Šta je novo?

Врело живота - идеје

Влада

Advanced
Učlanjen(a)
21.12.2006.
Poruke
2.423
Pohvaljen
24
Lokacija
Дорћол
Баш ме занима имате ли какву идеју како уредити ову фонтану и простор око ње.

Изволите



 
Ja bi kompletno izmestio fontanu na prigodnije mesto, napravio mnogo veću lepšu sa nekom statuom u sredini + organizacija cele okoline da liči na trg... recimo trg Dositeja Obradovića npr :)
 
Ja kad god prodjem tuda, mislim kako ta fontana nikako da se dovede u red...a omiljena mi jer me podseca na detinjstvo i kad smo kao deca leti tu trcali da pijemo vodu a fontana je bila visoka za nas da dohvatimo cesmu..itd.. a plus je imala za nas decu fascinantan oblik...
Font.je uvek izvrljana a bas bi se mogla ocistiti..elem, svidja mi se tvoj predlog...
..ja bih isto neku statuu tu postavila ali samo ako bi se okolina sredila..tj.ne mogu da stoje reklame za maxi dole prodavnicu, frizera i sta vec i da se vide ti krovici kod klupa...ja bih neku statuu zene tu postavila i male fontanice, ili kao neki izvor oko nje...nove ploce oko fontane naravno, i par klupa pored i to je to...nista vise..znaci samo umesto fonatne, jedno 2m visoka statua i te ploce mogu da idu po nijansama boja oko statue tj.kao neka rolna a u sredini figura...tako bi trg izgledao veci a nije..i bilo bi dosta fikusirano na statuu.
Elem, ne volim da o tome pricam dalje jer ne volim da se udubim u nesto sto nije moguce.
 
Ja tu ne bih ništa dirao, samo bih renovirao i sklonio gomilu onih groznih reklama. Takođe, to je valjad ideja Duška Radovića?

I baš sam danas tu prolazio i gledao, kako bi grozno bilo da Zepter digne onoliku zgradurinu, a reklama za maksi je sklonjena!!! :D
 
Идеја је Ђоке Вјештице, који је између остлог "изгурао" и уклањање паркинга и постављање фонтане на тргу Николе Пашића, спуштање ивичњака како би инвалиди лакше прелазили улицу, водоскок на Ади...

На жалост ни на видику нема таквог ауторитета међу данашњим новинарима.
 
Za pocetak, zamenio bih plocnik na ovom mini-trgu i napravio bih, ako ne jednobojan, onda bar neku smislenu saru.

Mislim da bi trebalo izdici malo cesme za pijenje vode ili bar nekako na neki drugi nacin obezbediti da ne mogu kerovi da je lizu. A svakako bih postavio i statuu. I to ne jednu, nego dve. Duska Radovica i Djoke Vjestice. Mada, ako vec mora da bude jedna, postavio bih statuu pokojnog gosp. Djoke Vjestice, neka mu je vecna slava i hvala.
 
Ja bi kompletno izmestio fontanu na prigodnije mesto, napravio mnogo veću lepšu sa nekom statuom u sredini
Vrelo života valjda komemoriše ;) činjenicu da je na tom mestu pala bomba za vreme nemačkog bombardovanja, pa odatle oblik fontane. Ne znam detalje, ovu činjenicu sam dobio u kompletu svi-beogradski-absurdi (1. Novo groblje koje je starije od Centralnog; 2. na mestu gde je pala bomba napravili fontanu Vrelo života; 3. ...).
 
Slazem se da je fontana odvratna, ali za izmestanje nisam siguran. Mene ona asocira na jedno ranije vreme kada su ljudi mnogo opustenije gledali na zivot. Tako bi jedna solidna rekonstrukcija dobro dosla, i fontane i prostora okolo (da se konacno uklone one divne kuhinjske plocice).
 
Nije losa ideja sa statuom, ove odvratne plocice hitno skloniti, a mislim da bi moglo i nekoliko nizih stabala na mestu gde su sada klupe da razbiju monotoniju.
 
koliko se secam, bilo je na televiziji da je hidroizolacija te fontane ocajno uradjena i da pravi probleme samoposluzi ispod i onom restoranu u masarikovoj, tako da su morali da ogranice protok vode zbog toga.

a da treba potpuna rekonstrukcija, treba. i to u nekom ovakvom pravcu:

DSCF0207.jpg
19610765_063bbd9524.jpg
Keller%20Fountain%20Pk.JPG
 
Nađoh jednu razglednicu na kojoj je Beograđanka i česma na platou ispred i čini mi se da je ranije izgledala drugačije. Kao da je samo deo česme bio za upotrebu a drugi deo da je fontana sa ukrasnim rastinjem okolo. Kao da postoji i neka skulptura u sredini:

256a5vn.jpg
 
Zasto jednostavno nevrate prvobitni izgled.Zasto moze jednostavno kad moze komplikovano :kafa:
 
Meni je mnogo interesantnije uključenje iz Masarikove u Srpskih vladara. Kada je došlo do promene?
 
Fontana pre 6 aprila treba da se peskira i da se ofarba u belo kao što je i uradjeno prošle godine.Ja se nadam da će se naći neko bolje rešenje ali moj šef baš nije raspoložen mnogo za nove ideje tako da 100% ostaje takva kakva je.Inače hidroizolacija je dobra bar u mašinskoj sali ispod nema vlage.A taj plato okolo nije u nadležnosti vodovoda pa nemam pojma šta će sa njim biti.
 
shmeksi":2seullwh je napisao(la):
Meni je mnogo interesantnije uključenje iz Masarikove u Srpskih vladara. Kada je došlo do promene?
Možda 90-ih, kada je provučena tramvajska pruga kroz tadašnju Generala Ždanova. Masarikova i G.Ždanova su bile pre toga jednosmerne. Ova fotografija je iz sredine 80-ih. Ne znam da li je postojalo uopšte skretanje u M.Tita ili su iz Masarikove morali pravo u Njegoševu, ne mogu da procenim jer se baš kod strelice u desnoj traci završava fotka pa ne znam da li pokazuje pravo ili pravo i desno (u M.Tita).

Mada, kad malo bolje pogledam, kao da postoji još jedna, treća, krajnje desna traka.

2zoiv4m.jpg
 
Da, i ja mislim da je to bio skroz onaj produžetak na Njegoševu. Inače, primetite koliko je Masarikova uska, svega dve trake.. Da je i dalje ovako (raskrsnica) sada bi tek tamo bio apsolutni kolaps..
 
Evo krupniji kadrovi vrela zivota (dok jos to nije bilo), ako nekog zanima... To koliko vidim bilo je nesto veoma diskutabilno za definisati... Nesto poput "spomenika", "baste"... I malo pre one gore postavljene

DSC03459.jpg


DSC03460.jpg
 
Iskreno, ova koncepcija ranije mi se mnogo više sviđa nego današnje stanje, a o zelenilu u srpskih vladara da ne pričam, šmrc, šmrc.
 
Na prvoj postoji neka skulptura u sredini a na zadnje dvije je nema o cemu se radi i zasto je uklonjena :kafa:
 
Vrh