dragan
Professional
Preneti postovi sa ' Мост преко Аде - УМП '
To znaju i u Udruženju OTC, a jasno je da moraju da se sele jednog dana.
Nuđeno im je da učestvuju u izgradnji Tržnog Centra na Bež.kosi, ali
nisu pruhvatili ovu dobru ponudu od Grada, jer neće da se sele.
Kad počnu radovi zbog UMP-a treba ga zatvoriti … zauvek.
“Tamo se pojedinci bogate tako što švercuju i ne plaćaju porez, jer
ne izdaju fiskalne isečke kupcima,a roba im je uglavnom bez porekla.”
po rečima mog prijateltja repub. trž. inspektora koji zna stanje na Buvljaku.
beli01:1u1h2kfs je napisao(la):Jedno razmisljanje...
- da li je tacno da se na lokaciji gde je sada OTC N.Beograd,ne moze nista graditi jer je ispod njega cvoriste gasovoda i toplovoda,koje se nalazi maltene na samo dva metra dubine.Jer da nije tako neko bi od domacih tajkuna vec bezecovao tu lokaciju,koja je vrlo atraktivna za jos neki blok.
- sto se tice imestanja autobuske stanice na ovu lokaciju,da li je poznato, da samo 22% putnika dolazi sa novobeogradse strane,a da cak 78% putnika dolazi sa postojece strane reke na sadasnju autobusku stanicu???Sta bi to znacilo-da treba prebaciti 78% korisnika te stanice na ovu nbgd stranu.To je nemoguce jer fali vise od samo jednog mosta.
-dalje,olako se barata sa mogucnoscu premestanja OTC-a.Ne zaboravimo da tamo ima 2000 tezgi.Racunam da svaka hrani bar cetvoro ljudi,to je 8000-10000 ljudi.Tu ima bar 3000 zaposlenih,kojima je to jedini izvor prihoda.Jel neko uopste razmislja o njima.To su uglavnom ljudi koji su ostali (najureni) iz svojih firmi u procesu raznih tendera i od otpremnine zapoceli nekakav "biznis" i rade u krajnje nehumanim uslovima-leto-zima-sanitarije.
- da li je poznato da ovaj OTC ucestvuje sa 40% prihoda JKP zelene pijace,sta bi to preduzece bez otc?
- zasto niko ne razmislja o modernizaciji tog OTC (natkrivanje i sl),nisu retki gradovi koji imaju ovakav vid trgovine u nekom svom uzem jezgru.Neki govore o premestanju i pri tom pominju lokacije kao sto su Lestane,Krnjaca i sl. Mislim da i oni koji pominju te lokacije i sami znaju da na te lokacije niko ne bi dosao.(ja prvi jer stanujem preko puta OTC-a ,a na te lokacije ne bi isao taman da mi daju dzabe to sto mi treba ), a ljudi koji tamo rade ostali bi bez "hleba"jer njih niko i ne pominje,ali to je valjda ta novokomponovana demokratija.
molim za komentar (malo sam se raspisao,pardon)
Steva:1u1h2kfs je napisao(la):Nije mi poznato, a i ako bi se gradilo verovatno bi premestili čvorišta kao što rade i na drugim lokacijama u gradu.beli01:1u1h2kfs je napisao(la):Jedno razmisljanje...
- da li je tacno da se na lokaciji gde je sada OTC N.Beograd,ne moze nista graditi jer je ispod njega cvoriste gasovoda i toplovoda,koje se nalazi maltene na samo dva metra dubine.Jer da nije tako neko bi od domacih tajkuna vec bezecovao tu lokaciju,koja je vrlo atraktivna za jos neki blok.
Tih 78% nije toliko dramatično pa da zaguši gazelu, oni daleko više guše stari grad nego što bi gušili NBGD zato što NBGD jednostavno ima svu potrebnu infrastrukturu za normalno funkcionisanje.- sto se tice imestanja autobuske stanice na ovu lokaciju,da li je poznato, da samo 22% putnika dolazi sa novobeogradse strane,a da cak 78% putnika dolazi sa postojece strane reke na sadasnju autobusku stanicu???Sta bi to znacilo-da treba prebaciti 78% korisnika te stanice na ovu nbgd stranu.To je nemoguce jer fali vise od samo jednog mosta.
Deo OTC a će morati da se zatvori i to onaj prema pruzi zbog deonice UMP-a i dobar deo prema jurija gagarina zbog petlje. Grad treba ipak da obezbedi dosta bolje opremljen OTC na nekoj drugoj, isto tako centralnoj lokaciji koja bi bila svime dostupna, pošto je sadašnju OTC u najmanju ruku bedan, upravo zbog tih ljudi treba izvršiti premeštanje na kvalitetniji prostor. Nadam se da grad razmišlja o ovome, nažalost imam utisak da će ekipa iz OTC-a da se pobuni u vezi nove lokacije...-dalje,olako se barata sa mogucnoscu premestanja OTC-a.Ne zaboravimo da tamo ima 2000 tezgi.Racunam da svaka hrani bar cetvoro ljudi,to je 8000-10000 ljudi.Tu ima bar 3000 zaposlenih,kojima je to jedini izvor prihoda.Jel neko uopste razmislja o njima.To su uglavnom ljudi koji su ostali (najureni) iz svojih firmi u procesu raznih tendera i od otpremnine zapoceli nekakav "biznis" i rade u krajnje nehumanim uslovima-leto-zima-sanitarije.
Napisao sam gore šta mislim o tome, i OTC treba da ostane na NBGD-u ali ne na toj lokaciji gde je sada.- zasto niko ne razmislja o modernizaciji tog OTC (natkrivanje i sl),nisu retki gradovi koji imaju ovakav vid trgovine u nekom svom uzem jezgru.Neki govore o premestanju i pri tom pominju lokacije kao sto su Lestane,Krnjaca i sl. Mislim da i oni koji pominju te lokacije i sami znaju da na te lokacije niko ne bi dosao.(ja prvi jer stanujem preko puta OTC-a ,a na te lokacije ne bi isao taman da mi daju dzabe to sto mi treba ), a ljudi koji tamo rade ostali bi bez "hleba"jer njih niko i ne pominje,ali to je valjda ta novokomponovana demokratija.
molim za komentar (malo sam se raspisao,pardon)
Poz & dobrodošao
beli01:1u1h2kfs je napisao(la):Deo OTC a će morati da se zatvori i to onaj prema pruzi zbog deonice UMP-a i dobar deo prema jurija gagarina zbog petlje. Grad treba ipak da obezbedi dosta bolje opremljen OTC na nekoj drugoj, isto tako centralnoj lokaciji koja bi bila svime dostupna, pošto je sadašnju OTC u najmanju ruku bedan, upravo zbog tih ljudi treba izvršiti premeštanje na kvalitetniji prostor. Nadam se da grad razmišlja o ovome, nažalost imam utisak da će ekipa iz OTC-a da se pobuni u vezi nove lokacije...
-----------------------------------------------
Mislis li da ce OTC zatvarati etapno,posto kazes da ce deo morati da se zatvoti.Ako se zatvori deo pored pruge i deo pored ulice J.G.-sta ostaje-sredina.Bitnije je kada ce to biti,imas li neko predvidjanje,i koja bi to bila druga lokacija na N.bgd-po tebi
poz.
OtvoreniTržniCentar je privremeno na lokaciji koja ima drugu namenu.Steva:1u1h2kfs je napisao(la):Ja mislim da ima dobre šanse da se to dogodi naredne godine, zatvaranje, a što se lokacije tiče ne znam kako grad planira, ja bi voleo da vidim neki novi OTC na kraju trećeg bulevara prema tošinom bunaru ili negde uz pojas vojvodjanske ulice. Uopšte ne bi bilo daleko ako se pažljivo poveže sa GSP.ombeli01:1u1h2kfs je napisao(la):Deo OTC a će morati da se zatvori i to onaj prema pruzi zbog deonice UMP-a i dobar deo prema jurija gagarina zbog petlje. Grad treba ipak da obezbedi dosta bolje opremljen OTC na nekoj drugoj, isto tako centralnoj lokaciji koja bi bila svime dostupna, pošto je sadašnju OTC u najmanju ruku bedan, upravo zbog tih ljudi treba izvršiti premeštanje na kvalitetniji prostor. Nadam se da grad razmišlja o ovome, nažalost imam utisak da će ekipa iz OTC-a da se pobuni u vezi nove lokacije...
-----------------------------------------------
Mislis li da ce OTC zatvarati etapno,posto kazes da ce deo morati da se zatvoti.Ako se zatvori deo pored pruge i deo pored ulice J.G.-sta ostaje-sredina.Bitnije je kada ce to biti,imas li neko predvidjanje,i koja bi to bila druga lokacija na N.bgd-po tebi
poz.
To znaju i u Udruženju OTC, a jasno je da moraju da se sele jednog dana.
Nuđeno im je da učestvuju u izgradnji Tržnog Centra na Bež.kosi, ali
nisu pruhvatili ovu dobru ponudu od Grada, jer neće da se sele.
Kad počnu radovi zbog UMP-a treba ga zatvoriti … zauvek.
“Tamo se pojedinci bogate tako što švercuju i ne plaćaju porez, jer
ne izdaju fiskalne isečke kupcima,a roba im je uglavnom bez porekla.”
po rečima mog prijateltja repub. trž. inspektora koji zna stanje na Buvljaku.