Dragane, ne još uvek sam na demou, jer hoću da imam konstantan dobitak bar tri meseca zaredom pre nego što krenem live (btw. trgovao sam deonicama live pre par godina, ovo mi mnogo više leži).
Da, za forex je potrebno mnogo više znanja, možeš da izgubiš sve za par minuta (ako ne koristiš stop loss, ali to je kao da si u minsko polje ušao sa zavezanim očima umesto detektorom za metal), ima ljudi koji se žale da "tržište ide protiv njih" itd... Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali u 99,99% slučajeva greška nije do brokera ili servera već do trejdera.
Forex je super ako procitas par nekih osnovnih teorijskih knjiga i ako citas finansijske vesti - ne moze se izgubiti u srednje dugackom roku
heh, par knjiga, try par stotina knjiga
Može se i te kako izgubiti i kratkoročno i dugoročno ako ne znaš šta radiš, postaneš suviše samouveren ili ti opadne disciplina.
Ako se uzme 100€ i uloži na rulet, tiket ili Forex, može odmah da se dobije, ali odmah
i izgubi cela suma – što kod kupovine akcija ( suvlasništva firme) nije slučaj
Da, ako u jednu transakciju uložiš celu sumu, radiš bez stop lossa itd.. Niko normalan ne rizikuje više od 1-2% kapitala po transakciji. A iz te transakcije možeš da izađeš za par sekundi, što sa domaćom berzom nije slučaj.
Takođe niko te ne tera da trguješ u manjim intervalima. Dobar deo transakcija na Forexu traje nedeljama i godinama. A i ne strepiš od toga da će sutra meteor da padne na zgradu kompanije i pretvori tvoje akcije u bezvredan papir.
Elem, RAQN, skini i pročitaj ovo, Currency trading for dummies, getting started edition, pa vidi da li ti se to sviđa
http://forums.slickdeals.net/showthread.php?t=781791