Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 224 95,3%
  • BMC

    Glasovi: 11 4,7%

  • Ukupno glasača
    235
Akia P42421 Presto-a na liniji 25 - ceo pod centralnog salona mokar od vode koja kaplje iz klime. Bukvalno ceo mokar, kao da je neko prešao mokrim džogerom preko celog poda. Voda kaplje na rukohvat na dva mesta i svi se drže podalje odatle.
 
Poslednja izmena:
takođe, čujem, da je prema NEzvaničnim informacijama, tender za nabavku autobusa, koji je danas trebao biti raspisan, otkazan. nisam 100% siguran da je ovo tačno, ali što je najgore, počinjem da verujem u to.
 
Нема од тога ништа. Зна се ко је власник Цврчка.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
 
Pogotovu zglob tipa 215. Pravi šporet bez smisla. Motor greje enterijer poprilično, plus je baš za zglob sa svojih 7.2L🙄 (OM926LA). Da ima prateću treću osovinu, pa da shvatim koncept, jer bi bar imao bolje manevarske karakteristike. A na kraju i sam prostor je dosta žrtvovan zbog položaja mehanike. Solo 203 i nekako kad se malo više pazi, možda i zglob tipa 206 sa motorom pozadi nije tako loš, al opet slab motor za tu masu. Loša završna obrada svakako ostaje, praćena isto lošom toplotnom izolacijom. Jedino što za vozače, barem MAZ203, nije tako loš. Bolji od Akie na primer. No, definitivno spada u grupu onih lošijih autobusa u Beogradu, a to čudo od CL&C-a ga učini i gorim nego što jeste. Upropastili bi i mnogo bolje autobuse, a kamoli MAZ.
 
Dobro, mozda preterujem, ali ne mislim da su tolike sklopocije bile same po sebi, nego je dosta uticalo neodrzavanje na njihovo st(r)anje.
 
МАЗ 215 би био супер за линије по центру града. 511 је ипак приградска линија, ту би чак зглобни аутобуси са троја врата били погоднији.
 
Često na 511 vidjam zglobne buseve sa čak 5 pari vrata haha Koji su to tačno busevi?
 
Pa ako im se pojavi ponekad solo, mislim jedno vozilo na toliko, i nije ne znam kakva tragedija. Mnogo je linija koje su daleko pre za zglob, pa i od 511, a rade isključivo solo vozila. Zglobni autobusi u globalu nedostaju, a to što privatnici imaju vala je za plakati. No, tako i treba kad Grad skoro i da nema uslove za ulazak privatnika u jednu vrlo ozbiljnu delatnost. Broj vrata, klima i to je to, a da postoji i starosna granica.
 
#950 na 28 sa displejom na 101 :D

vfbuyWd.jpg


#954 na 28

0VqPHbX.jpg


#1360 na 28

gkLpft7.jpg


tHp1aQ7.jpg#3028 na 77

AGqJgKv.jpg


#3076 na 77

8BL8Kr5.jpg
 
Koja je fora sada sa linijom 28? Postaje trajno autobus u nedostatku trolejbusa ili je to nesto privremeno zbog nekih radova? Nema buseva da se pokriju ni postojece autobuske linije a kamoli trolejbuske...doduse...nema ni trolejbusa...
 
Trenutna izmena zbog radova na mreži. Na snazi je do pred kraj jula ako sam dobro zapamtio, uglavnom je redovna N serija, Solaris upadne uveče ili vikendom.
Takodje su u radovi na mreži u Kralja Milana pa i tu 29ka ide do Slavije samo, isto mrežu rade..
 
Vrh