Šta je novo?

Cene nekretnina

Srećno i tebi, tu ću se zaustaviti :) Ko planira jedno i nije neki problem.

(fora je kad si stariji već si navikao na neku svoju rutinu, a kad dodju deca... videćete i sami :) jedno i nekako al' dvoje, troje... pogotovo tako kasno... al dobro što Bili kaže pozitiva, na kraju ništa lepše kad te dočeka dečiji osmeh i radost što te vide, baš briga decu da li mažu mas na leba u Borči ili jedu biftek na Vračaru, to su više kompleksi roditelja koji se prenesu na decu)

pa kapiram te, ali recimo evo ja se tek danas u ranim tridesetim osećam dovoljno stabilnim da bih eventualno mogao da razmišljam o detetu. naravno prvo se mora naći neko s kim ćeš ga imati jer je i to danas jezivo teško naći. do sada sam gledao kako da pohvatam konce i stabilizujem prvo sopstveni život...hoću reći da se danas pomerila ta granica za dobijanje deteta...do tridesete je danas velikoj većini dete imaginarna teorija.

jbg krov nad glavom i stabilan posao ipak ne bi trebalo da su instagram nedostižne stvari
Dobro ti si muško pa 30 ili 30+ je OK. Sve ja razumem. Kažem samo da je lakše ako si mlađi. Ja sam isto prvo dobio u 33.

Cene nekretnina / odgajanje dece / ostale životne mudrosti.

Ma daj mariksu, kao jedno je ok, ali dvoje ti je već frka. Sa jednim nabaciš šlif, navikneš se na jak tempo života, onda je posle dvoje mačji kašalj. Ako zdravlje žene dozvoljava i imaš manje-više ok finansije, tri je željeni cilj. Podržavam i više naravno.
Kad ja mogu dvoje bez nekretnine i bez ičije pomoći, cenim da vi to možete i bolje!

u svako slucaju ako ne moze trece da se napravi, samo se usvoji dete, fazon crnac za diversifikaciju, posle 3 godine, da bolje spavas. i onda prva dva deteta cuvaju trece dete, ti radis vise, zaradis pare kupis stan u zemunu

Pa nemam ni ja ičiju pomoć ali dva ili više već zahteva ozbiljnije angažovanje jer slobodno vreme sa više dece ne pada proporcionalno već eksponencijalno. Doduše istina na drugom već manje paziš nego sa prvim, a sa trećim kažu da se sam pazi :D

pa kapiram te, ali recimo evo ja se tek danas u ranim tridesetim osećam dovoljno stabilnim da bih eventualno mogao da razmišljam o detetu. naravno prvo se mora naći neko s kim ćeš ga imati jer je i to danas jezivo teško naći. do sada sam gledao kako da pohvatam konce i stabilizujem prvo sopstveni život...hoću reći da se danas pomerila ta granica za dobijanje deteta...do tridesete je danas velikoj većini dete imaginarna teorija.

jbg krov nad glavom i stabilan posao ipak ne bi trebalo da su instagram nedostižne stvari
Eh, tako sam i ja mislio i onda blizu pola 30tih dobiješ to dete i shvatiš jbt ovo trebalo sa 25-26. Fizički da ih juriš, da te bude i sve što ide uz to.
To “pomerila se granica” je isto ko trandže, boli prirodu uvo šta se nama sviđa i šta su društvene konvencije…

Jedino oko stanova i kvadrata se slažem, malo ljudi danas ima gde ili može da plati stan u tih 25 (ustvari 22-23 ipak je potreban i period navikavanja na drugu stranu). Nije ni nekad bilo, ali se živelo po većim kućama, očevi su rešavali gde će im sin, itd. A stabilnost, beba ćete i stabiluzuje i destabilizuje u isto vreme :ROFLMAO:

ne znam da l si u stvari ikad spreman da svesno presečeš to za dete i kažeš e sad je vreme...gledam sebe sad i ne vidim da će nešto biti drugačije kroz koju godinu...mada ako se nađe neka snajka, pa me zavrti ko što sam ja bej blejd vrteo u osnovnoj, mož biti svašta.

ne znam da l si u stvari ikad spreman da presečeš to za dete i kažeš e sad je vreme...gledam sebe sad i ne vidim da će nešto biti drugačije kroz koju godinu...mada ako se nađe neka snajka, pa me zavrti ko što sam ja bej blejd vrtoe u osnovnoj, mož biti svašta.
Nemoj tražiti snajku po kafanama i splavovima :kum:

Pa nemam ni ja ičiju pomoć ali dva ili više već zahteva ozbiljnije angažovanje jer slobodno vreme sa više dece ne pada proporcionalno već eksponencijalno. Doduše istina na drugom već manje paziš nego sa prvim, a sa trećim kažu da se sam pazi :D
Meni je sve postalo lakše kad sam prihvatio da koncept slobodnog vremena ne postoji dok gajiš decu. Tek kad polegaju, pa onda kreneš nešto svoje malo, kao ja sada (kod mene je noć). Drugo dete ume da ima jaču narav, vidi da neće dobiti ništa od prvog ako ne zapne, ali ga gledaš fazon s pola gasa, što kažu. Tek kad je baš nužda reaguješ :D
malo ljudi danas ima gde ili može da plati stan u tih 25
E jbg, ja da sam čekao da se skućimo ova dva moja mališana sada ne bi bila moja :D :D
Oprostite, malo sam popio.

Da, zaboravih da kažem, alkohol pomaže :kum:

to je čuvena srpska...samo što niko nikad još nije rekao gde se snajka konkretno nalazi.
ma to ti je sve individualno... možda i mož da se propere po splavovima ko zna.

to je čuvena srpska...samo što niko nikad još nije rekao gde se snajka konkretno nalazi.

IMG_1547.jpeg

Prava ce se sama javiti

Po meni dva deteta je lakse imati nego jedno, ako su dovoljno blizu uzrasta sto preporucujem jer onda se dosta stvari tu preklapa godinu za godinom a i lakse ce se skontati

Igraju se zajedno, u slicno vreme krecu po skolama itd, pregura se period nespavanja u cugu sto bi se reklo (efikasnost bajo) :D

Po meni dva deteta je lakse imati nego jedno, ako su dovoljno blizu uzrasta sto preporucujem jer onda se dosta stvari tu preklapa godinu za godinom a i lakse ce se skontati

Igraju se zajedno, u slicno vreme krecu po skolama itd, pregura se period nespavanja u cugu sto bi se reklo (efikasnost bajo) :D
ti bez dece da ćutiš, kad napraviš dva javi se da popričamo o utiscima ali ovde na temi obavezno. (ali da, ok je da budu blizu uzrasta samo što tad malo poludiš jer te sve stigne odjednom, zubii jaooo... a kad je jedno starije i svesno onda ga lakše gurneš u ćošak da se pozabaviš ovim drugim :vops: )

ne znam da l si u stvari ikad spreman da svesno presečeš to za dete i kažeš e sad je vreme...gledam sebe sad i ne vidim da će nešto biti drugačije kroz koju godinu...mada ako se nađe neka snajka, pa me zavrti ko što sam ja bej blejd vrteo u osnovnoj, mož biti svašta.
Ako ti to presečeš, nešto sa tobom nije kako treba :ROFLMAO: To je ženin posao

Jel ti imaš to dvoje što je lakše nego jedno ili ti je samo očigledno da je tako?

Jel ti imaš to dvoje što je lakše nego jedno ili ti je samo očigledno da je tako?
Ja mogu samo da pricam iz svog i iskustva mojih roditelja. Njima je znacilo sto smo bili blizu jer smo se em igrali medjusobno em sam mogao da nasledjujem knjige i odecu npr.
Lakse sam mogao da se skontam i sa tudjim drustvom kada je razlika u godinama samo 1.5 godina.

E sad, tu opet je mislim isto bilo i do toga sto su dede i babe bili zivi i voljni da pomognu + imali smo dvoriste, nesto sto je danas sve redje i redje.

Pun internet roditeljskih saveta gurua bez dece još on našo ovde da nas zahebava.

Najjaca kombinacija, ali 'leba mora da bude svez
Ne, leb što stariji to bolji pa ga malo zapečeš na plotni, namažeš mas i pospeš mal so( i papriku). Ako oćeš da se fenserišeš onda malo i bibera, belog luka i sitno iseckana slaninica.

Vrh