Šta je novo?

Deltini projekti

Kako li su dosli do toliko veceg broja kvadrata, obzirom na ne bas dobre veze sa vlascu?
 
Mislim da su "ne baš dobre veze s vlašću" stvar prošlosti.

No, "Deltini" renderi su postali jedna jako dosadna stvar. Na svakih par godina nude nam nove blještave lepe slike, i jedno vreme smo se baš ložili, ali deluje da smo se u međuvremenu pomirli s tim da od toga nema ništa.

Nešto kao ulazak Srbije u EU :D
 
Teško da će biti za FEST24. Iz "Delte" su najavili da se kongresni deo, ka Milentija Popovića, otvara u novembru, a velika dvorana "u prvoj polovini 2024".

Bilo bi i više nego prijatno iznenađenje da dvorana bude u funkciji pre kraja sledećeg februara. Osim ako se FEST ne pomeri za neki drugi termin, što možda i ne bi bilo loše s obzirom na to da je u sezoni dodela filmskih nagrada praktično nemoguće privući atraktivne goste u Beograd.
 
Odavno su blokirali prolaz pesacima, sav živalj koji ide od bus stanice ka Delta House i sl. mora preko blata. Dva puta sam pisao gradjevinskoj inspekciji, bez odgovora.
20221108_084732.jpg
 
Miloš Grdinić – Direktor razvoja i upravljanja imovinom u Delta Real Estateu u intervjuu za Grenef:

Možete li nam reći nešto više o novim projektima, šta ih čini posebnim i koji su vaši planovi za njihovu realizaciju?​

Uz izdvojeni budžet od preko 620 miliona evra za novi investicioni ciklus, imamo velike planove za budućnost. Posvećeni smo svojoj viziji koja uključuje inovativnost, funkcionalnost i eko-održivost. Četiri nova projekta – Sava Centar, Delta Iron, Delta Land i Delta District – su primeri te posvećenosti. Istakao bih pre svega Delta Iron, poslovni kompleks u Novom Sadu koji se sastoji od četiri zgrade ukupne površine od 40.000 m2. Ono što ovaj kompleks čini jedinstvenim jeste njegov izuzetan oblik, a planirana je gradnja uz korišćenje zelenih tehnologija kako bismo odgovorili na potrebe savremenog tržišta i doprineli modernizaciji grada.

Delta-Iron-u-Novom-Sadu-Delta-Real-Estate-800x337.webpJasna potreba za poslovnim prostorima u Beogradu može da se vidi direktno kroz zainteresovanost zakupaca, a Delta District planira da upotpuni tržište sa tri nove zgrade A+ klase. Izgradnja se planira tokom naredne godine, a u prvom delu projekta biće realizovano više od 45.000m2 od čega će preko 20.000 m2 biti prva poslovna zgrada u ovom kompleksu. Svaka kancelarija će biti jedinstvena zahvaljujući impresivnoj arhitekturi i panoramskom pogledu na prestonicu. Pored poslovnih zgrada, Delta District planira i izgradnju ekskluzivnog hotela sa pet zvezdica.

Projekti Sava Centar i Delta Land su od posebnog značaja za nas, jer uključuju rekonstrukciju zgrada sa bogatom istorijskom prošlošću, a kroz njihovu realizaciju oživljavamo puls Beograda primenjujući tehnologiju budućnosti. Mixed-use koncept projekta Delta Land označava naš povratak u izgradnju stambenih prostora. Osim modernih stanova koji će biti izgrađeni na 138.000 m2, na ovoj lokaciji će biti i poslovni prostor na 30.000 m2 i prodajni prostor na 19.000 m2. Cilj nam je da pružimo građanima bolji kvalitet života u eko-održivom novom naselju koji nosi sa sobom istoriju Beograda. Početak realizacije Delta Land-a očekujemo u ovoj godini.

SAVA-CENTAR-RENDER-2021-800x573.jpg


Naš tim ima privilegiju da radi na rekonstrukciji Sava Centra, koji je ne samo najveći kongresni centar u Jugoistočnoj Evropi već na neki način jedan od prepoznatljivih zaštitnih znakova Beograda i po značaju za grad i po specifičnoj infrastrukturi. Projekat je ogromnih razmera i zahteva izuzetnu stručnost, ekspertizu i preciznost da se ne samo kreiraju funkcionalnosti koje zahteva jedan moderan kongresni centar već u isto vreme i očuva ta prepoznatljivost. Dokazali smo da smo kompanija koja je sposobna da se nosi sa ovim izazovom zahvaljujući našem efikasnom sistemu rada. Radovi se uspešno odvijaju i planirano je da se kongresni deo Sava Centra otvori u novembru 2023. godine.
 
Delta je dobila dozvolu za tzv. nultu fazu Delta lenda, odnosno rekonstrukciju one crvene kućice ka Bulevaru despota Stefana (objekat 8) i rekonstruciju stare zgrade klanice (objekat 16):

delta land nulta.PNG


Videćemo šta planiraju da sačuvaju od Pamućnog kombinata, ali nekako baš stidljivo najavljuju ovaj projekat. Nadam se da će uskoro predstaviti neki detaljniji masterplan, da vidimo šta je sve tu tačno planirano, šta se ruši, šta se rekonstruiše i kako će to izgledati.

Nego, imam jedno važno pitanje za vaskoliku forumašku javnost - da li je iko načuo nešto u vezi sa Starom šećeranom u Radničkoj? Izgleda da se nešto kuva, ali ne mogu da uhvatim nikakakv trag.

Dakle, otvoren sam za abrove, tračeve, šuškanja, govorkanja i sl :D smrdi da se sprema nešto kao sa Sajmom kad je AV nedavno rekao "mi smo još u martu potpisali sa Beogradom na vodi..."
 
Vranje tj jedan pogon njihov jos je u secerani
Bolje da tu premeste ono što oce u lozionicu prikladniji je plus nekih višu školu npr
Sto se tice BDS objekat označen brojem 8 je vila Borgeze istog imena ima vila u italiji postoji neka prica drago mi je da će da je obnove
Sa druge strane mi nije jasno ako ovom nije istekla zaštita
 
Dal su preterali ovde sa renderom kada su zgrade mnogo višlje od 6 kaplara?
 
Aha deluje tako, neko je malo pogrešio u gabaritima pri integraciji rendera u pozadinsku sliku.
 
Vrh