Sve te razumem i sve podržavam.Da je jedan, nego 2.
Prvi, nešto pre 11 na izlazu iz Užica ka Zl, 100-200m iznad kamere. Neko je preticao na duploj punoj, zastoj skoro 3 sata, koji se ubrzo preneo i na gradske ulice, tako da je do posle 1 celo Užice bilo u kolapsu, a onda se na to nafovezao popodnevni špic.
Drugi, negde oko 16 u Užićima kod Knez petrola. Tu se nešto brže raskrčilo, ali opet preko sat.
Ako ih ne bude već sutra opet, očekujte u nedelju popodne nove probleme. Nisam ni Vanga ni Tarabić, ali mesecima unazad ne prolazi nedelja bez bar jednog ozbiljnog incidenta.
I neko će još uvek da priča da je prioritet Duga Poljana? Da je sreće i pameti, ova deonica bi se već gradila, i uskoro završavala, pa makar sve drugo u državi stalo. Postojeći put je odavno u kritične dane prevazišao svoj kapacitet
Presretači su sada skoro svakodnevno, ili bar vikendima. Ali, prepoznatljivi i upadljivi su. Tu su i motoristi, ali naglasak im je na tačkastim radarskim kontrolama na prepoznatljivim mestima.
Moja ideja su neuniformisane patrole u manje skupim i još manje upadljivim vozilima koje bi se samo vozile odrđenim delovima trase i snimale. Nije mi se skoro desilo da izađem na put, a da ne vidim bar jedan dva prekršaja vredna bar 100k kazne. Takve patrole bi za mesec dana pokrile i nabavku vozila i opreme i plate. A delovale bi. Ali da bude bez izuzetka.
I sad, dok ovo pišem, saznajem da je stalo u Međuvršju zbog sudara.
G6, teget, ispravka i ne jedan, već 2: 064b. i 064b. (neću druga slova objavljivati, ali su susedna).Imaju presretač Golf 5 sive boje, UE tablice
Veoma neupadljiv
Za 40 godina koliko vozim tim putem u Prijanovićima ne videh sudar ili slično, ali je zato ograničenje 60 na raskrsnici na kojoj se dnevno uključi ili isključi 10 vozila. Najveći incident za koji znam tu je nešto bliže Požegi kada je sredinom aprila 1999. gađano vojno skladište pored, a kao kolateral stradala kuća pored ograde, a jedna pala na put. Zakrpa se videla do poslednje rekonstrukcije pre par godina.
A radar je tu svakodnevno, iako u kilometar pre, u Pilatovićima postoji fiksna kamera