Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

sudija

Intermediate
Učlanjen(a)
09.10.2018.
Pohvaljen
613
Uzeli su da popravljaju asfalt oko slivnika u smeru ka Topčideru.
Mislim da su trotoari završeni u oba pravca, samo mislim da nije liveni asfalt kao sto su počeli, vec običan. Bar mi se tako čini iz busa...

N_L

Intermediate
Učlanjen(a)
27.10.2014.
Pohvaljen
148
Da da a i dali gas da srede ove propale sahte i slivnike makar...
Idealno bi bilo onaj semafor po sredini da se ne pali NIKAD sem ako neko ne klikne jer bas nema ulogu

svrca

Higher intermediate
Učlanjen(a)
03.04.2008.
Pohvaljen
2.124
Бар се ради… један камион, два човека. Пардон, три човека.
12150CBB-AC06-4EC2-B288-1C2720C75916.jpeg

plavac

Beginner
Učlanjen(a)
20.09.2019.
Pohvaljen
107
Na ovim you tube kanalima koje delite na forumu se vidi da je trotoar kod Pere Velimirovića običan 'crni'
grubi asvalt, dok je na drugoj strani (od Topčidera) sa dodacima i glazurom. Jel' moguće da će to tako da
spoje !?

Kad smo kod youtubera, neverovatno mi zvuči da o sebi govore u trećem licu množine u svakoj prilici. Da li
je to želja da istaknu svoj kanal kao neku ozbiljnu organizaciju, ili šta drugo, ne znam. Pitao sam ih obojicu
(koje pratim), ali odgovor ne daju. :)

IgorBG

Novice
Učlanjen(a)
09.12.2022.
Pohvaljen
81
Na ovim you tube kanalima koje delite na forumu se vidi da je trotoar kod Pere Velimirovića običan 'crni'
grubi asvalt, dok je na drugoj strani (od Topčidera) sa dodacima i glazurom. Jel' moguće da će to tako da
spoje !?

Kad smo kod youtubera, neverovatno mi zvuči da o sebi govore u trećem licu množine u svakoj prilici. Da li
je to želja da istaknu svoj kanal kao neku ozbiljnu organizaciju, ili šta drugo, ne znam. Pitao sam ih obojicu
(koje pratim), ali odgovor ne daju. :)
Mozda treba da posaljes zvanican dopis na kabinet te organizacije ili PR sluzbu a ne njima direktno :)

relja

Professional
Učlanjen(a)
13.12.2006.
Pohvaljen
14.078

Pre nekoliko godina sam na jednoh društvenoj mreži gledao fimić na koje radnici na licu mesta spajaju železničke šine metodom livenja.
Sam video je bio fascinantan: obrada već postavljenih šina, montiranje kalupa, topljenje čelika i ulivanje u kalup, završna obrada...jbt, liju čelik pod vedrim nebom da sutra mogu da prelaze kompozicije 😃

I onda mi se mesto učini poznatim, i ulica pored, modeli automobila... i na brdu u daljini prepoznah - Kraljevski dvor na Dedinju.
Sada čupaju te šine da bi i ovde prodavali kvadrate.
:(

CEBEP

Intermediate
Učlanjen(a)
14.06.2022.
Pohvaljen
250
Pre nekoliko godina sam na jednoh društvenoj mreži gledao fimić na koje radnici na licu mesta spajaju železničke šine metodom livenja.
Sam video je bio fascinantan: obrada već postavljenih šina, montiranje kalupa, topljenje čelika i ulivanje u kalup, završna obrada...jbt, liju čelik pod vedrim nebom da sutra mogu da prelaze kompozicije 😃

I onda mi se mesto učini poznatim, i ulica pored, modeli automobila... i na brdu u daljini prepoznah - Kraljevski dvor na Dedinju.
Sada čupaju te šine da bi i ovde prodavali kvadrate.
:(
Овај видео?

И мени је био фасцинантан.
Ово је код гараже плавог воза према Раковици, те шине остају.

relja

Professional
Učlanjen(a)
13.12.2006.
Pohvaljen
14.078
Da, to je taj video, hvala i za ispravku i za info, ulepšalo mi je dan 😊

Piccolo

Higher intermediate
Učlanjen(a)
25.03.2013.
Pohvaljen
4.573
Ove radove na uklanjanu radi firma koju je angažovala Infrastruktura železnice, a ne firma koja radi bulevar, garantujem da neće krenuti sa radovima par meseci nakon što ovi očiste trasu. Ne rade ništa već mesecima ni na onom slobodnom parčetu od "završene" deonice iako su zvanično otvorili gradilište.

N_L

Intermediate
Učlanjen(a)
27.10.2014.
Pohvaljen
148
Vole oni da ruse, preko noci dosta toga zna da nestane pa su ispraksani, pitanje je kad ce ista drugo se raditi tu.

pwl

Intermediate
Učlanjen(a)
25.12.2018.
Pohvaljen
276
koliko je mocno i kompleksno odradjen tobogan kod sajma i mosta na adi, denivelisane saobracajnice i prikljucci, samo da bi se sve kroz manje od 10 godina sklonilo.
Posmatrao sam bas sa mosta tu sirinu pruge koja je sklonjena, tu lagano moze saobracajnica da ide sve do mostara/galerije

johnny_s

Higher intermediate
Učlanjen(a)
09.04.2011.
Pohvaljen
2.247
Delimično da, mada sem raskrspetlje kod hipodroma, sve ostalo bi moralo da postoji u manje-više istom obliku, pre svega zbog visine mosta. Što se oslobođenog prostora tiče, siguran sam da će naći način da profitiraju od njega, iako je to pravo mesto za linijski park koji bi povezao Adu i Topčider.

johnny_s

Higher intermediate
Učlanjen(a)
09.04.2011.
Pohvaljen
2.247
@svrca Jesi video možda koja je firma? Pitam zato što je u sklopu uklanjanja železničke infrastrukture i uklanjanje tucanika sa nivelisanjem podloge, pa je to jedini način da vidimo šta je u pitanju.

svrca

Higher intermediate
Učlanjen(a)
03.04.2008.
Pohvaljen
2.124
Нисам, делује онако једва, али према тркалишту изгледа као на насипају. Велике гомиле шљунка су довезене и сада их равнају, делује већ као рампа према петљи.

astmario

Novice
Učlanjen(a)
15.08.2019.
Pohvaljen
40
Tucanik se skida sa pruge i nosi u pravcu careve ćuprije. Da li će ga koristiti za nešto, ili ga samo tamo skupljaju dok ne ode dalje, u svakom slučaju se uklanja kako bi na njegovo mesto došla odgovarajuća podloga za put.

Vrh