Ok, nema probllema.
Ali vrati se i pročitaj pamljivije, nikad nisam napisao ko je poginuo, a u svakom postu ima nešto o saobraćaju i neophodnosti što brže gradnje ove deonice.
Sa druge strane, ovo čita određeni, ne mali broj ljudi, pa ako neko, makar i jedan, stavi prst na čelo, malo pripazi na putu, ako neko od nadležnih konačno preduzme nešto konkretno, i ako to pomogne da se izbegne ne samo neka nesreća, već i jedan zastoj, ima smisla.
Četrdeset godina aktivno vozim, svakodnevno sam na putu, posmatram i razmišljam. Izostala je edukacija i preventiva.
Izostale su i konkretne akcije države dok ljudi ginu.
Još bar deset godina ova deonica neće biti urađena, možda ni započeta i koga je zato briga? Verovatno nas nekoliko iz ovog kraja koji svakodnevno gledamo kako saobraćaj (ne)funkcioniše, uočavamo greške i vozača i upravljača puta i organa za kontrolu i bezbedsnost saobraćaja. Godinama sam se na razne načine u svom kraju borio da se promeni plan obeležavanja srednje trake od Užica do Bele Zemlje po kome je i u krivinama bila zajednička, što je skrivilo na stotine nesreća. I, nakon lanjske rekostrukcije, promenjeno je. Ali, ispostavlja se da su načinjene nove greške koje su anulirale taj benefit. Pišući o tome i ovde, pokušavam da pomognem. Možda već sutra i ti budeš bežao od nekog napaljenog ludaka koji nema živaca da vozi 18 km u koloni do prvog sledećeg mesta za dozvoljeno preticanje.
Ne moram ja to uopšte da radim!
Sačuvao sam se za tih svojih 40 vozačkih godina, milion i po pređenih kilometara, odlično poznajem ovaj kraj, puteve, sebe i svoje vozilo, sačuvaću se, nadam se i ovih desetak godina koliko ću verovatno moći da imam dozvolu.
A kome nije stalo ni do svoje ni do tuđe bezbednosti, "ide gas" i neka pegla redom. Državi nije stalo. Ovo je bio moj vid pritiska (ili jedan od) da se što pre radi na kraku ka Užicu, da upozorim i one koji ovim putem prolaze povremeno ili jednom godišnje da glavu stavljaju u torbu onog trenutka kad u Požegi prođu kafanu "Magnet" i "Mol" pumpu i ne vade je sve do raskrsnice na Sušici. A slučajno ili ne, ta deonice bila je u rekonstrukciji 3 poslednje godine. Rekonstrukcija je graeđvinski i saobraćajni posao. Rezultat vidimo.
Po gasu, molim! Iako je lokalni saobraćaj u određena doba dana preovlađujući, ovog leta udese ne prave i ne ginu lokalci, već NS, BG, PA... Što nas više izgine, manje će gužve biti onima što preostanu, ako dotle ne pobegnu iz ove zemlje, ups, ludnice.