Šta je novo?

Nedavni sadržaj od Drakche

 1. Drakche

  Порушена културна добра Београда

  Da li je ovo ona cuvena kuca gde je snimana zikina dinastija i jos neki drugi filmovi i spotovi?
 2. Drakche

  Dorćolski projekti

  Sta tacno sugerises? Na staroj fotki zgrade ne izgledaju nista nalik danasnjim. Pritom su podignute u epohi kada se ovako nesto jos moglo raditi.
 3. Drakche

  Dorćolski projekti

  Cini mi se da si ovim odgovorom preskocio glavnu problematiku. Ne govorimo o kulturno-istorijskim celinama (mada je i to pitanje sta to tacno znaci), vec, eto, slucajevima kojih ima dosta na Dorcolu, ali i drugim krajevima grada, gde je istorijska dvospratnica (ili jednospratnica) pored...
 4. Drakche

  Dorćolski projekti

  Kako bi ti resio tu situaciju gde np. pored istorijske dvospratnice stoji stambena zgrada od 6-8 spratova? Stara dvospratnica propada, a investitor je bacio oko na zemljiste. Opet, svi zelimo da su nam zgrade u ulici iste visine zbog levelisanja i ne zelimo da se nastavi sa rusenjem istorijskih...
 5. Drakche

  Dorćolski projekti

  Pa slazem se. Kao da ne umeju ili ne zele da ubace kreativnost u takvim slucajevima. Opet, bolje nego brisanje iz postojanja.
 6. Drakche

  Izbori 2022

  Stvarno gomila epske fantastike (da ne upotrebim gori izraz) koju prosipa Kalian tesko da je za diskusiju. Dobra stara pozicija zrtve i politika nacionalnog identiteta, mnoge je nepotrebno u grob oterala.
 7. Drakche

  Izbori 2022

  Ako mislis na Crnogorce, oni imaju svako pravo da se nacionalno izjasne kako hoce. Nije njima toliko bitno koje su "nacionalnosti", koliko zele da se otresu od toksicnog uticaja srpske nacionalisticke politike.
 8. Drakche

  Dorćolski projekti

  Mozda sam pomalo fanatik, ali meni je najbitnije da se sacuva fasada stare zgrade, a iznad neka zidaju sta god hoce. Dotle je doslo.
 9. Drakche

  Pešačke zone

  Samo stavis muskatle da vise i eto ti render
 10. Drakche

  Порушена културна добра Београда

  Koncept im je ostao isti, sto ne znaci losiju funkcionalnost, nedostatak moderne infrastrukture i manjak prostora za zivot ili para.
 11. Drakche

  Napušteni objekti i lokacije

  Da, to znaci da je neko ozbiljno bacio oko na tu vilu.
 12. Drakche

  Pešačke zone

  TC cini da ovaj deo ulice deluje kao kakav azijatski soho, ili sto Kalian rece - sajberpank estetika. Funkcionalnost mu nije jaca strana, ali bi neka obicna zgrada verovatno delovala dosadnije.
 13. Drakche

  Порушена културна добра Београда

  Gledajuci stare fortografije, ponekad tako pomislim da je neko naselje u np. Norveskoj isto ovako izgledalo pre 100 godina, samo sto se u tom naselju u Norveskoj do danas retko sta promenilo u vizuri zbog regulacija koje imaju, a kod nas ne mozes vise da prepoznas da se radi o istom naselju kada...
 14. Drakche

  Arheološka istraživanja i prezentacije

  I sta cemo sad?
 15. Drakche

  Pušten je u rad novi Forum

  Chome mi je dva dana, sve do malo pre, pokazivao ovo pri pokusaju da odem na link sa forumom. Ulogovao sam se preko firefoxa, promenio lozinku i dalje nije hteo da mi ucita stranicu na chromu. I onda bukvalno dok ovo pisem magicno je proradilo (nisu add blockeri u pitanju). Problem za sada...
Vrh