Šta je novo?

Beogradska tvrđava i park Kalemegdan

Kroz koji dan kreće podizanje ograde da ne pretrčavamo na mestu ukinutog pešačkog prelaza.

Зар нема још један прелаз 10 метара лево у правцу пристаништа?

Има прелаз на 40 метара лево, али од тог прелаза не постоји пут до Куле, као што сам и написао. А кад сам већ повучен за језик, ево и коме је намењен тај прелаз. Већ десетак година аутомобили не иду само на означен паркинг на кеју, већ свуда около, малтене и у сам сплав или реку, али ево новости, почели су да се пењу и на насип. Линијски паркинг добија и трећу димензију:
1760684130150.png

1760684143236.png

1760684180853.png

1760684290447.png

И ово је само у доба слабе попуњености. Качио сам раније ноћне слике.

Poslednja izmena:
Grad ogradi jednon u 100 g da ne idu klima vlasnici splavova polome da gosti mogu doci do same vode st***

Dobro su se sjetili da to urade stoji vec 10 god zatvoreno

Taman sam se ponadao da je ovo ustvari sredjivanje kapije.

Проблем је што је политика градске управе изгледа супротна… Да се центар града и са њим Калемегдан додатно аутомобилизује и комерцијализује…

Такође грозна ствар је да рецимо део тврђаве закупи некаква Калемегданска тераса која хајде да је угоститељски објекат који је доступан свима, него је претворен у евент центар за свадбе, производи огромну сељачку буку, и довуче десетине аутомобила на саму тврђаву.

Ta terasa treba da leti odatle zajedno sa parkingom,kakve veze imaju kafana i asfalt sa tvrdjavom:unsure:.
Zaštićena kao spomenik kulture ,osim u slučaju napada parkiranih automobila,kafedžija i ostalih uzurpatora.
Treba da leti i onaj zatvor za mučenje životinja,da ga presele negde gde će imati daleko više mesta, vazduha i zelenila.

Poslednja izmena:
Vrh