Šta je novo?

arhitekte odredjenih proj. pomoc?

milica

Novice
Učlanjen(a)
10.02.2007.
Pohvaljen
0
Da li mozda neko zna ko je projektovao Comtrade Tehnology Center ?

ko zna bila bih mu veoma zahvalna posto na sajtu nigde ne mogu da nadjem...

hvala unapred

zdravo milice, i dobrodošla :)

ovo sam našao, nisam siguran da li je to to
3. aprila 2006. donet je prikaz sa 28. Salona arhitekture održanog u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu. Jednu od nagrada za enterijer zgrade "ComTrade" poznate kao "Restoran društvene ishrane" Brodogradilište "Beograd", koju je projektovao arhitekta Milan Miloradovic, na 28. Salonu arhitekture dobio je arhitekta Milan Dimitrijevic.

Autor izvornog dela, arhitekta Milan Miodragovic, projektovao je i znatan deo kompleksa Brodogradilišta "Beograd" u okviru koga se ovaj objekat nalazi. Zgrada "Restorana društvene ishrane" sada "ComTrade" bila je svojevremeno predstavljena na Salonu aritekture, i upravo za ovo delo arhitekta Milan Miloradovic kandidovan je za Oktobarsku nagradu grada Beograda.
link - http://www.freeb92.net/kultura/index.php?view=2&tid=7&plim=0&did=16627 (B92, 3 April 2006)

i ovo
Beton hala jednako Galerija "Superspace"
Dobitnik Gran prija 28. salona arhitekture u Beogradu, otvorenog 2. aprila u Muzeju primenjene umetnosti, Aleksandar D. Rodic predstavice danas u podne Galeriju "Superspace", revitalizovanu Beton halu na Savskom pristaništu, koja bi trebalo da postane izložbeni prostor koji ce Beogradanima pružati uvid u najmodernije tokove i istoriju arhitekture i dizajna. Rodic, inace, misli da Beograd, iako je proglašen za grad buducnosti južne Evrope po prestižnom Fajnenšel tajmsu, nema posebnu galeriju arhitekture i dizajna, zbog cega je prilika da to postane "Superspace". Ta galerija deo je nagradenog prostora nastalog revitalizacijom Beton hale, jedinog autenticnog industrijskog objekta na obali Save izmedu dva svetska rata, završenog 1937, a potom zaboravljenog i zapuštenog. Rodic je dobio Gran pri 28. salona arhitekture u konkurenciji oko 120 radova više od 250 autora.
Priznanja 28. salona u kategoriji "Arhitektura" dodeljena su Vasiliju Milunovicu i Jeleni Ivanovic Vojvodic za Kucu za odmor u Bigovu (Crna Gora), Goranu Vojvodicu i Grozdani Šišovic za stambeni objekat u Oblakovskoj 11 u Beogradu, Mileni Stevanovic Šaljic, Predragu Lecicu i Veljku Savicu za stambeni objekat u Drinickoj 2b u Beogradu, Bogdanu Slavici za porodicnu kucu Music u Šapcu i Andreju Kalamaru za stambeni objekat Suncokret u Murskoj Soboti (Slovenija). Branislavu Mitrovicu uruceno je priznanje za pravoslavni hram Rodenja presvete Bogorodice u selu Štipina kod Knjaževca - za doprinos tumacenju arhitekture pravoslavnog hrama. U kategoriji "Enterijer" priznanja su pripala Ðordu Mitrovicu za rekonstrukciju enterijera hotela "Bianka" u Kolašinu (Crna Gora), Milanu Dimitrijevicu za tehnološki centar Comtrade (rekonstrukcija i dogradnja) na Savskom nasipu (Novi Beograd), Aleksandru Kekovicu i Marjanu Petrovicu za rekonstrukciju enterijera Svecane sale Arhitektonsko-gradevinskog fakulteta u Nišu i Ðordu Smiljkovicu za policijsku stanicu (Odeljenje za prijem gradana) u Požegi. Posebno priznanje dodeljeno je Branimiru M. Popovicu "za metaforu, za sve". Žiri 28. salona cinili su Jovan Mitrovic (predsednik), Slobodan Jevdenovic, Miloš Konstantinovic, Branislav Redžic i Dragan Stamenovic. M. J.
Link - http://www.danas.co.yu/20060404/kultura1.html (Danas, 4 April 2006)

Tako da ja mislim da je to Milan Dimitrijevic :)

Jedino sto me zbunjuje je da li je Milan Dimitrijevic radio rekonstukciju samo enterijera ili cele zgrade,ili je za rekontrukciju ekterijera bio zaduzen Milan Miodragovic? :/

^^ to i mene brine, pošto se pominje oba, odnosno adaptacija zgrade o čemu je pisano u listu "Danas". Ali pošto nisam našao drugog arhitektu pretpostavljam da je on :)

Radim neku prezentaciju , i jedna od tacaka mi je savremena arhitektura Beograda, i trebala bih da imam preciznu informaciju informaciju :rolleyes:

Nadam se da će se pojaviti neko ovde ko može da ti da (još) precizniju informaciju :)

Jel ima neko sliku tog objekta?...bolju od ove,da vidimo o čemu je reč.

00.jpg

Vrh