Šta je novo?

Blok 70a

IMG-20190523-135520.jpg
 
Novogradnja sa javnog uvida uz ulicu jurija gagarina blok 70 ili 70a mrzi me sad da kopam...
 
Energoprojekt, blok 70, do Kineza.
 
Hvala...
Auuu al će da ga nabiju...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Видех данас у горњем делу блока, неку групу што млађих што старијих људи са кантицама и четкама како фарбају клупе и канте за ђубре, али нису ми били успут да их обиђем.
Јел то нека локална иницијатива за коју нисам чуо или "партијска" активност, пошто видех да се и нешто доста сликају док раде.

Sent from my Note 4 using Tapatalk
 
Претпоставио сам, чим сам видео колико се сликају. Двојца тројица чувају стражу, један надгледа, петоро слика а осталих троје четворо фарба.

Sent from my Note 4 using Tapatalk
 
Ova u haljini naročito pomaže ;)

No, nema veze, da su i drugi opštinski odbori ili sami građani ovako aktivni, bili bi nam lepši parkovi. Naravno, mora se odati priznanje i Zelenilu jer da nema njihovog nerada, narod se ne bi nikada spontano okupio da nešto sredi u svom komšiluku.
 
Paaa nije ovo da se pomogne, u 70-om su tako farbali, farba krenula da se ljuspa i skida posle 2 nedelje, dolazila deca ofarbanih ruku....
BTW, ova gospođa inače ima priču:
Srce ako ne možeš da nađeš termin u DZ dođi kod mene u kancelariju, ja okrenem telefon, i odma te prime!
Tako da...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Ne znam da li je ovo pravo mesto za temu, ali da li neko zna da li postoji neki plan za blok 58 ka Agostina Neta (prekoputa bloka 70a)?
 
Давно је то стало, кад су поставили Дипо (данас Техноманија), било је планова али се све изјаловило. Прочачкаћу да ли има нешто ново.
 
Steta ako to stoji i nista se ne planira. Trenutno se po Novom Beogradu mahom gradi na dosta losim lokacijama (uglovi velikih bulevara, vec prepakovanim blokovima i sl.), ovo je jedna od retkih zaista dobrih lokacija koje samo stoje zapustene. Slicno je i sa placem iza YUBC, kulom pored hotela YU itd.
 
Posle duže vremena i nešto korisno, postavili su nam uličnu rasvetu duž Agostina Neta sa naše strane bloka i to u gornjoj polovini, od sredine do Jurija Gagarina.
Da li će i da malo izravnaju teren tu gde su kopali kanale za kablove, ne zna se, videćemo.
Naravno da li je ovo ispravljanje nedostatka ili priprema za okupaciju velike zelene površine koju su već hteli da odrade pre pa godina, videćemo i to ;)
IMG_20230904_192407.jpg
IMG_20230904_191924.jpg
 
Istovremeno su započeli i sa sređivanjem parkinga, krenuli su od vrha, parkinga do Delta auta ili BMW servisa, razvukli traku ispred parkinga i počeli da uklanjaju raster na mestima gde su vozači sklonili kola.
Bez ikakve najave, table, obaveštenja, ljudi dolaze sklanjaju traku parkiraju se, ovi će ponovo da je razvuku sutra... drugim rečima JLZ
 
Dobro su se setili i za rasvetu i za parking, pod uslovom da sređuju sva parking mesta, jer je dosta mesta između drveća neupotrebljivo zbog korenja (podiglo se skroz).
 
Nekoliko puta sam slao mejlove gradskom zelenilu u vezi tog korenja, oni prebacivali na Beograd put.
Oni vraćali lopticu zelenilu.
Sada koliko vidim parking mesta će biti potpuno rekonstruisana a samim tim bi trebalo da se i reši pitanje korenja stabala koja izdižu raster i asfalt.
Mada je pitanje da li će doći neko iz zelenila da to isprati jer ovi majstori su putari i oni će samo da seku zatrpavaju i asfaltiraju.
IMG_20230905_180651.jpg
IMG_20230905_180621.jpg
 
Odradili su jednu stranu, koja je manje više i bila u redu ali zapelo je kod druge strane jer tu dva stabla ne samo da su rasturila raster na parking mestima, već su na više mesta podigla i rascepala asfalt na ulici.
Problem je što Beograd put nije nadležan za stabla pa se čeka da odreaguje Gradsko zelenilo, a kad će oni izaći, ko to još može da zna.

Epilog trenutne situacije, pola parkinga renovirano a druga polovina delimično rasturena i neupotrebljiva tako da je broj parking mesta trenutno smanjen za oko 10%

Znači ne bih ništa komentarisao.
 
Vrh