Šta je novo?

Batajnicki vinogradi

Darko75

Intermediate
Učlanjen(a)
28.10.2007.
Pohvaljen
0
Da li moze neko da mi pomogne , zainteresovan sam da kupim vinograd negde izmedju Banovaca i Batajnice ,naravno kod Dunava . Čuo sam da je taj deo bas slab sa infrastrukturom ( jedino je put asfaltiran ) ali nikako da saznam kako se kreću cene tog zemljista , nema ga ni u jednim oglasima . Ako je neko upućen , neka pomogne :)

http://maps.google.co.uk/maps?f=q&h...1072,20.317733&spn=0.015042,0.027037&t=h&z=15

то је стварно добра локација, да не кажем идеална за тако нешто. једино ако гуп-ом ту није предвиђена нека друга намена.

Po GUP-u je 'poljoprivredno zemljište', tj. nema dozvola za gradnju.
Ali, ima vikendica koliko hoćeš - raznih vrsta i kvaliteta.

Pre dve god. mi je prijatelj nudio plac (koji se prodavao pored njegovog)
po 1.000€/ar, ali sada ne znam cenu jer me nije interesovalo.

I ja sam cuo da se tako krece cena , znaci oko 1 000 eura po aru , ali za nije malo skupo da se placa toliko za
poljoprivredno zemljiste naravno bez struje i vode na vidiku ?

Pa, nije skupo, ako jeftinije nema. :) ... voda za piće se donosi, a struje ima u jednom delu
od puta koji izlazi na Dunav prema Zemunu ( možda i prema Banovcima) kao 'divalj' priključak.

de3519fa98.jpg

Po GUP-u tu je jedan deo poljoprivredno, a drugi javno zemljište ('zelene površine' ).
Bila je ideja pre par god. da se sve to od "13.maja" do Banovaca prevede u 'vikend zonu'
pa bi tako moglo da se legalno gradi i infrastruktura i vikendice - ne znam dokle se stiglo.

ја сам против узурпације пољопривредног земљишта. каква црна викенд зона, зар тога нема довољно у гроцкој и у подавалском подручју? сва та викенд насеља ми делују полу дивље...

eecd7d0b07.jpg

Bilo je predloga samo za deo između puta (žuto) i Dunava - što je već vikend naselje

praktično da se samo izvrši legalizacija već izgrađenih objekata i omogući legalna gradnja.

A dokle ce se tolerisati divlja gradnja i legalizovati sve zivo?? Zasto to ne bi porusili ako je protivzakonito izgradjeno u poljoprivrednoj zoni. Ne razumem logiku ili ima tu neka caka?

Taj deo do Dunava, tj. do strmine ili odseka prema reci, su vinogradi i voćnaci.
Izgrađene su ( ne svuda) skromne prizemne kućice, 'vinogradske', ništa veliko.

To su privatni placevi i to se računa kao 'pomoćni objekti' za potrebe rada, pa
niko i nema nameru da ih ruši, jer nema ni potrebe - nisu na grad.građ.zemljištu.

A, bolje je da se donese neki plan za 'vikend zonu' i omogući izgradnja puta, struje, vode,..
i tako urbanistički uredi ovaj deo 'visoke obale', jer će onda vlasnici moći da plaćaju
priključke i ostale dažbine u gradsku kasu - što oni verovatno i hoće ako bude plana.

koja je trenutna cena zemlje u batajnickim vinogradima?

Vrh