@Filip 01
Jel možeš da uprostiš i da objasniš nama laicima ovaj deo: koliko si dobar u smislu profita za određeni period. Oduzmi sve troškove i navedi porfit i vreme tvog ličnog angažovanja, satnicu koju si utrošio na sve to.
Mislim ne moraš ako ne želiš al to bi meni imalo značaj, radi upoređivanja sa nekim drugim profitabilnim aktivnostima, jedino mi je tako uporedivo...
Ne mogu sada, kada vidim u Excelu onda mogu definitivno precizno da kažem. Ali trenutno već duži period ne može da se rudari.
Ovako otprilike mogu da kažem ja lično nekih 50% od uloženog.
Ali uzeti u obzir da su lepo prosli i moji najbolji drugari i njima su tada baš trebali dodatni novci.
Možda smo dobri i 100% ali takva je neka raspodela novaca bila, meni kao laiku koji ništa ne zna oko toga i kao glavnom i jedinom Ulagaču novaca u ovo je išlo 50% od zarade, njima ostalih 50% zbog prostora, vodjenja toga, održavanja, kupovine i prodaje grafičkih i rigova itd...
Uloženo nekih 25k eur(par eth, sam i kupio kada su bili 1k eur).
EDIT: Ne znam kako bih naveo moje angažovanje, kada sam to prepustio drugima, a ja samo povremeno donosio odluke(prodaja rigova, kupovina drugih ili prodaja eth-a u odredjeno vreme).
Trajalo je rudarenje nekih 1.5god aktivno, sa tim da sam evo do sada čuvao neki eth.
Ukupno ako bih gledao aktivno koliko sam se bavio time je 5- 10min dnevno 4god.