Šta je novo?

Bezbednost u gradu i kriminal

Vidi Madjarsku.... ona je još u EU a toliko ima drugcija rešenja od osttalih, sa pravom , prva je podigla bodljikavu žicu na ,,grani,, zbog migranata i niije izletela iz EU.
Meni nije cillj EU,
eto svi moraju da finasiiraju ratnu klanicu a mi ne moramo. 😃


Zamena teze 😋 pričao si o nečemu drugom. Jedno je dodatno obezbediti granicu, žicom, a drugo je da princip ravnopravnosti u krivičnom pravu pogaziš tako grubo i propišeš da za jednu naciju ili nepoželjnu grupu nacija važe a priori teži oblici krivičnih dela. Teži oblik se propisuje kad su prisutne okolnosti koje su objektivno delo učinile težim. Kako zbog same radnje izvršenja ili posledice koja je nastupila. A ne jer je neko Pakistanac, na primer.

Prosto bi se ispisali iz reda evropskih nacija da propišemo e sad jer je ubio Pakistanac ili Sirijac automatski teži oblik dela.
 
,,.... a drugo je da princip ravnopravnosti u krivičnom pravu pogaziš tako grubo i propišeš da za jednu naciju ili nepoželjnu grupu nacija važe a priori teži oblici krivičnih dela.... ,,


Gaženje ukazanog gostoprimstva nj. vršenjem K.D. samo po sebi jeste prirodno teži oblik.

Podmetuti kvazi principi i doveli su do toga da su nam migrransske grupe naoružane automatskim oružijem.

Ko garantuje da takve grupe nece ,,prošetati,, i po vecim gradovima ili po Bgdu ?
 
Poslednja izmena:
I da pojasnim oko kvazi ,,jednakosti,, u pravnim principima

Što se tiče ispravnih i pošteniih ljudi koj trreba da ostvare neko svoje pravo tu treba poštovati priincpe jednakosti i ravnopravnosti.

Kada su u pitanju vinovnici izvršenja krivičnog dela ne samo što je svako kriv. delo posebno i jedinstveno za sebe, tako je i samo posmatranje vinovnika je unikatno. Te nema reči o jednakosti a pri tome ako je zloupotrebio poverenje gostoprimstva ili date brige (uživalac neke pomoći) Naravno da delo poprima teži oblik kod takvog lica.

Sobzirom kako su nedavno dnevne novine pisale o načinu polaganju pravosudnog ispita ... nije ni čudo da se ovo ne razume.
 
Poslednja izmena:
Koje svetsko cudo

Osim Beograda i Dubai ja ne znam gde mozes ovako. Koje ludilo!!
Svaka cast kako je organizovan i siguran grad.
 
Meni je jedan mlađi policajac gurao ruke u džepove od šorca iako bi trebalo da me pita da mu sam izvadim i pokažem... sve što ga zanima... a nalazi se u džepovima... Međutim on je te noći bio drčan, kao loš policajac, a stariji kolega je bio dobar policajac...

To je baš bilo smešno, dira mi neke maramice po džepovima... Pomislio sam u sebi da mu kažem onu rečenicu iz Hobita da pripazi jer svašta može da nađe dole u mojim džepovima... ali rekoh ajde da ga ne provociram, bolje da ćutim...
Trebao si glumiti narkomana, mislio bi da imas spric u dzepu, tek onda ne bi smeo, da se ne ubode i potencijalno dobije HIV ili neko slovo iz goleme abecede hepatitisa.
Ali da znas za ubuduce :)
 
Vrh