Šta je novo?

Bulevar Zorana Đinđića - produžetak ulice

au da, tamo je onaj suludi semofor koji pusti pešake preko pola ulice, pa onda čekaj i drugu polovinu da pređeš... samo gde čekati
 
još malo pa gotovo...

IMG20240229103435.jpg


IMG20240229103426.jpg
 
I tu je trebalo postaviti kruzni tok.
i onda imati kružni tok sa šinama ovde... ne, ne, bolje ovako kako god da je stanje, jedino kružni tok koji bi se u celosti blokirao u slučaju prolaska tramvaja, ali kako ovde ima dosta linija, i to je problematična stavka, semofor ostavlja mogućnost upravljanja gužvama na svakom prilazu i uz nove tehnologije (da ne kažem AI), mislim da će semoforizovane raskirsnice u budućnosti svakako samo povećavati svoju protočnost.
 
Ni prvi ni poslednji kruzni tok sa tramvajskim sinama. Ne vidim da se ceo kruzni tok blokira na Slaviji ili Autokomandi.

E baš na Autokomandi nas teroriše saobraćajac koji večito zadržava tramvaje na kružnom dosta dugo, iako teška srca, nekada je bolji semafor ili još bolje da se tramvaj ukopa ispod raskrsnice što naravno iziskiva više sredstava.
 
A i na Slaviji možda nisi bio dugo...dva trama stanu jedan iza drugog i blokiraju ceo tok u špicevima. Mada ne to sada već prirodna regulacija saobraćaja u KT...kad su već ukinuli pešačke prelaze.
 
glavni benefit ovog puta - lakši pristup Gazeli (dok ne naprave novi most naravno, pričam o ovom stanju), sada treba razmišljati o produženju i sa druge strane, odnosno širenju Studentske ulice, napraviti bulevar do petlje Navional, a odatle i dalje da bude barem 2+2 do Zmaja da se rastereti i autoput na celom potezu.
 
Kako će da se reše pešaci kada naprave kružne tokove u M. Pupina? Sada imamo semafore. I zar neće kružni tok da kači šine koje idu iz Zemunskog puta ka Milentija Popovića?
 
Ko nije gledao projekat, a ni skapirao sa slika, stari ulaz na parking SCa i prilaz hotelu će biti uklonjeni, jer su preblizu raskrsnicama i zato su napravljeni novi iz novog dela Bulevara.
 
A ja bih reko da su kao slučajno zaboravili
Sto su uradili ovaj izlaz od hotela na krzni tok cemu
 
То је улаз из В. Поповића и увек је ту био. Отворен је други из бЗЂ.
 
Pa sta ako je bio sad prespojis to na bulevar kako su i uradili i ukines taj besmisao sada konfliktnu tacku
 
Vrh