U Srbiji bar ljudi još mogu da dobiju kredit...
Uzgred, je l' se još nekome čini da Tramp u drugom madatu radi skoro sve ono što su levičari govorili 2016. godine, cmizdreći na ulicama oboleli "derangement sindroma"?
Evo, opasno se kuva u Venecueli. Meni ovo deluje kao regime-change operacija, sa ciljem da se dođe do povoljnih energenata radi obuzdavanja inflacije. Pogotovo struja će biti problem, jer su izgleda u AI-trci sa Kinom.
OpenAI se baca Vašington za vrat, i izgleda ih uspešno ubeđuje da su "too big to fail", i moguće da će to raditi i druge "big tech" kompanije, ako zafali novac.
Injekcija likvidnosti FED-a je na akcije delovaka kao beli prašak. Znate, dodaš u testo, i ono naraste.

Nije dovoljno da podivlja inflacija (bar ja mislim), ali ako je sada i S&P500 "too big to fail"...
Ali Tramp me baš brine...čuli ste svakako za ovo:
Zanima me kako će ići dalje...da li je ludilo dostiglo mere gde će prvo objavljivanja podataka na neko vreme obustaviti, pa ih posle objavaiti "frizirane", uz gaslighting javnosti? Podaci mogu ubrzo biti uverljivi kao zvanična inflacija u Srbiji.
A botovi na X-u već obrađuju punom parom zoomere koji se žale što rade 2 posla da bi platiti kiriju, račune, i jedva ostane za hranu.
U stilu "Tvoj pradeda se borio u WW2, tvoj deda u Vijetnamu. A ti? Jao, sutra moram rano na posao, i ne mogu da kupim kuću, kme kme kmeeeeeeee"
A Joe (sixpack, ne naš) sedi na verandi, bez MAGA kapice na glavi, i ne može da veruje šta se dešava.