Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

IMG-91764e7a008cb9f8157fc03e98a53c2f-V.jpg
 
Pa ovo je genijalno... Polako sve više počinjem da mrzim kamione i veća dostavna vozila. U mojoj okolini izgleda živi pola radnika Centrosinergije i svi popodne dovezu svoje službene kombije i parkiraju. To ne bi bio problem da većina mesta nisu za paralelno parkiranje, pa tako zauzmu 1.5 mesto sa tim grdosijama. Da ne pominjem da svi imaju svoje privatno vozilo koje je stalno parkirano, i to dovodi do toga da je nemoguće naći parking posle 17h.

Ne znam da li je pametno uvesti pravilo da dostavna vozila preko 3.5t moraju da budu parkirana na firminom parkingu kada se ne koriste? Ja razumem da je tim ljudima lakše da samo dovezu vozilo pravo kući, ali to stvara ogromne probleme, pogotovo u u Beogradu gde je svako parking mesto zlata vredno.
 
Nekako sam više za direktno kulturno rešavanje, pa tek onda postepenu eskalaciju
Ne slazem se. Mislim da je proslo vreme za kulturna resenja, jer je sve toliko ogrizlo u samozivosti da su drakonske mere potrebne. Mozda je pre nekih 20, 30 godina bilo prostora za edukaciju, sada ne.
Naravno, to zahteva i angazovanje strane koja kaznjava, da paralelno sa kaznjavanjem radi na resavanju problema parkiranja po Beogradu. E tu nazalost dolazimo do zastoja.
 
Šteta što ne može i sa železnicom tako. :D


Punto sa posvetom.

Izgleda da će ovakvih stvari biti sve više, pošto "nadležne službe" odavno ne obavljaju više svoj posao. Nekako od kada su uveli "Oko sokolovo", koje se svelo samo na naplatu parkiranja, više kao da niko ne kontroliše nepropisno parkiranje.
Ja bih voleo da ovakvih stvari bude na Audi, BMW, Merecedes, Porsche, Lamborghini, Ferrari i sl. vozilima, ali cenim da bi nakon jednog takvog "opismenjavanja" bio "opismenjen" onaj što šara po vozilu, i fizički i zakonski, najpre od strane vlasnika a onda i od strane države za nezakonito uništavanje tuđe imovine.​
 
Ja bih voleo da ovakvih stvari bude na Audi, BMW, Merecedes, Porsche, Lamborghini, Ferrari i sl. vozilima, ali cenim da bi nakon jednog takvog "opismenjavanja" bio "opismenjen" onaj što šara po vozilu, i fizički i zakonski, najpre od strane vlasnika a onda i od strane države za nezakonito uništavanje tuđe imovine.​
...dok ne dođe ludak poput onog iz smedereva i raznese i sebe i njih..
kinjenje i tlačenje tj maltretiranje običnih ljudi ipak ima neke granice samo je pitanje gde je ona...
 
Evo priče koje nisam ispričao, dobar drugar mi je invalid, došao je po mene letos da idemo na adu, prvo na ulazu u parking nisu verovali da je invalid al ajde to se sve karticama reši, tražimo parking, molimo boga da ima prazno mesto za invalide. Srećom bila su dva mesta odmah do šetališta (nema jednu nogu), kreće on da parkira i u tom trenutku dolazi drugi auto i parkira na drugom mestu za invalide verovatno misleći da smo i mi bahati. Izlazim ja, izlazi drugar sa štakama, izlazi bahati gleda nas, na trenutak pogledao njegov auto, videlo se da mu je malo glupo, mislim se možda će da preparkira ali ne, ipak je ostavio auto tu i otišao dalje.
 
Vratim se kasno u noć pre koji mesec, i blizu ulaza u zgradu batica koji je baš bezobrazno parkirao, tako da od njega autom ne možeš proći. Ujutru zvoni interfon i ne bude mi mrsko da otvorim, jer bakici onoj što čisti neće niko da otvori po pola sata, pa kao ajde. Kad ono ovaj batica što je sinoć bahato parkirao, danas kmeči po interfonima u kraju. Neko mu je uzeo tablice (nisam ja, ali mi je interesantna ideja za ubuduće, moram priznati) i sad ima auto, al nema tablice, i kuka, moli po interfonima redom svima ko je uzeo, moljaka da mu vrate. Vrlo simpatičan početak dana za mene, gde sam se sit ismejao, a nešto što će ovaj da zapamti svaki put kad bude pomislio da parkira kako ne treba.
Predivna prica.
Zelim to svim bahatim vlasnicima automobila, pa i vlasnicima svih automobila u centralnim opstinama.
 
U zadnji cas preslojavanje, kao nije znao da se odluci blagovremeno. Ajd da je dan pa da razumem, ali noc...
 
Vrh