Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

Pa sad sve je moguće ali se ukrštanje vod. cevi sa linijskim objektima obično izvodi kao obrnuti sifon pod zemljom sa šahtovima na mestima gde kreće odstupanje od trase. Moguće da je ovo bilo lakše za izvođenje (mada opet ostaje pitanje smrzavanja, moraju imati neki vid termoizolacije) pa se išlo kao kačenje na most (a nema mosta ;) ). Na najvišoj tački prelaza se uvek ostavlja vazdušni ventil, odatle zna često da ide voda kad je ventil neispravan, moguće da si to upravo video.
 
Mислим да су водоводне цеви преко Топчидерке код моста ближе касарни гарде, црне боје, лучне.
 
DSC_0119.JPG
DSC_0121.JPG
DSC_0122.JPG
DSC_0125.JPG
DSC_0126.JPG
DSC_0127.JPG
DSC_0131.JPG
DSC_0136.JPG
DSC_0139.JPG
 
Pa ovo je pre pola veka izgledalo bolje sa ovim drvoredom i art deko nosačima kontaktne mreže.
A i put je u mnogo boljem stanju.
Nekako mi je sve previše čisto i uredno, dođe mi da se zamislim da li je to zaista u Beogradu.
I baš istina, ne ide to a da nema ni jedne rupe ili utonule šahte.
 
Jablani nisu, ali su zato preziveli ovi stubici, bandere, kao i ubedljivo najgore skretanje udesno u celom BG.
 
Kako stoje stvari, u drugoj polovini marta ce da krenu opet udarnicki, samo da puste saobracaj u druge dve trake. A trotoare, stanice, rasvetu itd mogu da ostave i za neku drugu godinu, pa bice jos izbora, mora da se rasporedi...
 
Hvala na slikama! Samo jos u zoni oko zeleznickog depoa nedostaju ivicnjaci, na nekih par stotina metara, jer se jos uvek postavljaju neke cevi, mada deluje da je i to pri kraju. Bice da nam se smesi aprilsko pustanje dve trake u saobracaj, pa do Nove godine mozda bude i trotoar i stigne rasveta... :)
 
Rasvete i dalje nema? Jel i dalje sablasno voziti tuda kada padne mrak? Nisam davno prošao
 
Rasvete ima samo oko raskrsnice sa Pere V, na ostatku i dalje nista. Ali zato ima saobracajnih kamera ;).
 
Još jedna bruka Energoprojekta kao nosioca posla
 
И опет на терену нема њихове оперативе већ искључиво подизвођачи.
 
Ima li nekih informacija, hoce li biti ovde otvaranja u naredne tri nedelje? Koliko sam juce mogao da vidim u prolazu, deluje kao da ce to moci da se asfaltira uskoro, cini se da nema vise nikakvih krupnih radova na celom potezu, ravna se zona kod bivse trafo stanice.
 
Meni je prosto neverovatno ovo razvlačenje radova, toliko da počinjem da sumnjam da postoji neki razlog za to, koji nije nesposobnost. Da nema možda neke veze sa finansiranjem radova? Kaplju pare na kašičicu, pa ovi ni ne dolaze na posao dok ne legne neka rata.
 
Stvarno zalosno kako se odugovlaci sa ovim projektima i kako apsolutno niko nece snositi odgovornost. Misljenja sam da se ovakvi "laksi" i "brzi" projekti trebaju isforsirate da se urade brzo i efikasno, da covek koji ne prodje tuda par meseci bude iznenadjen novom ulicom/bulevarom. Posto sam laik i ne poznajem materiju, mislio sam da je izmestanje topciderke veoma komplikovano, ispade da su je uradili za mesec dana (od kad su poceli da je rade) sve nakon toga i pre toga je neko otaljavanje posla... Daj 15 masina i 50-100 radnika i gotova prica za maksimum mesec dana. A fuseraj i fora sa kanalizacijama mi je vise nerealna. U zapadnom svetu se takve stvari rade ispod pesackog dela pa i kada dodje do kvarova i potrebnih radova, ne zatvara se put za vozila...
 
Vrh