Šta je novo?

BIG Residences - [ Stambeni kompleks]

Ne mogu sada naći detaljni plan ovog dela trase ali ono što znam je da je stanica otprilike ovde negde planirana. Prvom fazom metroa se metro grad od i do stanice Karaburma koja je kod Vojvode Micka Krstića. Zato nije poznata precizna lokacija ove stanice ali će svakako biti negde između Diljske i Stevana Hristića. Inače, skoro su mi drugari iznajmili studio u fabrici Termoelektro pa ću odatle mogli da pratim izgradnju ovog kompleksa i celog kraja.
metro stanica diljska.png
 
Trasa je svakako duž Višnjičke i pomalo ka Dunavu u visini Mola. Samo hoću reći da mislim da je zato ovaj kompleks veoma atraktivan. Da li je planirano da se Stevana Hristića produži do Višnjičke?
 
Pisalo je po novinama da jeste, pripramaju dokumentaciju.
 
Ja vec zivim na Karaburmi i planiram tu da ostanem te negde planiramo da ovde uzmemo stan.
Jedan od vecih problema Karaburme je nedostatak vecih stanova. Ovde su u ponudi 3-3,5 stanovi.

Rezervacija krece 20.januara ili vec krajem meseca zavisi od investitora.

Ne znam gde ce biti stanica metroa, to dok bude ko ziv ko mrtav... Svakako je Karaburma blizu centru, moze i peske realno.
 
Jeste:

Hvala, evo i urbanističkog projekta.


Evo i plana ulice, biće širine 6 metara. Raskrsnica sa Višnjičkom se ne poklapa sa ulicom koja dolazi iz pravca Ada Huje.
stevana hristica.png
 
Evo zvaničnog izvoda iz plana generalne regulacije šinskih sistema. Crvenom bojom sam zaokružio blok gde je BIG i planirano stambeno naselje. Dakle metro stanica Ada Huja obežena crvenim kružićem je planirana na raskrsnici sa Višnjičkom malo izmeštena ka Mirijevskom Bulevaru to jest Stevana Hristića.

metro stanica diljska.png
 
Fascinantno mi je kako neko veruje da će biti metro-a. 1995. je izgrađena metro stanica Vukov spomenik i posle toga koja nam je prva sledeća metro stanica za izgradnju? Makiš 2022?
Smešno!
 
Jel slika sa strane Diljske ili Uralske? Da slikam ujutru iz kola ako je moguće..
 
Pozdrav!
Razmišljam da kupim ovde stan. Živim na Karaburmi preko 20 godina i vreme mi je da prelazim u veći stan i dopada mi se ova lokacija. Da li neko ima više informacija oko projektanata, izvođača radova, pretpostavke oko kvaliteta gradnje itd?
Takođe, malo sam zbunjen ko treba da se kontaktira za prodaju? Merin? Nema ih nigde na tabli, a vidim da stoji Big Residences na njihovom sajtu.
 
Merin ima prodaju, ali meni su rekli da cekaju informacije o cenama od investitora. Nakon toga je osvanula tabla sa rokovima - nece to skoro bas...
Nema bas puno varijacija u kvadraturi, i poprilicno su veliki stanovi, a ocekujemo i jaku cenu, imajuci u vidu podivljalo trziste nekretnina...
 
Baš danas pozvah Merin i dobih istu informaciju. Mene veliki stanovi i zanimaju, sa tri spavaće sobe idealno. Što se cena tiče, to nam je što nam je ovih dana. :/
 
Merin ima prodaju, ali meni su rekli da cekaju informacije o cenama od investitora. Nakon toga je osvanula tabla sa rokovima - nece to skoro bas...
Nema bas puno varijacija u kvadraturi, i poprilicno su veliki stanovi, a ocekujemo i jaku cenu, imajuci u vidu podivljalo trziste nekretnina...
sta znaci jaka cena?dali se zna nesto okvirno
 
Ja sam čuo 2000€ e sad ne znam da li je 2000 sa pdv-om ili 2000+pdv
 
Nazalost mislim da je vrlo moguce da ce cena biti preko 2k.

A da li je bilo nekih naznaka koje grejanje ce biti korisceno u kompleksu, ne bih da mi Goran Vesic kontrolise temperaturu u stanu?
 
Ne verujem da ce biti preko 2000,cena na vracaru i dorcolu su po 2300
 
"Susedni" greed residence je vec postavio presedan za cene preko 2k u tom delu grada, zaista me ne bi cudilo da su i ovde slicne brojke.
 
Vrh