Пошто већ постоји тема о Енергопројекту да овде поставим слике кућа у низу или станова у низу које су они градили, а слике сам снимио пре недељу дана.
Ове куће/станови у низу се налазе у насељу Бежанијска коса између улица Марка Пола, Колумбове и Магеланове. Сами станари су средили своју средину тј. зелену површину, игралиште за рекреацију, клупе, разне справе за децу-љуљашке, клацкалице,..., поставили ограду око слободних површина да не може свако не опажен да уђе, са одговарајућим упозорењем (!),...
Куће/станови имају приземље и први спрат, а док су се градили ови станови, пре једно четири-пет године, на сајту су биле и величине станова и структуре, описи са којим материјалима је рађено, итд. Лично ми се нису свидели станови мањих структура, а такође ми се не свиђа то што испод станова нису урадили гараже. Сви станови гледају на једну и другу страну кућа. Неки су купили и по два стана, један до другог и спојили их.
На гугл мапи сам означио са бројевима 1, 2 и 3 места са којих сам сликао ове станове у низу, а број 4 је ... опис испод.
Упозорење је недоречено, не достаје под којим бројем је заведено и под којим датумом и то од сваког овог органа и службе које су навели у упозорењу ! У суштини се лично слажем са овим, барем су се на неки начин заштитили колико-толико и од лопова, мада лопов кад хоће може да направи дар-мар...
Под бројем 4 је место одакле сам сликао будуће место градње сличних или истих кућица/станова !!!
На гугл мапи се виде и ископани темељи за шест оваквих кућа у низу а цео овај блок који треба да се изгради је уоквирен жичаном оградом и тарабама. Ово земљиште се налази између улица Магеланове, Колумбове и Срђана Алексића (бивша Др. Ивана Рибара тј. овај део улице на Бежанисјкој коси, а која треба да се продужи до кружног тока у Војвођанској).
Све је зарасло у велику травуљину и наравно делује запуштено, а дрвена кућица где је било обезбеђење само што се не сруши, до пре годину дана ту су и били чувари.
Да ли ће и када почети да граде, то вероватно зависи и од пара у каси Високоградње. Баш ме интересује какви ће овде бити станови !
Можда о свему овоме, и изграђеним становима и о овоме што тек треба да се гради једног лепог дана, Миланче зна доста више.