Šta je novo?

Izbori 2024

Jos kad bi neki sjahali sa svojim neoimperijalistickim i kolonijalnim tendencijama koje grade zadnjih 10ak godina, bilo bi super. I ne, ne mislim na zapad. Nego one sto bi da ozivljavaju carstva od pre 500 godina i sede na tri kontinenta. A na dobrom su putu bili jedno vreme, ali onda proradili religijsko-plemenski geni u vodji i... propade sve.
Interesantno kako razni nacional-boljsevici spominju samo evropska zlodela, a ne spominju:

- Turke i njihove genocide nad Jermenima, Grcima, Asircima pa na kraju krajeva i visevekovno silovanje recimo Srbije
- Arape i sta su sve radili od Spanije do Indije
- Mongole, Hune, Avare...
- Japance i ono u WWII + nestanak Ainu naroda
- Rusiju i njena osvajanja Sibira i Kavkaza i razne zlocine prilikom toga

itd. itd.
 
@Ljuba82 Ne bih da se vracam na to sta je bilo za vreme komunizma, nije da nije bitno, ali ni pola od onog kako se predstavlja.
Meni je bitno sta se sada desava i sta se desavalo od kako sam politicki svestan, a to je od - pocetka 90ih do danas.
Od kako smo poceli da se dicimo nacionalnim i verskim identitetima, nikakve koristi od toga nismo imali, a izgubili smo drzavu.

Toliko je problematicno to sto kazes "vratiti se duhovnom bicu vekovima unazad", "lazno (ili pravo) srpstvo", da ne bih ni pocinjao o tim konstrukcijama.
Stvar je u tome da mozes da radis sta god hoces, pa i da se duhovno vracas vekovima unazad, niko zivi ti nece i ne moze oduzeti tu slobodu, samo sto te vrednosti ne zelimo mesati sa politikom, jer nam je potrebna drzava koja je, pre svega, sekularna.

Problem je što istorija ne počinje u trenutku kad ste se Vi "osvestili", nego ranije. Država se smanjila upravo zahvaljujući svesnim/nesvesnim brljotinama komunizma, ali je još uvek nismo izgubili, iako ju je zaposeo najveći polusvet za koje su i te komunjarske partokrate, intelektualne gromade!

Ne vidim nikakav problem u tim kovanicama koje vi vidite, naprotiv, dičim se istim, uz slaganje za sekularnu državu i prava za sve!
 
Све је то српска музика, и шире. Специфична, жива мешавина традиционалног балканског мелоса и уметничких тема са савременим трендовима у глобалној музици. Експлозија креативности по којој је Србија позната и поштована широм света. Данас је српска музика утицајнија него аустријска или швајцарска а све захваљујући либерализацији коју презирете. Отпад су били музички државни пројекти од пре 50-60 година који су потурали препеване италијанске песме и амерички рок као неку аутентичну музику па зато нико никад није ни чуо за њих ван Југославије.
Kakva glupost.
Sprski novi talas osamdesetih bio je priznat i poznat svuda.
 
Pfffff... nema ništa ni od ovih izbora. Barem u ovom mom okruženju gotovo niko neće da izađe na izbore. Užas jedan! Ne možeš ih nagovoriti nikako... Izgovor je: Vučića na izborima ne možeš dobiti, on je sve već kupio. Ako hoćeš da ga menjaš - organizuj 5.oktobar.
Jbg, kad ljude iz Beograda ne mogu naterati da izađu šta misliti o unutrašnjosti.... muka mi je.
 
Crkva meme.jpg

Nije upućeno nikome konkretno, napravio sam jer me @enemy -jev post podsetio na onaj vic sa likom koji se moli Bogu da osvoji lutriju a nikako da uplati jbni tiket :ROFLMAO:

Tako i mi Srbi. Tj neki Srbi. Postoje dva moguća pristupa: 1) šta ima da glasam, ionako ovi dobijaju... i 2) neću sad da glasam, čekam Isusa. :D
 
Pa taj koji se moli da pobedi bilo ko osim Vucica i izlazi na izbore.
 
U Grčkoj su građani zakonom obavezani da glasaju.

Teško grčkim Bekijima. Oni mogu na listiću da dopišu Homera Simpsona i zaokruže.. :cool:
 
:LOL: Ne slažem se ali priznajem da sam se dobro nasmejao kad sam video. :LOL:

@Vox91 Jel si siguran ti da je u Grčkoj obavezno glasanje? Ja guglao nešto pre neki dan ali ispade da nije obavezno. Doduše samo sam jedan tekst čitao, nisam gledao druge, možda su omanuli.
 
Sećam se sa faxa da su Grčku pominjali kao jednu od zemalja gde je glasanje obavezno.

Evo sad sam bacio pogled-kazne za neizlazak na izbore su od 1 meseca zatvora, do 1 godine, ali kao niko nikada nije kažnjen..

Pooštrio bih ja to, baš zbog ovakvih tvrdoglavih Bekija.. :ROFLMAO:
 
:LOL: Ne slažem se ali priznajem da sam se dobro nasmejao kad sam video. :LOL:

@Vox91 Jel si siguran ti da je u Grčkoj obavezno glasanje? Ja guglao nešto pre neki dan ali ispade da nije obavezno. Doduše samo sam jedan tekst čitao, nisam gledao druge, možda su omanuli.
Obavezno je.
Ali možeš da napraviš od listića šta ti volja:)

Dosad sam pobrojao 6 ljudi koji su u potpunosti protiv režima, a neće glasati protiv režima, od kume do forumaša ovdašnjih. Svaka vam čast. Meni ni iz džepa ni u džep, ali tokom naredne 4 godine, ja se na vašem mestu ne bih žalio ni na šta: sve je kako treba.
 
Obavezno je.
Ali možeš da napraviš od listića šta ti volja:)
E to nama treba.jpg


Ništa striktno, nikakvi dodatni uslovi, samo da mora da se mrdne guz'ca do glasačkog mesta.
Pa ako neko ne želi da glasa, ništa, precrta ili zaokruži sve i ćozdra vozdra.

Samo bih, opet kažem, uveo mogućnost glasanja s bilo kog glasačkog mesta.
 
Ja cu glasati za stranku koja je kao vino koje pijem. Domaca proizvodnja, organska, tradicionalna, a ujedno i hipstersko i hedonisticko.

Nisam ja kriv sto je Moramo umesto toga postao skup crvenokosih, dokonih gospodja 🤣

IMG_20220402_222055.jpg
 
Na sajtu ambasade Srbije u Australiji piše da nije prijavljeno dovoljno glasača za održavanje izbora. Ne čudi me, čak me možda i raduje, to bi bio bonus za SNS (gledajući mentalitet od nedavnih dešavanja sa Đokovićem).
 
E, da, evo mi drugarica iz Australije kaže na Fejsu da tamo nema glasanja. Ako je tačno, to je skandal.
? Stvarno, što kaže Beki, pa kako onda oni biraju?

Čudna zemlja ta Australija, majke mi. Sve neki naopaki propisi. Tek sam nedavno počeo da shvatam kolko su naopaki. Ili čudni, kako ko voli...
Na sajtu ambasade Srbije u Australiji piše da nije prijavljeno dovoljno glasača za održavanje izbora.
9bfa64a3edc4d83773b37c9141341370.gif

tenor.gif
 
Ja sam cuo da iskopaju rupe, svaku za jednog kandidata, pa ako vrhovni kengur uskoci u tvoju rupu, ti si predsednik 🤣
 
Nije.
U pitanju su prepevi turskih, arapskih, jermenskih, grckih, izraelskih pesama izmesani sa najgorim MTV i holivudskim tresom/sundom.

То је тачно за малу мањину песама и то претежно старијих, велика већина су оригиналне песме. Ништа овде није заступљеније семпловање и препевавање страних песама него на Западу.

Опет, шунд је термин за књижевност. Највећа бољка у нашој култури нису креативни људи који стварају музику већ лажни квазиинтелектуалци који не знају ни термине који користе а убеђени су да су паметнији од свих осталих.
Sirom balkanskih banana i razvalina. Bugarska, Makedonija, BiH, eventualno CG.
U Rumuniji vec to ne moze da prodje tako lako, kao ni u Hrvatskoj.

Хахаха сањај

Странци обожавају српску музику и културу, и наши све више сарађују са њима у прављењу исте. Колико год вас пекло.
Lekorbizjeovski talog pomesan sa nekim lokalnim kerefekama.
Po modelu ''nasa, ali bolje da nije''.

Ako je taj uzas ''kulturno bogatstvo'', onda... 🤮

МОМА изгледа да мисли тако али шта они знају, нису културно уздигнути до нивоа аутошовинизма српске малограђаништине
Ajde...
Jel se mozda Carevac, starogradska muzika, pa cak i Miroslav Ilic ''poklapaju sa nemackom i francuskom umetnoscu''?

Такви као ти су у њихово време били против њих јер се не поклапају са немачком и француском уметношћу. Имамо дугу историју покондирених аутошовиниста као што имамо дугу историју инаџијских четничуљака, једни друге хране већ малтене 2 века.
Srbija je ipak evropska zemlja, ma koliko god to mnogima smetalo i koliko god hteli da je premeste negde izmedju Turske i Rusije.
Prema tome, tu nema sta da traze prepevi arapskih i turskih pesama, narocito ako se ima u vidu da je svojevremeno cak i nepismeni knez Milos strogo zabranjivao to.
Овако само неко из балканске прћије може да замишља Европу, као културно хомогени блок замрзнут у Бечу 19. века а не као богати континент шарене историје са 700 милиона људи различитих култура, вера и традиција, од Португала до Хелсинкија и Даблина до Кипра.

Дословно мозак уништен немачком хегемонском пропагандом.
 
Vrh