Šta je novo?

Autobuska Stanica BAS(trenutna i novoplanirana na NBG)

U Jurija Gagarina su napravljene žute trake što je znatno usporilo putničke automobile, sa izgradnjom ove stanice biće konstantan haos u najavi.
 
Рекли су да ће проширити све улице у зони станице за по једну траку.
 
IMG-20200121-093457.jpg
 
E neka su dodali zutu traku. Dobro su se setili.

Zasto busevi da stoje u koloni sa automobilima? Svuda zute trake gde god je moguce! A vozaci neka traze alternativne pravce dok ne dodaju tu jednu traku u JG.
 
Tako se resavaju problemi kod nas u gradu.

Npr: na Vidikovcu kod obdanista roditelju staju kolima na ulici i odvode decu u obdaniste tako blokirajuci ulicu. To sve traje 3 do 5 min zavisi od spretnosti roditelja. I kako nadlezne sluzbe rese problem ? Dodju i postave dobro poznati znak zabrane zaustavljanja. A prostora koliko hoces da se napravi zaustavna traka namenjena obdanistu. Da napomenem da ima dana kada je i sneg i vetar i kisa...

Npr: kao kada ljudi naprave precicu kroz park pa nadlezna sluzba dodje i postavi ogradu kako ne bi isli kroz zelenu povrsinu. A niko ne razmislja sto je park projektovan suprotno potrebama okoline i putevima koriscenja.

Neka su postavili zutu traku. To je resenje problema.
 
Неколико успутних слика с новог долазног перона иза Старе станице:












 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=698457#p698457:jod2f9z5 je napisao(la):
Пантограф » 14 Jan 2020 08:21 am[/url]":jod2f9z5]Рекли су да ће проширити све улице у зони станице за по једну траку.
Mislim da nema vajde, pre bi napravio kružne tokove oko bloka gde je ŽS NBG i autobuska, mislim da bi to značajno ubrzalo saobraćaj. NBG je dušu dao za kružne tokove pogotovu na prilazima mostu i autoputu.
 
imali bi smisla kruzni tokovi kad bi nas narod znao kako se vozi u njima, ko ima prednost, koja traka je za gde, migavci kako se koriste...
 
Генерално кружни токови на Т и Х раскрсницама не би требало да буду проблематични, за разлику од оних наших познатијих (Богословија, Аутокоманда, Славија, општина НБГ).
 
Da li se zna po kom projektu se ovo radi? Hvala.
 
Po istom onom projektu po kojem se radi i Karađorđeva, "STELT projekat". :)
 
Пар слика из трамваја у пролазу, налост није неки квалитет.
 
Vrh