Šta je novo?

Crna Gora

Prva analiza: Da li je auto-put od Smokovca do Mateševa smanjio broj saobraćajnih nezgoda?​

Kako su naveli, obim saobraćaja je sa oko 8,9 hiljada vozila dnevno na magistralnom putu M-2 Podgorica-Kolašin, porastao na oko 10,6 hiljada, posmatrano za magistralni put i auto-put.

 
 
Ako sam dobro shvatio prva stanica će biti sa suprotne stane brda u odnosu na grad, između puta Budva Tivat i brda. Ako sam dobro shvatio negde iza Kipsa i HDLa
 
Овим ритмом, никад крај радова, да запну могло би до краја године!
 
Ovo je sramota sta se cini. Mislim da bi trebalo definitivno da se zahvale EUROASFALTU i da daju nekoj firmi da zavrsi ovo. Kakva crna voda u tunelu. Ovde je nerad. Kao sto sam i ranije pisao EUROASFALT nema ni radnika ni mehanizacije. Najvise 3o radinka ako i toliko da ih ima. Mesto da sada rade u tunelu jel im nista nesmeta njih nigde.
 
Plus rat u Ukrajini, da ne zaboravimo. I covid pre toga.

Udarila nevolja na nevolju.
 
Bas nesto razmisljam i pitam se zasto kada se krenulo ugovaranje deonice od Podgorice do Mateseva nije bilo ugovoreno da se radi do Andrijevice
To je negde jos oko 22 km i da su tada radili tih oko 63 km mislim da bi to ove ili sledece godine bilo gotovo. Bukvalno bi se onda iz svih severnih delova Crne Gore a mislim na Berane, Rozaje, Andrijevica, Plav moglo za oko sat vremena stici do Podgorice. Onda su mogli pustiti ovaj deo koji je i sada u upotrebi a bio bi gotov autoput do Andrijevice u gore navedenom roku. Ovako nema sanse da se taj deo uradi pre 2027 godine Ovo je samo moje razmisljanje a na ovom delu puta do Andrijevice najozbiljniji objekat bi bio tunel Tresnjevik. Cisto razmisljam dali je to nekada bilo u nekim razgovorima dogovorima ili su odmah planirali samo tih 41 km.
 
Šta znam, i ovo je bio krupan i skup zalogaj. Možda je ovaj tunel bio alternativa a možda ipak nisu toliko temeljno razmišljali kao ljudi sa foruma.
Svakako šta su naumili to su i napravili...
 
Evo ministar najavljuje radove za nastavak autoputa za kraj 2024 ili početak 2025. Znaci do Andrijevice neće biti pušteno pre 2028. Zato sam mislio da su hteli da su malo imali i želje i volje da su to mogli tada odraditi.

 
Kad pogledam ovaj deo autoputa
Bas mi nesto zao dodje što nisu radili do Andrijevice. Ubeđen sam da su ga od starta radili da bi do leta imali i taj deo. E sada sto se kaze sta bi bilo kad bi bilo. Bas šteta.
 
Vrh