Šta je novo?

BITCOIN kriptovaluta (?!)

Jel očekuje neko porast etheriuma više od 50% u narednom periodu od par meseci?

Koja ti je bila nabavna cena ako nije tajna :D
Rudario, vise se ne secam koliko me je izaslo da izrudarim.
Uvek sam različito rudario. Najviše je bilo 0.75eth mesečno, struja tada oko 500eur.
Struja, mašine, plaćanje prostora(kod drugara u sobi, pa onda premestili na vikendicu dole u Srbiji(pa kamere, malo renoviranje tog prostora itd...), drugara koji je o svemu vodi računa, pa novčanici leather itd...
Pričam o eth, ovo je poslednji koji sam imao, jer sam kada je bio pre par meseci 3800-4000eur sve ostale prodao. Jednom mi je zafalilo para na moru za produženje boravka, pa sam tada prodao 1 eth po ceni od 2500eur.
EDIT: Uzeo keš kredit da bih kupio te mašine, pa ima tu i kamate dok nisam isplatio kredit, pa gorivo i dnevnice za drugare koji su išli da kupuju grafičke i rigove, ima drugar tabelu sa svim troškovima nabrojanim uključujući i njegov procenat za celokupno vodjenje.
EDIT 2 : Njihov bonus ako uspeju da ispregovaraju niže cene za rigove itd...

@Filip 01

Jel možeš da uprostiš i da objasniš nama laicima ovaj deo: koliko si dobar u smislu profita za određeni period. Oduzmi sve troškove i navedi porfit i vreme tvog ličnog angažovanja, satnicu koju si utrošio na sve to.

Mislim ne moraš ako ne želiš al to bi meni imalo značaj, radi upoređivanja sa nekim drugim profitabilnim aktivnostima, jedino mi je tako uporedivo...

@Filip 01

Jel možeš da uprostiš i da objasniš nama laicima ovaj deo: koliko si dobar u smislu profita za određeni period. Oduzmi sve troškove i navedi porfit i vreme tvog ličnog angažovanja, satnicu koju si utrošio na sve to.

Mislim ne moraš ako ne želiš al to bi meni imalo značaj, radi upoređivanja sa nekim drugim profitabilnim aktivnostima, jedino mi je tako uporedivo...
Ne mogu sada, kada vidim u Excelu onda mogu definitivno precizno da kažem. Ali trenutno već duži period ne može da se rudari.
Ovako otprilike mogu da kažem ja lično nekih 50% od uloženog.
Ali uzeti u obzir da su lepo prosli i moji najbolji drugari i njima su tada baš trebali dodatni novci.
Možda smo dobri i 100% ali takva je neka raspodela novaca bila, meni kao laiku koji ništa ne zna oko toga i kao glavnom i jedinom Ulagaču novaca u ovo je išlo 50% od zarade, njima ostalih 50% zbog prostora, vodjenja toga, održavanja, kupovine i prodaje grafičkih i rigova itd...
Uloženo nekih 25k eur(par eth, sam i kupio kada su bili 1k eur).
EDIT: Ne znam kako bih naveo moje angažovanje, kada sam to prepustio drugima, a ja samo povremeno donosio odluke(prodaja rigova, kupovina drugih ili prodaja eth-a u odredjeno vreme).
Trajalo je rudarenje nekih 1.5god aktivno, sa tim da sam evo do sada čuvao neki eth.
Ukupno ako bih gledao aktivno koliko sam se bavio time je 5- 10min dnevno 4god.

Poslednja izmena:
Rudarenje je bilo enormno isplativo od 2015-2017te (tipa izvučeš uloženo za 2-3 meseca, posle je čista zarada), isplativo 2018-2020 (uz malo cimanja ali je i tada bilo zarade tipa za 7-12 meseci izvučeš uloženo, posle je profit) dok nije potpuno svedeno na minimum 2020te i za mnoge je neisplativo. Cimanja nema mnogo ako se razumeš u ono što radiš.

@Filip 01 Znači dobar tajming. Počeo si u pravom trenutku. Više rada, ličnog angažmana i dosta ulaganja u početku (sto verujem da je dosta više od 5-10 min dnevno) zatim značajno manje aktivnog rada i duplirao si 25k eur. Lepo! I hvala na objašnjenju.

To mi je nešto što sam od početka do kraja vodio na neki način.
Trebali smo da se mnogo proširimo i imali smo halu i brojila spremna za to, medjutim suviše velika bi bila moja odgovornost i mog tima za druge potencijalne moje partnere ulagače koji su hteli da isto ulože u to.
Ovako od tog dupliranja novaca koje je ostvario moj tim, meni je išlo 50% a njima 50%.
Osim tih novaca koji su zaradjeni uz neki tada stres više mi je bilo drago (sada posle svega) ta organizacija i saradnja sa najboljim drugarima. Sada smo zajedno u drugim poslovima i jedan mi radi u firmi pre svega zbog te moje prepoznate njegove sposobnosti i poverenja. Sa drugim upravo otvaramo restoran kuvanih jela u NS-u (ja ponovo jedan od finansijera😂).

Odlično, kad otvoriš restoran napiši koji je na temi šta jedemo pa ću svratiti u toku leta da proverim hranu jer ću duže boraviti u NS i baš dobro dođe da i nešto kuvano pojedem ;)

Kakva je ovo zavrzlama ?

Izvor: Autor: Kurir Web
Stars - 18. 6. 2025. 19:23h
tekst sa naslovom : Koje su teme danas zabranjene. Zašto je uklonjen video?
Deo teksta navodnog tv gostovanja Dj. Macuta kod Olje Beckovic:
,,.... Đuro Macut: "Već danas je platforma GazProm dostupna za sve koji imaju pasoš Srbije. Ustanovili su minimalni depozit za aktivaciju naloga u 29.500 din. Kao što je već rečeno nacionalna banka garantuje povraćaj novčanih sredstava"... ,,

U tekstu se sponjinje kako je po nagovoru g. Dure Olja za 30 min po registraciji vec bitno uvecala ugog .. itd

Kad se klikne na dati link izlazi navodni Gaspromov sajt sa tekstom :
,, Prosečna zarada učesnika platforme je od 472.000 RSD mesečno,,
a ako se deli link upucuje na Madjarski Gasprom.

Šta je to Kurir javni objavio
Piramidu, navlakušu ili klasičnu web prevaru ?
O čemu se tu zapravo radi ?

Krenuli su jako sa tom nekom platformom za otimanje para, sve cesce vidjam tekstove. Zaobici.

Očigledno Kurir objavljuje plaćen tekst u kome lažno predstavlja da premijer reklamira fantomski mrežu za varanje ljudi. U normalnoj zemlji bi neko bio uhapšen zbog toga.

Било је на сличан начин и реклама које се позивају на професора Несторовића а у вези су са потенцијом мушкараца.

Vrh