Šta je novo?

Državni put Ib reda br. 27: Loznica-Valjevo–Lazarevac (za sada Iverak–Lajkovac)

U drugom po redu prilogu ima dobra reportaza od delu od Lajkovca do Divaca.
Ovih 13km je gotovo zavrseno.
E pa zitelji Valjeva, ovom brzom saobracajnocim cete do BG stizati sat vremena brze. Znaci ovih 18 km cete prelaziti za 11 minuta, umesto dosadasnjih sat i 11, odnosno vozicete 100 na sat umesto dosadasnjih 15.2 km/h. (Prokletstvo, imate li asfalt na toj deonici?)
Ne lazem, rece teta na 12. minutu snimka, a ko sam ja da joj ne verujem.

Сад су избори, нема више истине ни у траговима, само безочне лажи, безкрајне....

One parcele što su ostale da se otkupe, ni makac.

Je l neko nešto pominjao oko otvaranja do divaca?

Prosao danas lajkovac-valjevo smer. U lajkovcu kruzni tok spojen sa saibracajnicom, asfaltirana saobracajnica, na tom delu fali zastitne bankine i horizontalna signalizacija. Dalje onaj usek u brdo fali zastitna bankina, most posle tog useka u brdo donesene zastitne ograde ali deluje da su samo donete da jos nisu namontirane. Fale bankine i na sledecem mosticu tamo kod pivića. Trenutno jedino na tom mestu ima altivnosti, nekoliko kamiona sa zemljom ceka da istovari, uredjuje se sredisnje ostrvo. Nekako mi deluje da u poslednjih nekoliko nedelja se radi na tim zavrsnim radovima, ali reklo bi se da je progres jako slab. Mozda su namerno razvukli radovd da utempiraju sa ostalim aktivnostima, mada i ova kineska firma nije istog kalibra kao ona druga koja radi nastavak milosa velikog kod pozege.

Таман темпирају кад им треба, пред изборе!

U petak su asfaltirali taj most u Slovcu, to su radili po najvecoj mogucoj kisi. Bilo je bas dosta radnika i masina na tom mosticu, a geomatar, bager, kamion i par radnika su radili po kisi neke rupe na najvecem mostu u Popuckama, tu je nekad bila ona ljubicasta kuca gde su kopali.
Solidne rupace su tu, dublje su od visine prosecnog radnika, verovatno kopaju za stubove, ali mi se to nikako ne uklapa jer imam utisak da kad bi postavljali grede da na drugoj strani mosta ne bi mogli da sasatave taj most.
Radovi idu sporo, msm ja se ne razumem u gradjevinu, ali vidim da svaki put kad prodjem putem u toku nedelje uvek radnici rade jedne te iste deonice.

За када темпирају ову деоницу, за децембар или за пролеће?

Verovatno ovih dana. Pre izbora makar do Divaca... verovatno ce i biti neka prica o Nemcima
У Лајковцу и Лазаревцу када неко много беспотребно негде жури каже се : Где си запео,па нису Немци у Дивцима ! То је једина прича која повезује Дивце и Немце:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:.
Није у теми,али морао сам мало да се нашалим...

У Лајковцу и Лазаревцу када неко много беспотребно негде жури каже се : Где си запео,па нису Немци у Дивцима ! То је једина прича која повезује Дивце и Немце:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:.
Није у теми,али морао сам мало да се нашалим...
Mozemo da napravimo jednu malu opkladu? Da ce na otvarasnju do divaca da se igovori: eto! Kako nas narod kaze? Nisu Nemci u Divcima ali brze trake jesu😂😂😂😄

Screenshot_2023-12-03-18-24-02-621_org.mozilla.firefox.jpg

Vrh