Šta je novo?

"BW King’s i Queen’s Park Residences" - Beograd na vodi [Stambeni kompleks | 53.000m2]

@Lavanda
Šta je to iznad grejanja kod klime? Voda?

Voda, kišnica. Ispostavilo se da je "nedostajao deo fasade", šta god to značilo.

A zašto sa Indusima? Zar nije za rešavanje reklamacije zadužen kako se beše on zove Dalibor ili Darko?

Dalibor je pobegao/oteran sa KP (kako god). Sad su tu samo Indusi.

Ključevi su predati u januaru i upravo gledam račun isto je iz januara..

Kad ste otplatili stan? Pretpostavljam tek u januaru.

Tehnički prijem zgrada King’s i Queen’s Park Residence je izvršen u decembru 2024. godine. Investitor je 26.05.2025. godine predao zahtev za dobijanje upotrebne dozvole br ROP-MSGI-15349-IUP-1/2025, postupak je još uvek u toku. Pa ipak, na današnji dan, 03.07.2025. stanari i dalje ne dobijaju račune od Infostana niti od EPS-a.

Ovako izgleda parket kad majstori Indusi iz Modulora postavljaju. Naterao sam ih da skinu jer se čuo izuzetno šupalj zvuk. Oštrom oku i parketarima će još ponešto zasmetati na ovim slikama:

parket-lepak.jpeg
parket-lepak-2.jpeg

Sečenje parketa ručnim cirkularom sa kantom od farbe kao radnim stolom može kao rezultat da da samo ovo:

parket-ogrebotine.jpeg
parket-ogrebotine-2.jpeg

A kad "majstor" ne zna šta je falc na parketu i čemu on služi, rezultat je ovo. Pozajmio sam im alat za postavljanje parketa, ali su ga pogrešno koristili i čekićem oštetili propisno postavljene daske.

parket-čekić-oštećenja.jpeg
parket-čekić-oštećenja-2.jpeg

Ovo je naknadna sanacija ponovno postavljenog parketa, izvođač nije imao parketara podizvođača, pa su zaposleni Indusi imali priliku da nauče od nule neke stvari. Bez mentora doduše, to je najkvalitetnije ali i najskuplje učenje.

Poslednja izmena:
Pozajmio sam im alat za postavljanje parketa, ali su ga pogrešno koristili i čekićem oštetili propisno postavljene daske.
Zanima me čisto kao fenomen: predali su ti stan sa polurazvaljenim parketom, pa si ih ti naterao da poprave, pritom im pozajmljujući sopstveni alat? Ali su oni, ne znajući da koriste isti, napravili još veće sr...
Dobro, još dve, tri ture pa će se možda i ispraksovati. Lepo od tebe svakako.

Zanima me čisto kao fenomen: predali su ti stan sa polurazvaljenim parketom, pa si ih ti naterao da poprave, pritom im pozajmljujući sopstveni alat? Ali su oni, ne znajući da koriste isti, napravili još veće sr...
Dobro, još dve, tri ture pa će se možda i ispraksovati. Lepo od tebe svakako.

U pitanju je petosoban stan koji je u toku izgradnje bio skladište i magacin za razne firme podizvođače. Sve pritom na 96% izgrađenosti stana (sa sve postavljenim parketom, vratima i sl) u momentu kad je veštak građevinske struke ušao u stan (bilo je potrebno zbog kredita). Parket je bio unezveren u hodniku i u 3 sobe, na stotine ogrebotina i oštećenja. Zameni parketa su pristupili tek u maju, angažovali su eksternog parketara koji je završio posao, ali napravio dodatnu štetu po stanu (koja još nije sanirana). Između ostalog, zeznuo je poslednji red dasaka u poslednjoj sobi (slika u jednom od postova iznad). Onda su ove nedelje da bi "ubrzali" radove, Indusi pristupili sanaciji, ali bez alata i ikakvog iskustva. Tj. doneli su ručni (neuranjajući) cirkular, bez stalka. Idealna alatka da unezveriš svašta nešto drugo ako nemaš iskustva. Lično sam video "kickback" dok je Indus koristio taj cirkular, naznake da on taj alat prvi put koristi.

Pritom je taj isti Indus otpakovao 4 paketa parketa, tražeći pogodne daske - mislio je da su zapakovane daske asimetrične, tražio neku sa falcom na suprotnoj strani. Onda kad je izabrao jednu dasku, sa nje je skidao falc, hteo je samo da poklopi dasku i da je zalepi ne lepkom, već silikonom. I tako... Na kraju su parket stavili pošto su nas slagali da više neće raditi tog dana, ušli kad smo mi izašli iz stana i stavili 3 daske. Ne lezi vraže, ja imam pametnu bravu i video sam da je neko ušao u stan, vratili smo se, naterali ih da skinu daske i odatle slike postavljenog parketa bez lepka (u postu iznad).

Danas sam im zabranio da ulaze i da rade na parketu dok ne nađu stručno lice, sa licencom Tarkett-a. Nešto žestoko ne štima sa izgradnjom u Beogradu na vodi. "Pljuvali" smo Strabag, ali Strabag je ispao zlato.

p.s. Imam ja još 10x više dogodovština i raznih dokaza o nekvalitetu radova, nekih potencijalno opasnih po život. Doziram pisanije. Došlo je do vrha Beograda na vodi, počelo da žulja.

Hvala na odgovoru. Vi ste bili upoznati sa tim, ili ste to tek naknadno shvatili?

Ja sam kupio taj stan za život 2022. godine, nisam znao ni ko će biti izvođač, a kamoli da će nekom pasti na pamet da tako veliki stan u gotovo završenom stanju izda kao magacin i radionicu podizvođačima sredinom 2024. godine.

Vrh