Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

Kako prelaziš biciklom preko nadvožnjaka? Trideset sekundi straha?

Za biciklističku stazu je bila informacija da je njena realizacija izdvojena iz glavnog projekta, da je bio raspisan tender na koji se niko nije javio, tako da se od nje, za sada, izgleda odustalo. Valjda je ta staza sića za te izvođače, ne mogu ni da se cimaju da napišu jednu ponudu.
 
Па нек дају ту стазу Зеленилу и БГ путу да одраде, што су клошари?
 
kad bi zavrsili parce do hipodroma, pa cemo lako vrbnicku..
 
Kako prelaziš biciklom preko nadvožnjaka? Trideset sekundi straha?
Ko je spominjao bicikl preko nadvožnjaka? A i prema novom planu nije predviđena bici staza tako da ne vidim poentu ovog komnetara.
Inače nisam rekao da je previše bezbedno, ali da, prelazim bajsom i preko ovog nadvožnjaka i nije ništa veći stres od vožnje Bulevarom (bivši Rakovvački put) gde se neodgovorno vozi i prestiže. Ja sam apostrofirao prelaz za pešake koji ne postoji ne samo zbog nadvožnjaka već i zbog samo Bulevara, nešto morate da pretrčavate, prugu ili Bulevar.
 
Od Bulevara Patrijarha Pavla preko Beogradskog sajma do Beograda na vodi i u povratku Hipodrom, Pasarela kod Ada Mall-a... :)
Sergio, hvala na trudu, ali vidiš i sam, beležiš jedino promenu godišnjih doba, a na terenu se ne menja ništa. Kad bi i izvođači radova bili tako vredni kao ti...

Ko je spominjao bicikl preko nadvožnjaka? A i prema novom planu nije predviđena bici staza tako da ne vidim poentu ovog komnetara.
Po nicknameu i prethodnom pitanju vidim da voziš bajs pa sam povezao. Poenta komentara je da je taj ceo potez krajnje nebezbedan. Kao pešak sam tamo zaključio da mi je čak manji rizik da pretrčavam bulevar I PRUGU, nego da idem preko tog nadvožnjaka. Biciklom sam takođe prelazio taj nadvožnjak i bilo je krajnje neprijatno. Zanimalo me kakvo je i tvoje iskustvo sa tim prelazom, posebno ako tuda ideš biciklom. Nemam nikakve statističke podatke o broju nezgoda na tom potezu, video sam samo više udesa na uglu Vareške i bulevara. Svakako ceo taj potez vapi za što skorijom potpunom rekonstrukcijom, s obzirom na katastrofalno trenutno rešenje. Pominjao sam i ranije da se preko puta nalazi veliki Sportski centar Rakovica, veliki broj dece je prinuđeno da svakoga dana prelazi tuda.
 
Како ће провући бициклистичке и пешачке стазе после Топчидерске позорнице ка мосту на Ади?
 
А како до ње? Пруга је на том делу виша од друма, а бициклистичка стаза из смера Аде иде у том нижем нивоу.
 
Може да се трасира преко старе пруге па испод моста и укључење на БВМ.
На слици сам обележио куда је ишла стара
пруга и мислим да би било паметно да се то искористи.
IMG_1560.png
 
Tako nekako, eventualno da ide sa druge strane reke uz sam hipodrom, ima dovoljno širine i izbija otprilike na isto, imaju više opcija. Ispod petlje radnička već postoje prilazi za biciklističke staze koji se završavaju niučemu.
 
Već mesecima ne radi najveći deo novopostavljene rasvete duž Bulevara. Od Rasadnika sve do železničkog nadvožnjaka ne radi nijedna svetiljka, pored onih perionica i servisa radi bukvalno samo svaka treća, jedino u malom delu u neposrednoj blizini raskrsnice sa Pere Velimirovića rade skoro sve. U čemu je sad fazon? Štede struju? Pocrkale sijalice? Ne razumem, stvarno, čekalo se godinama da makar upale tu rasvetu i posle svega par meseci je opet ugašena.

Na to treba dodati i da je od raskrnice sa Pere Velimirovića sve do Vareške rasveta trajno i potpuno ukinuta, bez izgleda da će biti vraćena. Kad je skinuta tramvajska mreža, uklonjeni su stubovi i nema više nikakvih svetiljki. Nastavak širenja Bulevara na tu stranu nije planiran za još narednih X godina. Da li će do tada taj deo ostati u mraku?

I naravno, na celom potezu od Topčiderskog parka sve do mesta gde se proširuje Bulevar na 4 trake, u zoni trenutno napuštenih radova, je takođe potpuni mrak.

Ukupno na celoj trasi Bulevara od 2,8 kilometara osveteljeno je svega par stotina metara. U kom veku mi to živimo?
 
Tu bi trebalo kamere za brzinu da postave, barem na dva mesta. Vozi se na ravnom i po 120. Gde je bio radar? Ispod nadvožnjaka?
 
Kako misli poslednja deonica od Košutnjaka do Mosta na Adi? A od Košutnjaka do Rakovice? To nije ni planirano? Mada istina je da je to ista ulica ali drugi naziv.
Napisao bih nešto ali je moguće da bih bio banovan na forumu.
 
Kako misli poslednja deonica od Košutnjaka do Mosta na Adi? A od Košutnjaka do Rakovice? To nije ni planirano? Mada istina je da je to ista ulica ali drugi naziv.
Napisao bih nešto ali je moguće da bih bio banovan na forumu.
Možda je pod "poslednja" mislio na poslednju započetu, a ne na poslednju sveukupno. Mada je Vesić i ranije pokazivao da nije baš sasvim upućen u nazive i prostiranje ulica po Beogradu, stalno je pričao o nastavku UMPa kroz Borsku?!?
 
Део овог булевара где су урађене коловозне траке и део тротоара.
 
Tu bi trebalo kamere za brzinu da postave, barem na dva mesta. Vozi se na ravnom i po 120. Gde je bio radar? Ispod nadvožnjaka?
Ma tu ogranicenje treba podici na 100 km/h jer uslovi puta to dozvoljavaju. Kakve crne kamere. Makar uvece ogranicenje treba da bude duplo vece od standardnog ogranicenja, a to je moguce uraditi dinamickom signalizacijom koja bi npr. posle 22h uz pomoc meraca saobracaja podizati ogranicenje i to tako da ukoliko je gustina saobracaja jako mala prosto stave najvece moguce ogranicenje (npr. 100 na sat), ako je gustina saobracaja manja ili su lose vremenske prilike onda ogranicenje bude manje.

Mislim da bi pristup sa dinamickom signalizacijom ogranicenja brzine bila vrhunska situacija za neke lokacije kao sto je ovaj bulevar, autoput kroz grad, NBG bulevari, most na Adi, SMT... obzirom da bi tada u periodima dana kada nema mnogo saobracaja (nocu) moglo da se vozi mnogo opustenije i protocnije. Ne znam da li ovako nesto postoji negde u svetu, ali bilo bi mi drago da budemo prvi koji ovo imamo.
 
Vrh