Šta je novo?

План и програм пројекта „Београд 2020

kako lepa slika:
039-beograd-na-dlanu.jpg

Слика вреди +

ЏониЛи, слика је прелепа велики + може и од чоколаде из Штарка, сигурно се нећеш љутити !

Не знам кад је ова слика снимљена, али сигурно још из времена пре изградње новог Авалског торња, пошто се не види !

Malo utice i zalazak sunca na lepotu slike (pojacana svetlost), ovde je skoro pa beo a Beograd inace vise vuce na sivo.
Ovde deluje kao prava evropska metropola + neki mediteranski smek!

Kao zgodna zenska za srednje daljine,iz bliza ne izgleda tako dobro.Moram priznati da je predobra slika i da mi se posebno zapadaju blokovi i ulice za oko.

Stara je bar 2 god jer se ne vidi toranj na avali.

Vidite kako fali pesacka zona i fontana na sred terazija,predratni stajl!

е мој Вучко, много тога фали на тој слици, не само предратни стајл на Теразијама. замисли да је цела Краља Милана пешачка са дрворедом у средини

едит: слику сам преузео са њиховог сајта, греота да се не подели

Iz ovih avionskih fotki, i Kaludjerica lepo izgleda.
Interesantno da na fotografiji nema reka, a vecini je fotografija lepa, i niko se nezali da to nije Beograd, odnosno nikome ne fali sto reka nema u kadru,a Beograd lezi na dve velike reke. Po meni je velika steta sto Beograd nikada nije iskoristo da bude grad na rekama pod 1. a onda sve ostalo. Toliko su reke, priobalje zapostavljeni da se retko ko seti i da imamo 2 reke prakricno usred grada.

Ovih dana sam isao na VMA, i ostao sam zgrozen higijenom na parkingu ispred ulaza. Ono je vise od sramote. Pa onaj parking izgleda kao onaj romski buvljak ispred buvljaka. Konzerve piva, ispresovane mozda jos prosle godine, plasticne case, ambalaza, kartoni, hiljade letaka lavlje kandze ili vec neceg slicnog svuda unaokolo. Delovi pocepanih reklama vise po drvecu, zalepljeni su svuda po asfaltu. Katastrofa!
Ne mogu da verujem da neko ima obraza da predstavja nesto u ovom gradu i da to ne vidi, i dalje ne mogu da poverujem da na ulazu u jedan zdravstveni centar, pritom je to jedan od nasih najopremljenijih centrara, ispred samog ulaza ima deponiju. Doslo mi je da uzmem plasticne rukavice, i za 5 sati sve sam ocistim. Sram da bude svakoga ko prima drzavnu platu, da nista nije uradio.
To nije investicija, to je samo stanje svesti, nista vise.

Sta mislite o nekoj temi, predlogu ili sta vec o zabrani bacanja letaku svuda po gradu. Ja svaki dan nadjem na kolima papire, svuda po ulici su neki leci koji reklamiraju nesto. Moralo bi nesto da se uradi inace ce se grad pretvoriti u veliku kantu za smece. Imate neku ideju kako bi moglo da se spreci dalje bacanje letaka svuda po gradu, kao i lepjenje plakata ? Komunalna policija ?

па то би требало они да регулишу. на жалост, не можемо ми ту много. џаба што има нас 1.000 који бацамо све лепо у контејнере и канте, када имаш 100.000 осталих који бацају где стигну

Bulevarac":2dti0ni1 je napisao(la):
Ovih dana sam isao na VMA, i ostao sam zgrozen higijenom na parkingu ispred ulaza. Ono je vise od sramote. Pa onaj parking izgleda kao onaj romski buvljak ispred buvljaka. Konzerve piva, ispresovane mozda jos prosle godine, plasticne case, ambalaza, kartoni, hiljade letaka lavlje kandze ili vec neceg slicnog svuda unaokolo. Delovi pocepanih reklama vise po drvecu, zalepljeni su svuda po asfaltu. Katastrofa!
Ne mogu da verujem da neko ima obraza da predstavja nesto u ovom gradu i da to ne vidi, i dalje ne mogu da poverujem da na ulazu u jedan zdravstveni centar, pritom je to jedan od nasih najopremljenijih centrara, ispred samog ulaza ima deponiju. Doslo mi je da uzmem plasticne rukavice, i za 5 sati sve sam ocistim. Sram da bude svakoga ko prima drzavnu platu, da nista nije uradio.
To nije investicija, to je samo stanje svesti, nista vise.
Да је брука и срамота јесте, али људи сад гледају само себе и свој посао и готова прича, остало их не интересује и мисле да их се овакве ствари не дотичу. Мислим да је руководство ВМА ту највише заказало, треба само организовати „радну акцију“ са пар војника и паркинг би био чист и уредан и то радити тако сваки дан.

Ја сам крајем јануара водио мајку на ВМА и исто сам се изненадио нехигијеном на целом паркингу ове установе. Свуда разноразни отпаци, а нигде корпи ! Такође и сам паркинг је живи очај, на улазу паркинга оне велике рупе, а и на самом паркингу. Пронаћи место за паркинг – права лутрија, о паркирању у колони по оним пролазима од паркиралишта, а после правилно паркирани аутомобили не могу да изађу, о паркирању на два места, а и на зеленој површини да и не говоримо.

Било је речи да овај паркинг треба да се среди и повећа број места за паркирање, тако што би урадили неки „брзи паркинг“ на спрат или како воле да кажу „фаст паркинг“ !

Можда неко од форумаша и нешто више зна о будућој реконструкцији овог паркинга ?

Пошто је ово за тему „Bulevari, ulice i ostala gradska infrastruktura“ односно подтему „Parkiranje - zone, garaže,...“, можда не би било лоше да питање и овог паркинга тамо преместимо ?

Predlažem da se malo ređe na ovom forumu objavljuju slike stranih gradova i njihovih veličanstvenih zgrada, metro stanica, žel. stanica, trgova i bulevara. Ne kažem da to ne treba objavljivati ali se sa tim malo preteruje. Dešava se da se odjednom objavi po 10 takvih slika. Mene te slike malo iritiraju. Kad ih gledam - divim se, ali, po pravilu, onda se setim Beograda. Stalno nam namećete takve slike a one stvaraju kompleks manje vrednosti.

Fotografisao sam mobilnim rano ujutro, pa sve izgleda mnogo lepse nego sto je stvarno.
Katastrofa! Razmisljam o doktoru, njegovoj ideju da potrosi 500k eura za plakat Novaka sa metlom, razmisljam o Djilasu koji spasava goluba gutu od nevolja ovog grada, razmisljam o Tadicu...
Neko od njihovih podredjenih po meni bi trebao da dobije otkaz momentalno, to je minimum.
Ponasaju se kao da zivimo u zemlji sa 9 vremenskih zona, pa niko nije odgovoran nizasta.
Inace iza ove ograde, u prostoru samog VMA nema djubreta.

Bulevarac":3rwxzirj je napisao(la):
Iz ovih avionskih fotki, i Kaludjerica lepo izgleda.
Interesantno da na fotografiji nema reka, a vecini je fotografija lepa, i niko se nezali da to nije Beograd, odnosno nikome ne fali sto reka nema u kadru,a Beograd lezi na dve velike reke. Po meni je velika steta sto Beograd nikada nije iskoristo da bude grad na rekama pod 1. a onda sve ostalo. Toliko su reke, priobalje zapostavljeni da se retko ko seti i da imamo 2 reke prakricno usred grada.
На жалост, то управо представља проблем развоју града. Тако нам и положај целе државе представља проблем (ето, нисмо имали среће, саградили смо кућу на раскрсници, па су нас сви нападали...) уместо да буде предност, да га искористимо за развијање транзитног саобраћаја.

Za razvoj turizma je sadrzaj mnogo bitniji nego polozaj.
Koji polozaj ima Las Vegas?
London,Rim,Berlin...
Tu je opet istorijsko nasledje od uloge,a ne polozaj.
Ima na ovom svetu puno raskrsnica puteva,ne moze Beograd u tome da vidi perspektivu. :grand:

Прво, није ми јасно, како неко уопште може да баца ђубре, било где, а не поред здравствене установе;
Друго, није ми јасно, зашто је тешко овима што одржавају ВМА травњак да прођу кроз тај паркинг и покупе ђубре. То би трајало максимално 10 минута.
Треће, није ми јасно, зашто сами посетиоци не покупе неки комадић тог ђубрета и баце у канте.

Ја нпр. често прођем по десетак метара од мог дворишта у оба правца и покупим ђубре са обе стране улице. Улица сија, лепше се осећаш. Зашо би то било коме било тешко?

Наши људи не поштују ни себе, а како да очекујеш да поштују околину или свог суграђанина, биљку, животињу. Очигледно су неки, сами себи довољни.

Ја бих онога ко баци нешто ван канте, натерао да то поједе пред комисијом. Са све записником. толико.

Izvinjavam se što dižem temu iz mrtvih :) , ali svakako se nadam da bi kroz koju godinu proživela, moraće. Čisto da "nabacim" kako izgleda moderna promocija grada kao što je Stokholm - bilo bi lepo videti nešto slično za Beograd :rolleyes:

http://www.youtube.com/embed/53_qvMQfvOE

Vrh