Šta je novo?

Izbori 2024

Pa nećeš verovati ali znam ljude koji su pro-EU i pro-NATO pa su prilično sigurni da EU više ne želi da primi nijednu pravoslavnu zemlju u sebe. Neki od tih ljudi su članovi i ovde na forumu. S druge strane, ja prosto mislim da je deo vrha EU mentalno prso i skrenuo i da je to to.

To se vidi i po tome što su neki od njih bili spremni da žive i kao bednici (mislim... njihovi narodi, ne oni sami naravno, gde će buržoazija u bedu i odricanja...) samo da bi isterali inat i neke svoje principe Rusiji. Onda posle dovoljno meseci odricanja i pred tada još uvek neizvesnu zimu (prošle godine), deo naroda im je rekao ''aj ne je'te g..na više, da mi ne bismo pojeli vas''. Pa su malo sjahali sa nekim stvarima. Ali su i dalje ostali sa mnogim mentalnim i intelektualnim problemima i smetnjama, i nastavljaju da rade sebi na štetu.

Gašenje nuklearnih elektrana u vreme opšte svetske energetske krize ''jer nisu dovoljno zelene'' je takođe jedan akt i izliv ludila i demencije.
A pisao sam i o mentalnom problemu da se neko us..ava priliva Srba sa Balkana sa po 0 do 1 detetom dok se u hordama puštaju pirati iz Somalije i divljaci podno Hindokuša sa po 20.

Stoga, kao što neki ljudi iskreno veruju da EU više neće primati pravoslavne zemlje, tako i ja verujem da je deo njihovog rukovodstva, onaj koji se najviše pita, prosto prso s mozgom.

Ako nešto znači, mislim da su generalno mnogi svetski lideri odavno prsli s mozgom i da o mnogim stvarima, u mnogim zemljama, se pitaju potpune psihopate ili maloumnici.
I nisam jedini koji to misli. Pored članaka i reportaža, i eseji, emisije a čak i knjige su pisane na tu temu.

Poslednja izmena:
Aj se vratimo onda nasoj pravoj veri, veri Stefana Nemanje :D:ROFLMAO:

Znaci, udjemo u NATO i postanemo katolici i postoji mogucnost da razmotre clanstvo?

A pisao sam i o mentalnom problemu da se neko us..ava priliva Srba sa Balkana sa po 0 do 1 detetom dok se u hordama puštaju pirati iz Somalije i divljaci podno Hindokuša sa po 20.
Po n-ti put, ne plase se oni priliva Srba, cak ga i podsticu. Plase se jos iednog Orbana sa pravom veta. I plase se jos jedne Bugarske sa pristupom fondovima.

ЕУЛЕКС: Три Србина, новорегрутована припадника Косовске полиције, дали су отказ. Џефри Ховенијер: Делимо забринутост поводом оставки. Јорн Роде: Мултиетничка земља захтева мултиетничку полицију

Problem za Hulju i USA, za nas sjajna vest.
Multikulturni, neoliberalni san se raspada u sudaru sa Balkanom.
Zapad ce se diskreditovati, nesposoban da resi problem.
Onaj ko je hrabriji i bezobzirniji u zastiti svojih interesa i zna sta mu je interes, taj je i pobednik u ovoj igri.
Занимљиво, Срби неће да раде у институцији за коју председник владе која руководи њоме каже да је наследница УЧК. Баш чудно, имају право екипица амбасадора и колонијалних управника што се чуде томе, заједно са енглеским скотом Девенпортом.

Занимљиво, Срби неће да раде у институцији за коју председник владе која руководи њоме каже да је наследница УЧК. Баш чудно, имају право екипица амбасадора и колонијалних управника што се чуде томе, заједно са енглеским скотом Девенпортом.
Ja verujem ambasadorima. Kaze Hulja da su to sve od reda dobri ljudi.

Наши велики пријатељи. Мислим имају право када кажу да полиција треба да осликава заједницу по етничком саставу. Проблем је у идеологији полиције, УЧК идеологији. Ту се у старту каже Србима да им ту није место.

Ovo sa Đilasom i deepfejkom, Vučić edukuje Srbiju i svoje glasače šta je sve moguće, tako da "znaju" i budu "spremni" kad se pojave Vučićevi prisluškivani snimci.

Moje mišljenje i nema šanse da me neko ubedi u suprotno.

U tom slučaju, imamo savršen alibi za bilo koje njesra.

За разлику од потрошача у Европској унији који на храну месечно троше 12,5 одсто буџета, у Србији у личној потрошњи домаћинства за намирнице одлази чак 36 процената расположивог новца. Да је пара све мање показали су и подаци пада промета у трговини на мало и то за шест одсто у односу на прошлу годину. Како објаснити то да је храна од пандемије у нашој земљи у просеку поскупела за око 50 одсто.

Инфлација похлепе

На тржишту се одомаћио и термин „инфлација похлепе”, како у свету тако и у Србији када трговци злоупотребљавају ситуацију и неоправдано подижу марже. Када цене сировина расту онда је логично да поскупљују и производи, али када сировине појефтињују, повратак цена на старо је спор. Многи су у време короне због проблема у ланцима снабдевања почели да обрачунавају премије ризика који су већи од стварних ризика и то је довело до повећања цена. Тако се појавила и инфлација похлепе у којој се учесници на тржишту тешко одричу зараде. Али, како кажу наши саговорници, када се знају реалне структуре цена и када су потрошачи ту да бирају, онда нема проблема и врло лако се врате у реалне токове.

Oseća se kriza i da se lošije živi. Takođe se oseća da je narod navikao na sve i da nije spreman za promene. Anestezija dolazi preko režimskih medija. Bitno da je Hrvatima pukla sezona i da su u krizi, a mi smo na konju. Ipak, stvarnost je drugačija. HR ima rekordnu sezonu i odlično će zaraditi ove sezone. Dakle, samo jedan primer laži i nemoći ove vlasti da poboljša život građana. Zaista se ponašamo kao uvređena mlada i izgledamo jadno.

Niko nije više lud da baca pare po smeštajima po Srbiji nekim SNS tipusima. Smanjite cene, dajte bolju ponudu pa će neko dati dinar i vama.

Anestezija dolazi preko režimskih medija.
Možda malim delom. Najvećim delom je preko interneta, mobilnih telefona i entertainment industrije koje stvaraju zavisnost (sport, igrice, filmovi, serije, muzika..). Ljude ove navedene stvari čine pasivnijim. Čak i ovaj forum donekle služi kao anestezija jer ljudi ga koriste kao izduvni ventil što odgovara ovima na vlasti jer je bolje za njih ako se nezadovoljstvo iskazuje na internetu nego na ulici. Da forum ima jak uticaj i moć da nešto promeni krupno bi ugašen odavno.

IMG_2012.jpeg

Oseća se kriza i da se lošije živi. Takođe se oseća da je narod navikao na sve i da nije spreman za promene. Anestezija dolazi preko režimskih medija. Bitno da je Hrvatima pukla sezona i da su u krizi, a mi smo na konju. Ipak, stvarnost je drugačija. HR ima rekordnu sezonu i odlično će zaraditi ove sezone. Dakle, samo jedan primer laži i nemoći ove vlasti da poboljša život građana. Zaista se ponašamo kao uvređena mlada i izgledamo jadno.
Narod ce biti srecan da cuje da "Hrvatima ide lose". Nema veze da li je istina. To je dovoljno da nastave da vole djubre koje vlada ovde. Jasno je da vecina ni po koju cenu ne zeli promene. Ovo je narodna vlast, prava narodna vlast koja odslikava htenja i zelje vecine. Vecina zeli da se ispiti na madicinskom kupuju, da se poslovi i pozicije dobijaju preko Stranke. Da volontiranjem za Stranku moze da se kupi oprostaj za neka sitna krivicna dela, a da se vecim novcem moze kupiti i nevinost za krupna dela. Vecina zeli da se profesorska mesta i lekarske pozicije nasledjuju. It is a way of life.
Jedna velika Zadruga, velika porodica. Tako Srbi zele da zive. Bas ovako kako sada zive.

Narod se u maju bio uznemirio, ali ne zbog zrtava, nego zbog straha da bi protesti zbog zrtava koje izvodi manjina normalnih (do 5% stqanovnika Beograda na najvecim protestima) mogli da dovedu do promena. Moje komsije radikali nisu glasno slusali Obracanja. Sada to ponovo cine.
Opozicija dobro igra svoju ulogu. Ambasade su zadovoljne.

"Тајмс": Америчке и европске дипломате виде Вучића као једину фигуру која може да убеди Србе да коегзистирају са Косовом - зато трпе његове увреде на рачун Запада

Bas su mi ispricali za jednog coveka koji je bio cistac na pijaci a sada ga je Stranka lansirala u svet Upravnika zgrada. Odjednom ide u inostranstvo na odmor, ima sekretaricu, uspesan je. To je Srpski san. Stranka je omogucila da se ostvari. Zato ce Srbija uvek biti za HUlju i slicne hulje.

Ne može niko bolje da blokira Srbiju od SNS-a.

Jedino što može proći je blokiranje njihovih kancelarija. U svakom selu im treba okružiti prostorije.

Bas lepo pise Mc, kako mi se to sve gadi polako sam poceo da gradim i ulazem van Srbije. Za 10-15 godina ili ranije, kao penzioner ne vidim sebe u Srbiji. Prosto to vise nije zemlja i narod koji je nekad ponosan bio, sve je tarifa i interes postalo.

Vrh