Evo da saberem utiske:
Pozitivno-
1.Rad na infrastrukturi sto je pozitivno,ali nije samo stvar u projektima vec i u tome kako se resavaju.Recimo most zemun borca koji trenutno nije potreban vec onaj na obilaznici,ako kazemo da je kriva republika za to kriva onda je makar grad kriv za to sto ce obicna semaforizovana raskrsnica biti sa strane zemuna.Takodje mislim da je most na Adi skupa investicija i prevelika kerefeka,mislim da je pre toga trebalo izgraditi metro most i srediti prokop,savki amfitetar(cena bi tu bila ko i mosta sa pristupnim saobracajnicama).
2.Nabavka vozila za gsp
3.Prvi put bar koliko ja znam da gradonacelnik i clanovi gradskog veca zaustavljaju neke stetne planove kao recimo u vezi Zvezdarske Sume i Petog Parkica.
4.Besplatan prevoz za penzionere preko 65-mislim da nije losa stvar jer stvarno ljude u tim godinama ne treba moriti i traumirati kontrolom gsp-a,a tih 1000 dinara koji ne placaju ce i onako otici za cokoladice za njihove unuke
Negativno-
1.Parking servis mafija-nemam nista protiv parking servisa ali je apsurdno da sve ulice u centru zoniraju a da se ne napravi ni jedna jedina podzemna garaza u gradu.A parking servis jedino ima da ulaze novac za kante farbe za obelezavanje parking mesta.
2.Ne postoji depolitizacija o kojoj su svi pricali(pogotovu LDP).LDP ima sekretara za urbanizam koji je i dozvolio onu kombinaciju sa lukom beograd,izgradnju nelegalne pumpe u zemunu,plan sece sume i ostalo...Svi do jednog su gradski sekretarijati politizovani a svaki nam smom celu ima clana partije.Jedini izuzetak je priveremno bila gradska sekretarka za zdravstvo koja je posle nekog vremena dala ostavku jer nije mogla da izdrzi vise sa tom "ekipom" oko sebe.
3.Ono sto stf kaze,neverovatno unistavanje zgrada zagradjivanjem,nadzidjivanjem i ostalim sportovima koji kod nas su normalni.Naprimer komsija je kod mene izbusio noseci spoljni zid i napravio 2 dodatna nova prozora.Kod druga na Konjarniku je komsija zagradio pozarni izlaz koji je zapravo bio izlaz u parkic iza zgrade pa deca mogu da izadju na ulicu da se igraju bez izlazenja na ulicu...
4.U vezi Zvezdarske sume,plan je jos 2005 godine zapisan i bez obzira na zalaganje gradonacelnika,nekih clanova gradskog veca i punu podrsku sekretarijata za zdravstvo i zastitu zivotne sredine i dalje se stvar vec godinu dana ne privodi kraju.Zasto?Zato sto gradski sekretarijat za urbanizam je najvece ruglo ovog grada i radi stvari u potpunosti na svoju ruku,salje netacne dopise i siri dezinformacije,a sve da bi proguralo svoje planove.Ne radi se ni o kakvoj zloj imperiji,vec najkoruptiranijem delu gradske vlasti koji prosto "nikome se saginjati nece" pa ni cak onima koji su iznad njih sve dok se ne ukaze na njihove netacnosti.
5.Kalemegdan.Dobra stvar je sto je izmesten Beer fest,ali je lose da se prosiri zooloski vrt.Mora ga iseliti odande.Vuk Bojovic se postavio kao da je on u Zooloskom vrtu sto je bio Tito u Jugoslaviji.Da nece mozda zooloski vrt da se raspadne kada neko zauzme njegovo mesto jednog kisnog dana u aprilu 2059?
Takodje i ona kafancina iznad kaveza sa medvedima,nije mesto mestima gde arlaucu narodnjake na mestima kao sto je kalemegdan.
6.Neresavanje problema sa taksistima,apsolutno nista nije uradjeno po tom pitanju osim ako ovo prodje na Aerodromu,a ostalo terorisanje njih se nastavlja,verujem da ce metro srediti stvari makar malo ali mora i gradska vlast da im uvede fiskalizaciju i.t.d.
7.Seca platana.Da sumiram stvari.Platani su imali rok zivota maksimalno 10 godina od studije koja je uradjena 2018te godine.Zasto onda lepo grad nije to i rekao gradjanima-platani nisu truli ali bice za 10 godina,pa posto sada rekonstruisemo ulicu da ih isecemo i uradimo to o istom trosku nego da cekamo tolike godine?Verujem da bi se ljudi bunili ali ne toliko jer bi vlast bila iskrena ka njima.A ne ovo sto se desilo.Da fingiraju podatke i lazu narod da su svi truli i da samo cekaju trenutak da ubiju nekog neduznog prolaznika.A zadnja stvar u kojoj je drveni advokat(branilac zadnjeg platana) potpisao zvanican ugovor u gradskoj skupstini sa gradskim menadzerom i direktorom zelenila da ce platan biti sacuvan pa je nedelju dana kasnije isecen mogu samo okarakterisati kao nepotrebno izviljavanje i pljuvanje u lice gradjanima.U planu gradske vlasti nije bilo da zasadi platane ali su izabrali pod pritiskom javnosti.
Stvar za koju nisam siguran da li je pozitivna ili negativna je metro.Tek ako/kada bude bilo konkretnih stvari videcemo.
Bilo bi zanimljivo videti koliko je ova vlast bila efikasna i sa koliko para a koliko ostale od recimo 2003-4 naovamo.Verujem da bi Igor to mogao nabrzaka da sumira cisto vremenski period/koliki je bio budzet i sta je uradjeno od tog novca.