Šta je novo?

Dvorski kompleks na Dedinju – Beli dvor i Kraljevski dvor

На се користи код београдских брда, као што су поменуто Дедиње, Вождовац, Торлак, Кошутњак, Баново брдо, Авала и сл.
 
2367444_4_1.jpg
2367474_2_1.jpg
2367480_2_1.jpg


 

Краљевски комплекс поновно отворен за туристе


Промотивном туром за представнике медија данас је најављен почетак сезоне обиласка Дворског комплекса на Дедињу, у присуству престолонаследника Александра и принцезе Катарине, који су заједно са директором ТОБ-а Миодрагом Поповићем свечано отворили туристичку сезону и позвали суграђане, домаће и стране госте да посете ова здања, саопштавају из Туристичке организације Београда.

Догађај је почео минутом ћутања, у знак сећања на изгубљене животе у прошлонедељној трагедији.

Миодраг Поповић, в. д. директора Туристичке организације Београда, захвалио је члановима породице Карађорђевић на сарадњи и још једном истакао да је Краљевски комплекс једна од највећих туристичких атракција Београда.

– Надамо се да ћемо на овај начин употпунити већ богату понуду нашег града. Посете Дворском комплексу су један од најпосећенијих програма које су и добар начин да се наши грађани подсете а страни упознају са историјом Србије и Београда – рекао је Миодраг Поповић.

Александар Карађорђевић је истакао да је Краљевски комплекс посебно место, богато историјом и наслеђем његових предака, као и да организовани туристички обиласци представљају најбољу прилику да се види ово прелепо место, додирне наша славна прошлост и научи нешто ново.

Туристичка организација Београда организује обиласке Краљевског комплекса сваке суботе у 9.30 и 12.30 часова. Улазнице укључују организовани аутобуски превоз од Трга Николе Пашића до Краљевског комплекса – окупљања за превоз су у 9.30 и 12.30 часова. Цена улазнице је 1.500 динара, а број посетилаца у групи ограничен је на 30.

За информације и резервације туристи треба да посете Туристички информативни центар у Београду, Кнез Михаилова 56, или да обавештења добију путем телефона 011/2635-622, мејла: bginfo.knezmihailova@tob.rs или на веб-сајту: .www.tob.rs.

Школе, студенти и удружења пензионера могу да обиђу Краљевски комплекс на Дедињу у најављеним групним посетама сваког радног дана од 9 до 15 часова, уз обавезно обавештење најмање седам до десет дана унапред на телефон 011/3064-014 или путем мејла: kancelarija@dvor.rs. У свакој групи може да буде најмање 10 а највише 40 посетилаца (веб-сајт: www.dvor.rs).

 
Vrh