Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

Таква бициклистичка стаза, са све прилазом хотелу, окупираном реком од стране "инвеститора" сплавара и неартикулисаним жардињерама треба да се дотера. У ком год облику, ту су неподношљиве гужве. Не могу бициклисти и људи који гурају колица са децом да буду на 2 метра. Од толиког пореза на имовину што хиљаде станаре плаћа треба обала да буде достојанственија. Грађане треба питати шта од тих пара треба да се ради. Асфалт попуцао око свих зграда, оронуло зеленило, никакви тротоари, ивичњаци...​
Tek tu bi nastao haos. Zamišljam one koji bi rekli da treba da se proširi Bulevar, a druge koji bi bili kategorički protiv toga. Najbolje je da se nađe neko komprimisno rešenje gde ne bi isključivo odlučivali građani ili političari.​
 
Већ сада је стање са паркингом на ивици катастрофе. Паркирани су како ко стигне по тротоарима, на местима где би по центру добијали казне сваки дан. Нова зграда ако се буде зидала сигурно неће имати укопаних 2000 гаражних места, што значи да ће се прелити на унутрашње блокове. Тај моменат би у нормалном друштву био довољан да се овај пројекат прекине.

На крају крајева економско питање, ушће2 зврји празно већ 2 године. ПЦ ушће је добро испражњено и са редукованим канцеларијама (ако је 20% попуњеност простора добро је). Канцеларијски простор све мање тражен због рада од куће. Банке затварају филијале, ИТ сектор у кризи гледа уштеде на сваком кораку. Дугогодишњи уговори о закупу истичу и долазимо до ситуације да већину тих простора неће имати ко да попуни, осим станара који морају да плате 5000 евра квадрат у некој стакленој кули. Да ли је то економски исплативо када знамо да 30% Београда на води зврји празно (иако су на папиру станови купљени)?
 
Nesto ne vidim da je katastrofa sa parkiranjem oko bloka gde je izgradjena kula West. A ona je u potpunosti stambena. Isto kao sto dodatni problem sa parkiranjem nije generisala ni kula Skajlajn. Tako da taj izgovor slobodno obrisite.

Ako idemo na povecan protok saobracaja bul. Nikole Tesle je jedan od rasterecenijih. Tako da ni ta prica ne pije vodu.

Umesto lamentiranja nad sudbinom raspale zgrade hotela Jugoslavija racunam da bi vam ovaj najavljeni projekat i podigao cene kvadrata ( mislim na ljude iz okolnih zgrada ). Mada koliko kolektivno niko od vas nije ulozio ni dinar u fasadu svoje zgrade i sadasnje cene kvadrata su vam i vise nego pristojne.

Deo gde se komentarise ekonomska isplativost za investitora i radi prilicno naivna analiza trzista nekretnina i poslovnih prostora je tek smehotresna.
 
Poslednja izmena:
Vrh