Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Jel ima neko mapu gde je planiran nastavak. Konkretno me zanima deo od Sjenice preko Karajukica bunara kuda ide autoput?
 
U vezi magle....nema je samo oko Požege, ili je pobegla iz Požege😀.

Sinoć kasno se vratio iz Čačka (oko ponoći). Od Uba je krenula da se spusta magla, ali koliko toliko je vidlhivost bila ok. Medjutim, pred Obrenovcem je bila takva magla da se naplatna rampa videla tek na nekih 20ak metar. Zamalo nisam promašio isključenje za Obrenovac jer se nista nije videlo, al bukvalno. Vidljivost je bila u dužini od dve isprekidane središnje linije... I nije prvi put da mi se ovo desilo.
Svakako svima koji putuju ovih dana preporučujem oprez i izbegavanje putovanja u večernjim satima.
To na šta si ti naišao kod obrenovca je smog, magla nije otrovna ;)
 
Ako misli da može da izvuče još malo, nek izvuče. Ne vidim odakle bilo kome pravo da pljuje nekog što hoće da dobije nešto što mu zakonom pripada.

Mašine su u teoriji stajale, u praksi se prebacuju na drugo gradilište, isto je i sa ljudima. Jedino ako su u tunelu blokirani ili nešto, što sumnjam, čuo bih da je tako. Ako inženjeri inače ne bi prebacivali radnike na drugi posao, kad ne mogu da rade taj što treba, pa radnici bi više stajali nego što bi radili.

Da se čeka da se odradi eksproprijacija, to bi tek odugovlačilo posao. Imaš livadu od 500m koju možeš da odradiš za deset dana, i zbog nje će svi radovi, pa i oni koji se mere godinama da čekaju? Uh, nije to baš dobra ideja. Naročito što često ne rade izvođači ni sve što mogu, evo na primer VA-Lajkovac, imaš ukrštanja sa lokalnim putevima koji su na jedan raspon, nisu pipnuti dve ipo godine rade put već.

Da su hteli da ubrzaju eksproprijaciju, mogli su one pare što su delili tokom korone, 6 milijardi evra, da izrokaju za otkup zemljišta i objekata na trasi, da daju malo bolje uslove od procenjenih, plus da koriste i te pašnjake, i kuće dok ne dođe na red da se radi. Vlasnici bi dobili pare, i još jedno 2 godine da koriste ono što su imali do sad. Stigli bi da naprave kuću ako hoće kuću, izaberu stan ako hoće stan, da nađu plac koji im odgovara i šta sve ne, ne bi im se lomilo preko kolena, gde dolaze da im prete, pričaju kako neće dobiti ništa ako odu na suđenje, i slično.
Dobrim delom i na Ča-Po i na Moravskom smo blokade debelo platili a prebacivanje sa gradilišta na gradilište sa kojim slučajno imam lično iskustvo je dovelo do evidentnog ubrzanja radova u Srbiji o kome svi ovde svedočimo.
 
Da, ja znam da je i ove godine bilo jos aktivno to oko eksproprijacije , tj u nasem kraju nije odrađeno sve da se legalizuje -katastar, sud, sta sve treba.

To sam cula pre par mesecu, mozda je bolja situacija, ali sam imala utisak kao da su tek od Nove Godine krenuli sa tim ozbiljno. Dakle, ono sto mi mislimo da se eksprop.uradi pre pocetka gradnje, to se zapravo radi parcijalno, po etapama i u zadnji minut.
Probacu da saznam nesto novo
 
Svidja mi se kako su pojedinci galantni.
Samo je problem sto su galantni sa tudjom lovom i tudjim posedima, nekad i tudjim krovom nad glavom.

Ne razumem ni zasto se toliko brane izvodjaci? Kao da su oni nama ovo poklonili ili ucinili? Uzet je kredit po teskim uslovima i za te pare bi moralo da sve bude perfektno i u roku. Rok je pritom veoma komforan, pa cak i sa ove vremenske pozicije imamo punih 8 meseci do zavrsetka gradjevinskog dela tunela-kada je njima frka oni ceo ovakav tunel naprave za to vreme, a ne jednu polovinu/trecinu koliko je ostalo.
 
Nećete verovati ali testiranje je trajalo godinama .Video koji sledi je star 3 godine.Pisali smo već da se u EU,posebno na Balkanu uvode ovi sistemi i to je definitivno sadašnjost i budućnost.
 
Baš tako,ali kad vidim onaj list javora sa selotejpom ili čega već po gradu nzm dal da se smejem ili plačem.
Upravo takvo ponašanje bi ovde obesmislilo sistem.
Screenshot_2022-11-04-22-23-41-39_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
 
Poslednja izmena:
Beš ili nebeš ali sa sadašnjim ovlašćenjima upravljača puta i opšte bolenja u donjem delu organa reda vrlo brzo bi pojava postala viralna.Dovoljno je pogledati koliko kamiona izbegava putarinu na Milošu Velikom i dole kod Pirota.
I sada kada učesnik ne želi da plati ili nije zadovoljan radom taga itd policija samo dodje i zamoli ga da se vrati u rikverc i parkira da ne ometa saobraćaj.
Nzm za ostale ali i pored ovako naizgled oštrih teh pregleda po Srbiji nailazim na šklopocije raznih vrsta,ljudima je bitan svaki dinar a kad rampi ne bi bilo na izlazima vrlo lako bi se iskomunicirali ljudi izmedju sebe da li je policija na petlji ili u kafani.
Naravno procenat takvih ne bi bio prevelik ali u odnosu na sada postignuto neuparenje i odbeg sigurno bi bio višestruko veći.
Posebno bi takva pojava bila izražena u saobraćaju od petlje do petlje,primer Markovac-VPlana,Vladičin Han-Grdelica,Žednik-Bačka Topola,Mali Požarevac -Umčari lupam sad.

E sad ako bi se zakon i gonjenje prekršaja tog tipa promenili i poštovali onda imaju moju punu podršku za primenu ovakvog sistema.
 
Kakva je ova tema za naplatu hipnotišuća, čovek postavi objavu u pogrešnu temu ničim izazvan i svi kreću da se nadovezuju ko opareni
 
Зна ли ко да ли се у тунелу Шарани мења бетонска подлога асфалтом, нисам пролазио неколико месеци?
 
Vrh