao u ekstrem - prave pesme Vučiću, ljube mu ruke, sanjaju ga, žele da ukinu institucije, žele da ukinu opoziciju, lože se na Severnu Koreju, Kine i slične bljuvotine... i onda ovi drugi kada vide to, toliko polude i toliko se osete zabrinutim za ovo društvo da uđu u gard. Jer njima je to nepojmljivo, da neko ljubi ruke političaru. Kao što je i meni. Mislim, takve ljige smo ćuškali u školi, ceo život se grozim ulizica i beskičmenjaka svih vrsta.
Samo što uspevam da sačuvam sposobnost da kad vidim nešto dobro od SNS kažem ''e ovo je dobro''. Ali mnogi nemaju više fitilja za to ili su prosto besni iz drugih razloga. Uostalom, nekima od njih (iz mog okruženja) je dotični oteo čak 4.000 evra penzije za sve ove godine. Tako da ono... razumem i taj bes.
I onda se tako stvoriše suprotstavljeni ekstremi. I ta neka ideja da će sve da se svodi na borbu dobra i zla. A ne treba tako da se gleda. Samo treba da se glasa i radi tako da nikad nijedna grupacija nema preko 60% moći i uticaja nad nečim. Bilo da pričamo o ekono... maaaa, šta i ja više ponavljam...