Šta je novo?

Cene nekretnina

Pametnija opcija je da ne kupuješ na NBG ili u širem centru jer je tolika cena. Ima drugih delova grada. Ima i okolnih mesta.
Isto tako ima i magle i snega i kise i stavljanja glave u torbu svaki dan zbog vremenskih uslova i ocajne saobracajne kulture.
Magla u ravnici jeziva stvar, kad ga likovi pored tebe zavaljuju 130 kroz istu. Ako pak krenes prema jugu samo krivine i ludaci koji preticu na punu liniju (ima istih i na lokalnim putevima tipa prema Zrenjaninu samoubice na svaki kilometar)
Niko nije lud da stavlja glavu u torbu svaki dan. Ko je navikao tako da zivi nemam nista protiv.
To sto ti pricas jeste logicno, imas gomilu ljudi koji putuju iz Indjije u Beograd i Novi Sad svaki dan, ali ja ne bih zeleo da budem medju njima.

I oni koji su kupili na periferiji su hteli bolju lokaciju, pa i razmišljaju već o školi za decu(to sada vidim kako se daje velika važnost).
Njima je plan da za nekoliko godina, pa mi govore za 5-6god prodamo ovaj stan i uzmemo veći na boljoj lokaciji i to je to.
Barem moje to okruženje se ne boji selidba i brzo to rešava.
Nekako se ne boje ni max kredita, jer uglavnom oboje rade, a i većini nije problem rad u struci za koju nije zvanično školovano(nemaju taj problem).

Isto tako ima i magle i snega i kise i stavljanja glave u torbu svaki dan zbog vremenskih uslova i ocajne saobracajne kulture.
Magla u ravnici jeziva stvar, kad ga likovi pored tebe zavaljuju 130 kroz istu. Ako pak krenes prema jugu samo krivine i ludaci koji preticu na punu liniju (ima istih i na lokalnim putevima tipa prema Zrenjaninu samoubice na svaki kilometar)
Niko nije lud da stavlja glavu u torbu svaki dan. Ko je navikao tako da zivi nemam nista protiv.
To sto ti pricas jeste logicno, imas gomilu ljudi koji putuju iz Indjije u Beograd i Novi Sad svaki dan, ali ja ne bih zeleo da budem medju njima.
6000km mi je prosečno mesečno već 4-5 god da vozim zbog posla.
I verovatno ću ovako još minimum 2-3god.
Naravno da bih više voleo da mogu kao ranije peške ili bajsom do posla.
Mislim voleo bih na moru da živim i radim online, ali tako je kako je, trenutno, u planu je i ovo da se menja i kada dodje pravo vreme 😉
Mada možda tada i dodju kola koja automatski voze, pa imaš vremena u kolima za nešto produktivno.

Mislim voleo bih na moru da živim i radim online, ali tako je kako je, trenutno, u planu je i ovo da se menja i kada dodje pravo vreme 😉
Mada možda tada i dodju kola koja automatski voze, pa imaš vremena u kolima za nešto produktivno.
Svaka cast, treba to izdrzati i pritom raditi normalno, a i nenormalno ;)

Svaka cast, treba to izdrzati i pritom raditi normalno, a i nenormalno ;)
Mi ne treba da kukamo, jednostavno. Može žena/devojka da ti kuka, ali i onda ako nemaš podršku za neku tvoju viziju sa te strane treba i to menjati 😉
Ne radiš da bi samo preživeo, to možeš gde god. Ako težiš boljem, kao boljem domu(jer kasnije ne gledaš tu nekretninu i lokaciju zbog svojih hirova) onda to ide postepeno, ne može brzo.
Ti si odlučio i kupio nekretninu, super i drago mi je, tu nekretninu ćeš uvek moći prodati.
Ima ljudi koji misle da kada kupe porodičnu nekretninu sa 40god da je to to, ma jok, gde je život što se prepušta tako lako i gubi ta energija za daljim nastavkom poboljšanja, to vidim da održava ljude itekako vitalnim.
Čekaju penziju, pa se ipak nakon par meseci jave kako bi nastavili da rade.

Mi ne treba da kukamo, jednostavno. Može žena/devojka da ti kuka, ali i onda ako nemaš podršku za neku tvoju viziju sa te strane treba i to menjati 😉
Apsolutno. Ako oboje kukaju ili neko nekog ne podrzava, tu ce jedan uvek da prsne, a mozda i oboje.
Ne radiš da bi samo preživeo, to možeš gde god. Ako težiš boljem, kao boljem domu(jer kasnije ne gledaš tu nekretninu i lokaciju zbog svojih hirova) onda to ide postepeno, ne može brzo.
Ti si odlučio i kupio nekretninu, super i drago mi je, tu nekretninu ćeš uvek moći prodati.
Ima ljudi koji misle da kada kupe porodičnu nekretninu sa 40god da je to to, ma jok, gde je život što se prepušta tako lako i gubi ta energija za daljim nastavkom poboljšanja, to vidim da održava ljude itekako vitalnim.
Čekaju penziju, pa se ipak nakon par meseci jave kako bi nastavili da rade.
Ma ja cu da prodam za bolju kad dodje vreme, nema penzije, ja sam u svojoj porodici generacija koja je odskocila i tu nema nazad, samo napred. Sto kazu ono, da se gura mora 😀

.
Ukoliko neko želi i dalje u nekretnine trebalo bi u inostranstvo.
Tu se uglavnom ljudi odluče na kupovinu ako tamo ili žive ili su tipa poslali decu na studije pa onda kupe(kao što rade i u BG-u, NS-u studentima bogati roditelji).
Ranije je to bio Trst, Beč, ok naravno CG na moru koliko ja znam, jer je bilo dosta naših tamo i realno je blizu.
Sada ima mnogo više i letova i povoljniji su, kao i digitalne usluge preko kojih sve možeš da sredjuješ, to je bila ranije isto velika prepreka, tako da se sada otvaraju i druge destinacije...

Treba biti racionalan i isto tako videti gde se Beograd i sve ove lokacije sto si naveo nalaze na nekoj listi traženosti u svetu. Beč je sigurno pri vrhu i za to postoje objektivni razlozi.
Nemam nameru da širim defetizam ali koliko je npr Francuza, Belgijanaca ili Nemaca koji su čitajući magazin Elevate na letu sa Air Serbia odlučilo da se raspita oko nekog projekta u izgradnji koji je video da se reklamira na stranicama ovog magazina? Ne verujem da ih je mnogo. Verovatno se pisalo na ovu temu.
Svaki ozbiljniji investitor će uzeti više parametara u obzir pri donošenju dobre investicione odluke.

to je 72000 godisnje. Nije malo. Ja sam imao do 30 000 sad sam "spao" na 10 000 km. Odmah se menja percepcija.

Druže, ruku na scrce ti ne bi ni da putuješ sa Ledina na NBG, a vožnja iz Borče preko Pančevca je već ozbiljan rizik po život i zdravlje! Život u Beogradu= svaki dan glava u torbi, kad čitam ove tvoje mudrosti kao da živimo u zaporoškoj oblasti a ne u evropskoj prestonici.

pa ko god da je jucio vozio da izadje iz grada, video bi da je enfario vise u pravu nego analiticar

Vrh