Pristrasnost Nove, pa i N1 su samo posledica mnogo veće pristrasnosti celokupnog ostatka drugih (većih) medija u korist SNSa. Pink, RTS, Prva, Hepi, B92 (njih odavno drži ista ekipa kao i Prvu), Blic, Novosti, Politika, Informer, Kurir, Alo, Press, Telegraf... 20 partijskih medija protiv jednog opozicionog. Šta mislite, šta će da se desi?
Nažalost, u kontekstu društva i politike, često kad jedna grupa ljudi prva tera nešto u jedan ekstrem, druga grupa odgovara defanzivom u drugi ekstrem. Vazda bilo i biće.
Da li to opravdava pristrasnost bilo koje strane, pa i te anti-SNSovske? Ne.
Da li bih ja voleo da nije tako, i da li bih na njihovom mestu radio sve da ostanem objektivan a da opet prikazujem istinu? Da, apsolutno.
Da li to što ih pratim znači da se 100% slažem i verujem u svaku reč koju kažu? Naravno da ne. Pa nisam ja naprednjak pa da delim svet na one koji misle 100% kao ja odnosno mi, i one koji su izdajnici i zlikovci.
Gledam ja sadržaj i onog Youtubera Bojana Savića (onaj kog sam kačio par strana ranije, što ga pogodio suzavac). Gledao sam ga još pre nego što su počeli protesti, pre nego što je počela i Korona, počeo tamo negde 2018. Ali to ne znači da se slažem i usvajam kao istinu sve što on kaže. Gledam konkretno ceo sadržaj pa iz njega kupim neke informacije. I ako npr, u njegovom klipu od pre dve godine vidim scenu gde policajac koji nije u Saobraćajnoj pokušava da izmami mito od vozača vrdajući ih da su napravili prekršaje, onda za taj deo snimka nemam šta da sumnjam. Jer običan policajac nema pravo da vrši saobraćajne kontrole i da piše saobraćajne prekršaje. Dakle, od 100% sadržaja, 20% odbacim jer se ne slažem u stavovima, 20% stavim po stranu, a preostalih 60% mi vrede kao informativni sadržaj iz koga posle sam donosim zaključak. Dakle, još jednom - iz tih skresanih 60% posle sam donosim zaključak. Nisam rekao da se slažem ni sa svih tih 60%.
Što se tiče provokatora, juče ili prekjuče je neko od članova ovde okačio i fotografiju grupe muškaraca koji izgledaju kao navijačke horde kako stoje tik uz zgradu Skupštine, uz istočni ćošak zgrade, ušuškani pod senkama drveća i iza nekoliko kordona policije. Pametnom dosta.
Ako neko baš toliko ne prepoznaje svoj grad i Skupštinu, evo linka sa prikazom tog boka zgrade -
https://goo.gl/maps/4dE1pitHkaTqvD148